Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dare je psychologickou drámou nádherne rozpitvávajúcou priateľstvo troch študentov posledného ročníka strednej školy.
Alex je vystrašené úbohé a dokonalé malé dievča, naproti tomu Ben, je zatrpknutý osamelý outsider. Trojuholník dopĺňa Johnny, chlapec z prachatej rodiny, navštevujúci pravideľne svojho psychiatra.
Film sa zaoberá nielen stvárnením spoločenských konvencií a hierarchie študentov, ale najmä citlivosťou riešenia sexuálnej orientácie. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Tož nevím, nijak mě to extra nenadchlo. Původní kraťas sem neviděl, mé nároky nijak vysoké taky nebyly. Co mě překvapilo je že na to jak ukecané Dare je tak sem se vlastně skoro nenudil, je to dobře zahrané a aj se na to pěkně kouká (hlavně na Emmy ...). Ale hlavní myšlenka mě nijak neoslovila, přišlo mi to až moc přitažené za vlasy. Ale závěrečná pointa byla super. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě potešilo, jde o výrazný nadprůměr ve queer filmech, žádné béčkové psycho drama. Adam Salky odvedl solidní kus práce, který neurazí a dobře se na něj kouká. Přišlo mi to poměrně originální, dobře sestavený příběh, snad dokonce napínavé to bylo. Dokonce mám pocit, že se na to budu chtít výhledově podívat ještě jednou. Obstojně vybraní herci (velmi mile překvapil mně neznámý Ashley Springer), kde snad jediným maličko slabším místem je překvapivě Zach Gilford, kterému se těžko věří například během sezení u psycholožky (kterou hraje naprosto úžasná Sandra Bernhard, jinak prvotřídní komik) nebo v "bitce" u auta, kde ovšem podle mě zahaproval scénář. Nicméně pokud tyto výkony člověk porovná s krátkometrážní předlohou Dare (2005), pořád celovečerní podání vítězí na celé čáře. ()

Reklama

wege 

všechny recenze uživatele

Když se probudíte ve 3 v noci a už se vám nechce jít spát, tak si možná pustíte něco takového. A pak hodinu a půl přemýšlíte jen na tím, zda jste opravdu vzhůru nebo máte nějaký hodně špatný sen. Ten film je všechno možné, jen ne psychologické drama, jak tu někdo píše. Bylo to, já vlastně ani nevím co. Na sondu, jak žijí a uvažují mladí, to bylo velmi sterilní, odosobněné, bez emocí, prostě naprosto mimo. Co mě ale vadilo, ne vadilo, sralo je to správné slovo, nejvíce bylo to, že ty postavy jednaly naprosto neadekvátně tomu, jak jednaly o pět minut dříve. Možná to tak mělo být, ale sakra proč? Využívám najednou iracionální jednání jen proto, abych to udělal zajímavější? Nebo se muselo hodně filmu vystřihnout? Nebo nenatočit? Nebo to prostě nebylo ve scénáři, a to je fakt špatně. Raději bych Zacha Gilforda viděl v nostalgickém filmu, kde nad pivem vzpomíná na to, jaké to bylo být quarterbackem u Panterů v Dillonu v Texasu. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

No teda. Znáte ty chvíle kdy už od večera neočekáváte naprosto nic a chcete se jen nechat pobavit příjemným, odlehčeným filmem popřípadě u něho usnout? Tak přesně takový večer jsem si chtěl udělat ve společnosti Dare. Místo spánku mě ale Salkyho prvotina během prvních 20 minut chytla tak pevně, že jsem až do titulků hltal snad každý obraz, každou větu. A není to jen tím, že mám prostě slabost na filmy, které ukazují i city a emoce teenagerů a ne jen jejich prázdné choutky po akcích, sexu a chlastu, zabalené většinou v teen-komediích. Je to i tím, že Davind Brind napsal tři velice silné postavy a režisér Adam Salky je natočil jako samostatné, ale samozřejmě propojené a navazující příběhy. Ústřední trojice je navíc zahraná citlivě a uvěřitelně, občasná hudba sedí... No být více emo, tak nakonec přidám i tu pátou hvězdu. Po dlouhé době zase nějaký malý - velký film, který mě z ničeho nic hodně potěšil. Mom, please stop trying to psychoanalyze my adolescence with your shrink people ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

První půlka se může jevit jako další "high school" film, ale věřte mi, že se to potom pořádně rozjede a že to stojí za to. Skvělé charaktery postav a úžasné pojetí - rozdělení na jednotlivé části a každou "vypráví" jedna postava. Možná by bylo lepší říct, že v ní dominuje, než že by se něco vyprávělo, protože film je zabírán z pohledu nestranného pozorovatele. Vlastně se nedozvíme co si kdo přesně myslí, ale máme šanci to aspoň odhadovat- film je totiž plný psychologicky zapeklitých scén. Celkem mě to ohromilo, vůbec jsem nečekala, že se mi to bude tolik líbit. Spíš jsem očekávala jen takový odpočinkový romantický film a ono se z toho zatím vyklubalo dokonale dramatické dílo. Slabší čtyři hvězdičky. A jen poznámka na závěr: takovýhle filmů by mělo být víc. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama