Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá inžinierka Sam Walczaková len nedávno doštudovala na technickej univerzite. Na oslave promócií jej dá otec, majiteľ demolačnej firmy, svojský dar – má dohliadnuť na demoláciu starej budovy, ktorá je doslova uprostred ničoho. Ak akciu dovedie do úspešného konca, stane sa jeho partnerkou. Sam teda odcestuje do vzdialenej lokácie, aby riadila na demolačné práce domu Malestrazza, ktorý je pomenovaný podľa svojho architekta. Čoskoro však odhalí hrozné tajomstvo, ktoré záhadný dom skrýva. Jeho bývalí nájomníci sa totiž stali obeťami brutálneho vraha, ktorý ich zaživa pochoval v stenách domu. Teraz musí byť pred zabijakom o krok napred, inak skončí ako jeho predchádzajúce obete... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Body za relativní originalitu námětu, pěknou hrdinku a zajímavě architektonicky řešený dům, v němž se to celé odehrává. Ostatní věci už jsou na tom dost bídně. Zvlášť bych chtěl vypíchnut způsob, jakým jsou zde odříkávány dialogy (a monology). Nikdy jsem neměl silnější pocit, že to herci (všichni) snad čtou z papíru - s menší dávkou přirozenosti už snad ani není možno mluvit. Když jsem se zmiňoval o originalitě námětu, měl jsem na mysli opravdu jen ten základní motiv - tedy zazdívání zaživa (první scéna se zabetonováním malé holčičky diváka docela natěší), samotný děj už pak jede po dosti obehrané cestě a naivně využívá tolika hororových klišé, až to hezké není. Dvě až tři hvězdy... ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle teda vážně zazdili. Námět může bejt originální jak chce, ale je to k hovnu když zpracování je na úrovni ochotnického sboru odkudsi z Žumpákova. 5% ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

No výborně. Máme sedmého ledna a o nejhorším filmu letošního roku je rozhodnuto. Zazděná tady byla každičká šance, a to tak precizně, že bídné výkony českých hokejek na MS dvacítek jsou proti tomu na medaili. Já i naše repre se odteď můžeme už jenom odrazit nahoru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mischa Barton hraje mladou inženýrku, která přijíždí analyzovat budovu kterou vláda nařídila strhnout a ubytuje se v ní. Před 15 lety v ní bylo nalezeno několik těl zalitých do betonu, včetně geniálního architekta. Vrah se nikdy nenašel. Zbylým nájemníkům se demolice domu ani trochu nelíbí a budova je připravena vydat děsivé tajemství. Tento horor nefunguje tak, jak by tvůrci chtěli vlivem nepropracovaného scénáře, do kterého se vloudilo několik nesmyslů a nejasností stran příběhu. Zpočátku si film nevede zle. Námět je dobrý. V první polovině nasadí částečně strašidelnou atmosféru podivného domu, který na první pohled vyhlíží podivně až strašidelně a nájemníci v něm jsou také tak trochu podivní a ne úplně při smyslech. Ve druhé polovině se film přelije zcela nečekaně k razantnějšímu pojetí a nebohá Mischa Barton se ocitne v krajní situaci, a tím naplní název filmu. Jenže, nějak to přestane být napínavé a posune se to k hororům, které chtěly šokovat svým vyústěním, ale nepodařilo se jim to. Zůstal příjemně mrazivý horor, ze kterého nevíte dlouhou dobu, co se vyklube, a pak až přijde na věc, tak to v konečném kontextu ničím neohromí. Navíc Mischa Barton je ve své roli málo přesvědčivá, a nevím proč, ale od počátku působila unaveně a v obličeji vypadala jako by se špatně vyspala a byla až nesympatická. Ostatní herci ok. Nejlepší "herec" byl ten zajímavě architektonicky řešený dům. Horor na jedno podívání. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad- postaviť budovu v duchu egyptských faraonov. Budovu, ako labyrint tajných priechodov, miestností... ako pyramídu, ktorá pretrvá večne a ktorá vo svojich stenách bude ukrývať ' zamurované' duše, sťaby žily a tepny nesmrteľnosti. Ale nápad nie je všetko, že... Ešte ' ho' musí niekto vedieť aj zahrať a ' natočiť ' . ( Je mi ťa ľúto Deborah. Nemáš na platenie renty??! ) . Ubohé dialogy, ktoré snád čítali herci priamo z papiera ( ešteže ich je tam tak poskromne, hercov aj dialogov) a muzika, ktorú som pre jej nevýraznosť snád i prehliadol. Celý film, aj s architektom Malastrazzom, som zabetonoval do hrobky a už ho nemienim vysekávať. Tie 2* sú len naozaj za ten nápad a tú budovu. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Námět se scénářem špatné nebyly, ovšem zpracování se bohužel tvůrcům rozpadlo pod rukama a tím pádem mimo ně potěší nanejvýš exteriéry, kde byl snímek točený. 30% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zvenčí dobrý dům plný tajemství, ale ta pointa mi moc nesedla a poslední půlhodinka byla docela uspávající nuda. Zpočátku dobře atmosféricky a tajemně rozjeté, až jsem si říkal, že být to trošičku bizarnější, v literární podobě by se to hodilo do Barkerových Knih krve, posledních 30 minut to ale celé pokazilo. Docela jsem u nich pospával a únavou to zcela určitě nebylo. Líbila se mi hlavní hrdinka (respektive Mischa Barton), nejen vzhledově, ale vyzařovalo z ní něco sympatického. A samozřejmě Deborah Kara Unger. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Je osvěžující se podívat na film bez přečtení obsahu předem a ještě víc osvěžující je mylně se domnívat, že jde o úplně jiný žánr a jiný příběh. Na páteční noc po náročném dni v práci je Walled In poměrně slušná oddechová zábava, navíc s mojí oblíbenou "Marissou". Jen je škoda asi posledních třiceti minut, rozuzlení mohlo být o něco sofistikovanější. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Škoda výborné prostředí kvalitní baráček na strašení a vše možné, užasne scény se zavalením děti ale co s toho opět nic proste nechaly jsi tu krásu proplést mezi prsty. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad slušný a je pro mě plus, že se nejedná jen o tupou duchařinu. Prostředí samotné budovy je dělané jak pro strašidla, tak pro psychopaty a další žánrové potvory, herci jsou také OK a Gilles Paquet-Brenner má na kontě pár slušných kousků. Jenže ani tohle všechno není nic platné, když je celkové zpracování nudné, temné interiéry jsou absolutně nevyužité a o nějaké atmosféře, jakékoliv, si člověk může nechat jenom zdát. Díky tomu všemu vyplavaly v celé kráse i logické díry a dějová návazost tu také dost haprovala. Jedním slovem bída, ale na TV Barrandov, by to mohl být film pro prime time. 10% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Malestrazze ?? Ale vždyť máte být mrtvý !!" - "Vážně ?? Pak myslím, že to v pekle není až tak strašné !!" ;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Její prací je demolovat budovy. Dětská říkanka, která ve filmu zazní trochu připomene tu z filmů o Freddym Kruegerovi. CITÁT - Ztrácím rozum, začínám slyšet hlasy.......... Vždy, když se ve filmu zjeví zajímavá budova, jsem spokojen. Tahle budova za to určitě stojí. Moc zajímavě řešená. A samozřejmě, že po vzoru starých Egypťanů měla v betonu i trochu živého masa. (Karlův most měl vajíčka). Děj filmu se nakonec vydal směrem, který jsem vůbec nečekal a nutno dodat, že velice podivným a zajímavým směrem. Konec film byl pak velice rozporuplný. Nedá se to ani moc popsat, aby to nebyl spoiler. Tak jen okrajově. Pádem do betonu se celkem logicky nemohlo stát to, co se stalo a závěrečná slova se neschodují z dějem celého příběhu. To ubralo filmu dvě hvězdy, alespoň u mě. CITÁT - Tahle budova stále žije.......... ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Sľubný rozjazd pochovala totálne dementná druhá polovica. Nízkorozpočtový "thriller" s podpriemernými dialógmi a priemernými hercami. 35% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Samotný scénář ještě není úplně retardovaný (přinejmenším prvních 30 minut), k plusům bych řadil i vcelku ucházející vizuál - plně ale souhlasím s J*A*S*Mem, herci jsou příšerní do té míry, že se na film místy nedá koukat (jediná "normální" byla Deborah Cara Unger). Navíc je tady dost amatérská hudba, kterou ještě navíc pohřbívá nesmyslná hudební režie. Nechte si ujít. p.s. Dostal jsem české titulky, které dělal automatický translátor, ale definitivně jsem je vypnul při hlášce "Udělej se doma" ("Make yourself at home") :D ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Zaujímavosti: 1. Vo filme si podali ruky bieda s núdzou. 2. Herci sa nestačili naučiť texty, pretože v čase hospodárskej krízy niet peňazí na vytlačenie viacerých kópií scenára a tak medzi nimi koloval len jeden exemplár, ktorý aj tak stratili. Z tohto dôvodu stál pri kameramanovi šepkár z divadla a ten pracoval len v čase svojho osobného voľna. 3.Filmové štúdio „Packal“, ktoré malo na starosti produkciu, si v subdodávke prizvalo na pomoc klub amatérskych filmových nadšencov s názvom „Skurvíme aj dobrý námet“. Klub sa ináč teší veľkej obľube hlavne v Kanade a na západnom pobreží USA. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tohle dopadlo hodně bídně.Ta budova uprostřed ničeho působila sama o sobě strašidelně,a bejt využita líp,asi by to bylo solidní dílo.Tohle je ale dost nezábavná a trochu ujetá záležitost,30%. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Mischa Barton a Deborah Kara Unger v hororu. Wtf ? .. 2* za snahu něco vymyslet, za zakončení které bylo trošičku dramatizujícíc a to je vše. Katastrofa.Malestrazza tam byl jediný normální .-) ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Radši bych se nechal zabetonovat, než tohle vidět znovu...příšerná bejkárna, která nemá absolutně žádný smysl. ()

Reklama

Reklama