Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Emmett Bell (Jeff Chandler) je velicí důstojník policie v indiánské rezervaci, kde udržuje klid a závazky mírové smlouvy. Jednoho dne dorazí na hranici rezervace armáda v čele s plukovníkem Edson Stedlowem (Willis Bouchey). Přes rezervaci totiž má vést cesta pro nové osadníky na severu země a plukovník má za úkol vybudovat pevnost a dohlížet na bezpečnost na této cestě. To se ovšem nelíbí indiánským náčelníkům vedených nejodvážnějším z nich, Kamiakinem (Michael Ansara). (Mol)

(více)

Recenze (2)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zdařilý kavaleristický western, v němž kristovskou roli nepřijímá hlavní hrdina (Jeff Chandler), nýbrž jedna z výrazných vedlejších postav. To, že by žena opustila manžela kvůli jinému muži, bylo ve filmu z 50. let (a zvlášť v takovém, který klade důraz na křesťanství) pochopitelně nepřípustné. Čtvrtá hvězdička tentokrát není za hereckou účast Dorothy Maloneové, nýbrž za Lee Marvina. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je skvělej. Seržant Emmett rád chlastá whiskey a když se tam objeví ta jeho stará samica, tak ju má celkem na háku, což je dobře. Potěšil hodně Lee Marvin, taky pořád chlastá whiskey s Emmettem a řve pořádně na mladý zobáky. Nejsilnější a nejpůsobivější část filmu je určitě boj s indiány. To je fakt náser. Mno a když potom Marvin sedí v noci na tom kopci sám a indiáni se blíží a on slyší jen jejich blížící se hlasy nočních ptáků, to mi běhal mráz po zádech. Fakt se mi ten film strašně líbil a už už před koncem jsem viděl jak tomu střílím 5 hvězd. Nakonec v posledních asi 5 minutách se to všechno posere, protože tam řešej Ježíše a boha a tyhle sračky a to mě rozladilo natolik, že musím jednu hvězdu sundat. ()

Reklama

Galerie (23)

Reklama

Reklama