Reklama

Reklama

Shane Daniels je bývalý člen speciálních jednotek, který ani v soukromém životě nejde pro ránu proti bezpráví daleko. Když je jeho manželka napadena lupičem, Shane ji ochrání a lupiče zbije. Ten je ale druhý den nalezen mrtvý a Shane je za jeho vraždu odsouzen do vězení. Po šesti letech se ukáže, že Shane je nevinný, jeho žena ho i přesto opouští... Po propuštění z věznice se Shane vydává začít nový život. Cestou je ale ve městě Bellingham svědkem incidentu, kdy se čínští gangsteři pokoušejí zastřelit svědky jejich pašování. Jeden z nich, Sergej, se skryje v Shaneově autě. Sergejovi a Shaneovi se podaří zachránit Tiu, mladou Rusku, kterou Číňané unesli, aby jim vyzradila, kdy má do USA přicestovat její strýc, od kterého chtějí získat tajné informace. Shane několik čínských mafiánů zabije, čímž proti sobě poštve jejich vůdce. Ten se rozhodne ho nechat zabít ve spolupráci s místní zkorumpovanou policií. Shaneovi naopak přislíbí pomoc v boji proti mafiánům Sergejův otec, který sám řídí nelegální obchod s auty a je Shaneovi vděčný za záchranu Sergejova života. Mezi čínskými mafiány, policisty a Sergejovými muži doplněnými Shanem záhy dojde k tragické přestřelce... (TV Prima)

(více)

Recenze (124)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Bez újmy na zdraví jsem to dokoukal. Musím říct, že po většinu času se mi vystoupení Stevena Seagala líbilo, je velkej (nezdál se mi ale tlustej, možná to však maskuje oblečením), poměrně rychlej (na tu escrimu na parkovišti se dobře dívalo, byť ten záběr trvá tři vteřiny), předvedl docela dobrej hereckej projev a do svých soubojů vložil opět nějaký ten rotační hod nebo lámací techniku, avšak... celkově "fajty" vypadají zase skoro nahovno, protože je točí a zrychluje retard s DNA sarančete. Proč to ten tvůrčí tým dělá?? Proč nemůžu vidět NORMÁLNĚ natočenej souboj, proč mi to furt někdo prasí?? Oni to chtějí jako vylepšit tím, že to trhaně zrychlí?? Nebo to už Seagal nedokáže ustát a musí si pomáhat tímhle prasečincem?? To je skutečná zhovadilost, která se opět podepisuje na celkovém dojmu a hodnocení. Jinak by to byl průměrný akční film. Takhle to průměru nedosáhne, protože hlavní premisu akčního filmu (předpokládám hodně akce a soubojů) jsem si NEMOHL VYCHUTNAT. Seagalova bunda perfektní! ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Seagal stále k smíchu, filmařina stále k smíchu, jen kvůli tomu jsem si sehnal další kousek v jeho filmografii. Ano, skutečně to funguje lépe než řadové komedie u kterých se často ani jednou nezasměju. Pouze toto v novém Seagalovo snímku vidím jako přínos. Kdyby to bylo lépe natočené (režie, střihy, kamera, scénář) mohlo by to fungovat i jako parodie na akční filmy. ()

Reklama

st.verka 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděla horší a je škoda, že si režie nedala víc práce. "Duchaplné" dialogy, nepřehledné situace a spousta pěstních soubojů. A opět prostřihy, jakoby Seagal to bojové umění už nezvládl, nebo zapomněl? To vážně nemáme nárok vidět alespoň nějakou neprostříhanou scénu, ze které nedostaneme tik? A co asi dělal s tou figurou ve zvláštních jednotkách? Ale jak už jsem řekla, viděla jsem horší. Tak ty dvě za odvahu... ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal se začíná zvedat z bahna a jeho filmy dostávají příchuť kultovních pecek jako Nico, Nemilosrdná spravedlnost či Muž s cejchem smrti. Příběh mstitele, alias Shana Danielse začíná justičním omylem, při kterém přijde Daniels nejen o svou čest a zásluhy za službu vlasti, ale i svou ženu. Po šesti letech se vrací z vězení a je pořádně nasranej, takže to hned odnesou dva flákači, kteří se ho pokusí obrat. S flaškou tvrdýho alkoholu rozjímá na poloopuštěném parkovišti, kde se připlete do přestřelky mezi čínským gangem, zkorumpovanými policajti a mlaďasy patřící k ruské mafii. Tím se roztáčí kolotoč bitek a přestřelek s celkem vydařeným příběhem, ve kterém za sebou Daniels nechává řadu zkrvavených mrtvol. Steven pořádně přitlačil na pilu, brutálními scénami se ve filmu opravdu nešetří a krev stříká ne všechny strany. Ovšem zrychlování mlátiček a často ultratupé dialogy hodně kazí výsledný dojem z téhle vůbec ne špatné akční pecky. Podtrženo sečteno, u mě za poctivé tři hvězdy. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Máme tu další opus magni našeho milovaného či nenáviděného "velkého" mistra bojovných umění, všemožných střelných zbraní a v posledních filmech i mileneckých scén. Jak píše Lateef, dalo se to přežít a celkem bez újmy. Keoni Waxman se pomalu stává odborníkem na Seagala a nutno přiznat, že ani v jednom ze tří počinů (Hlídač + Southern Justice) nezklamal. V tomto opusu nám nabízí mírumilovného Steva jako mašinu na zabíjení, ukazuje jej v celé své velikosti a snaží se nám připomenout to lepší ze Seagala. Je zde spousta scén, kde Seagal skutečně někoho kopne, bouchne či udělá rychlý pohyb. Samozřejmě že vůbec nechybí velká spousta záběrů jen na ruce, nohy či záda, která evidentně patří dablérovi. Ale všechna čest - Seagal zde není trapný, naopak je drsný, se soupeři se nepárá a krev stříká všude a daleko. Je ovšem velká škoda, že jde o naprosto typické video béčko. Spousta scén je nesmyslných, trapně ujetých a nudných, původní Seagalova manželka nám po hezkém striptýzu zmizí a už o ní vůbec neuslyšíme, Rusáci pobíhají nesmyslně při střílečce a padají jak hrušky, policejní záporáci skončí, aniž bychom to vlastně viděli a zcela nedůstojně své záporné role. Určitě nepotěší zcela zbytečně zrychlené záběry v oněch bojových scénách, nepřehlednost při velké závěrečné přestřelce a poněkud chladný pocit z filmu. Ale jako seagalovka 21. století to pro nás, ubohé fanoušky bývalého akčního mága, jistě stačí. A o čem to vlastně bylo? Steven jako bývalý voják zabije chlápka při napadení své manželky a dostane se do vězení, tam dostane dopis, že jej žena opouští, přičemž po propuštění se hned zaplete do války čínského gangu. Nadělá si kamoše z Rusáků a na závěr všem šikmookým ranařům nakope prdel. Stále máte na tento snímek chuť? :-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Počas útoku na dom ruského mafiána policajt s brokovnicou vypáli na kameru a výstrelom ju zničí. Lenže, keď ruský mafián sleduje záznam z iných kamier, po výstrele kamera stále sníma. (johnsnow)
  • Vyjma novomexických lokací, v nichž film z kraje roku 2009 vznikal, byly některé filmové záběry pořízeny i v Kanadě. Na samotný závěr filmu je dokonce záběr na jezero Chateau Lake Louise, které se nachází v kanadské provincii Alberta. (ssfan)

Reklama

Reklama