Reklama

Reklama

Pět minut v nebi

  • Velká Británie Five Minutes of Heaven (více)
Trailer

Aby mohli žít, musí se nejprve vyrovnat s bolestnou minulostí.  V politicky rozbouřeném Severním Irsku se sedmnáctiletý protestant a člen ilegálních ulsterských dobrovolnických sil Alistair Little chce zapojit do dění, což si vyžádá život katolíka Jimmiho Griffina, staršího bratra Joea Griffina. Teprve jedenáctiletý Joe se nechtěně stane svědkem této sektářské vraždy a zbytek života žije pod tíhou výčitek své matky, která mu zazlívá, že dovolil, aby bratra zabili. Po více jak třiceti letech se oba muži mají setkat před televizními kamerami a hledat společně cestu, jak se s minulostí vyrovnat. Nikde ovšem není psáno, že taková cesta existuje. V komorním, dvěma cenami z prestižního filmového festivalu v Sundance ověnčeném dramatu německého režiséra Olivera Hirschbiegela excelují Liam Neeson a James Nesbitt. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (72)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice minimalistické, emocemi přeplněné melancholické drama o setkání dvou mužů, jejichž životní dilemata nemůžou být rozdílnější, avšak oba dva spojuje jedina tragická událost, jež vše zapříčinila. Zatímco Liam Neeson působí stejně jako film samotný - melancholicky, pln emocí a hlavně minimalisticky, to projev Jamese Nesbitta je až přímo ďábelský a ďábelsky děsivý, místy až hyperaktivní a Nesbitt působí, jako by se měl každičkou minutou zhroutit. Oba herci předvedli naprosto odlišné herectví a já přesto tleskám oběma za to, jak si se svými charaktery dokázali poradit. Co se týče Five Minutes of Heaven, možná místy působí studeně, studeně a prázdně, stejně jako Neesonův byt. Závěr je sice trošku američtější a hraje divákovi na city, celkově jde však o hodně silné drama a hodně silný zážitek. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

trochu veľa koncov :) ale inak veľmi dobrý nápad, veľmi zaujímavo štrukturovaný a rozprávaný príbeh, tvorcovia sa tematiky zhostili dôstojne, pokorne a svedomito, pričom načali aj niekoľko zaujímavých podtém, ústredná herecká dvojica podala veľmi slušné výkony, všetko to podfarboval skoro počuteľný atmosférický klavír a tak vznikol veľmi pozerateľný film pre ľudí, ktorí sa aj dnes majú čas a chuť zamyslieť nad niektorými závažnými otázkami morálky. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní snímek o setkání dvou chlapíků po 33 letech. Pikantní je, že jeden druhýmu zastřelil bráchu. Situace v Severnim Irsku byla hodně zlá, a tohle je taková připomínka aby se nezapomnělo. Na můj styl se ale až moc kecalo a málo dělo. Finální rozhodnutí o konečnym hodnocení má na svědomí James Nesbitt, kterej se mi svym přehráváním a výkonem docela znechutil. A ten konec, to bylo docela šlápnutí vedle. Mě někdo zabít bráchu, tak ho jen co dospěju najdu a rozsekám na hadry. Ne, že si to půjdu vyříkat do televize... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Člověk musí být buď neskutečně odvážný nebo neskutečně zoufalý, aby se tváří v tvář setkal s bratrem někoho, koho zabil a chtěl se s ním usmířit. V případě Neesona to vypadalo na zoufalost, jelikož se s tím, co kdysi udělal nedokázal vyrovnat. Na druhou stranu Nesbitt předvedl něco tak šíleného, v dobrém slova smyslu, že jsem nevěřil vlastním očím. Sice je děsně nesympatický, ale to jak s ním mávají emoce bylo fakt hustý. ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý námět,jak natočit skvělej film.Bohužel realizace značně pokulhává.Liam Neeson nezklamal,ale takovej James Nesbitt mě vážně vadil.Nevím, jetli to byl záměr,ale on mě nebavil.Navíc,od samého začátku film směřuje ke střetnutí dvou mužů-oběti a vraha.No a finále je možná ta největší slabina tohoto filmu.Prostě bych čekal víc a to od obou aktérů,zvláště pak od oběti.45% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Severním Irsku v Belfastu, Dundonaldu, Lurganu, Newtownardsu a Glenarmu. (Terva)
  • Film vyhrál cenu Royal Television Society v kategorii nejlepší drama. (Terva)
  • Anamaria Marinca získala na festivalu evropského filmu v Lecce cenu za nejlepší výkon ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama