Reklama

Reklama

The End of America

Obsahy(1)

Film založený na úspěšné knize Naomi Wolf The End of America rozebírá deset kroků, kterými si země procházejí, když se pomalu začínají stávat fašistickým státem. Pohled je uskutečněn z historického hlediska a ohlíží se na trendy v kdysi fungující demokratické společnosti a v tom, co se v Americe odehrává dnes. (Philber)

Recenze (34)

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Naomi tohle téma zpracovala velice výborně, Amerika je hrozbou stejně jako nacistické Německo, díky našim vlastizrádcům patříme do osy zla. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

60% nikterak objevný dokument jedné zpruzené dámy, která si z toho udělala pravděpodobně hodně výnosný džob. A s tímto cirkusem objíždí Spojené státy. ()

F-red 

všechny recenze uživatele

Najprv mi vadila ta krásavica v červenom saku. Odradili ma aj črepinky histórie, a nitky spojitostí sa mi zdali tenké a konšpiračné. Usmievali sa mi kútiky. Nuž, ale smiali sa aj ľudom čo oznamovali nástup nacizmu v Nemecku. Len na začiatku. Veru. Potom sa už nesmial nikto. :) ()

Mara12 

všechny recenze uživatele

Amerika a demokratický stát, ale kdeže :) Obsah dokumentu v podstatě ok, forma už nikoliv a slečna v červeném na mě působí spíše jako jedna z Desperate Housewives, která si po dlouhé době přečetla noviny a nestačila se divit, co se v tom světě všechno neděje. ()

Sicky 

všechny recenze uživatele

To že Amerika ENDED (skončila) mi Európania vieme už nejakú chvíľu, keďže veci vnímame aj v inom ako vnútroštátnom merítku a nezaujíma nás len to čo sa deje na našom krásne vykosenom trávničku. Amíkov nikdy nezaujímalo čo sa deje za veľkou mlákou a možno ani to čo sa deje priamo pod ich nosom. Pokiaľ im nikto nesiaha na ich Big Burger a 4 litrové hovädo zaparkované v garáži, tak je všetko v tom najlepšom poriadku. Vo svetle udalostí, ktoré sa udiali začiatkom roku 2009 (finančná kríza) to platí dvojnásobne. Je smutné že niekto si začne uvedomovať porušovanie ľudských práv až keď mu doslova vletí lietadlo do obývačky. Stále to ale nič nemení na fakte, že sa na to opäť pozerajú iba z vlastnej perspektívy. To svedčí iba o tom, že Američania vždy boli a aj budú obmedzení a úzkoprsí. Rád si rozšírim obzor a tento dokument hodnotím celkom pozitívne aj keď si myslím, že bol vytvorený skôr pre Amerického diváka, ktorého sa to priamo dotýka. Úprimne, je mi jedno čo sa u nich deje pokiaľ to nemá dopad na nás. Tým myslím zvyšok sveta. Aký požič, taký vráť. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o věcech, které se dějou v Americe. Líbilo se mi srozumitelné podání zmíněných problémů a snaha něco změnit. Ne všem je osud Ameriky lhostejný a tudíž se organizují a zakládají nové spolky či organizace pro záchranu demokracie a svobody. Co se mi ještě na tomto dokumentu líbilo, tak jsou to reálné, ať už amatérské, záběry skutečných problémů. Na straně druhé se mi nelíbilo, že až moc si Američané stěžují na jejich život, který je určitě nadprůměrný od celosvětového normálu. Celkově tento dokument chválím, hezká a srozumitelná myšlenka podpořená výborným podáním určitě stála za zfilmování. Dávám 70% - tři hvězdy. ()

deac 

všechny recenze uživatele

Kvůli afektovanému projevu Naomi, jsem chvíli přemýšlel, že dám o hvězdu míň. Ale závažnost tohohle snímku byla pro mě nakonec důležitější. Nejtragičtější ovšem je, že po nástupu ikony mnoha svobodymyslných lidí Obamy, se situace v ničem nezlepšila, v některých ohledech spíše zhoršila. Zabíjení civilistů pod taktovkou téhle loutky pokračuje. A aby toho nebylo málo podle kontraverzního zákona NDAA 2012, byla dokonce zahájená de fakto občanská válka, proti lidem kterým se nelíbí totalitní praktiky, těch několika procent obyvatel USA, které tuhle zemi vedou do .....Podstatné je, že většina lidí odkojených našimi devotními médii, nemají nejmenší potuchy o tom co se v USA děje. ()

dave91 

všechny recenze uživatele

Jedna * za odvahu,že si vůbec někdo dovolil natočit takovýto dokument.Jinak jsem viděl dokumenty podobně zaměřené a lépe zpracované. ()

Reklama

Reklama