Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film je situován do období konce první světové války. Sleduje mladou vesnickou ženu Angele, která je fascinována divokou přírodou a je odhodlána stát se první ženou veterinářkou. Její život je nesnadný a stane se jedním velkým dobrodružstvím - předmětem tvrdé rivality mezi mužem, bezohledným průmyslníkem, kterého si má vzít a jednoduchým člověkem, který odešel do hor pryč od lidského bláznovství. Angele se přes všechny překážky, které jí hrozí, snaží najít způsob, jak záchranit vlky a dostat je pryč z blízkosti vesnice. (Ainy)

(více)

Recenze (6)

tahit 

všechny recenze uživatele

Tedy, ne že by to bylo nějak strhující dílo, ale dominantou filmu je malebné prostředí francouzských Alp. Ono šlechetné polopatické vyznění poselství proč chránit ohrožená zvířata (vlky) před vybíjením je z poselství filmu celkem srozumitelný. Pravda, trochu mi chyběl osobitější příběh, který chytne za srdce. Čímž nechci říci, že jsem se nebavil. Jinak musím uznat, že herečka Laetitia Casta měla určitě něco do sebe ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Thomas Hobbes kedysi povedal "Homo homini lupus est" a to nie preto, že by nejakému homo želal lupus, ale že človek človeku je vlkom. Mal pravdu, no v tomto prípade skôr platilo, že človek bol pre vlkov vlkom, no a tých vlkov sme tu videli teda požehnane, väčšinou reálnych. Vlastne bez nich by nebolo filmu a to čo sa zdalo na začiatku ako feministický film o boji ženy za presadenie sa v jednej branži je nakoniec aj boj o prežití, kde krásy prírody sa striedajú s krásami, no skôr zvierat, lebo Letiša až v takej forme nebola, ale okrem reálnych informácií, že ženy sa vo Francúzsku mohli stať veterinárkami až od roku 1931 a o vyhynutí vlkov, je film v podstate naivnou legendou. ()

Toto 

všechny recenze uživatele

Krásna príroda, krásní vlci, krásna Laetitia Casta, chamtivý starosta, jeden taliansky blázon a jeden rusovatý Rus. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Romantická pohádka v krásném kraji s úžasnými vlčími herci vhodná spíše pro menší slečny. Hluboce doufám, že při natáčení tohoto filmu nebylo žádnému z nich ublíženo!!! Některé záběry jsou v tomto ohledu víc než za hranou. ()

Reklama

Reklama