Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (13)

Okresní přebor (2010) 

Fotbal nemám rád, nebo spíše fotbalisty, zvlášť ty vesnické nebo maloměstské. Ostatně i úroveň naší první ligy a reprezentace je filmovými měřítky horror. Každopádně tento seriál mě velmi mile překvapil. Po prvním dílu jsem si sice říkal, že se překvapení na Nově nekoná, ale druhý díl byl o poznání lepší a zatím se kvalita jen zvyšuje. Luděk Sobota ve své téměř sedmdesátce objevil kouzlo herectví a hraje opravdu skvěle. Jeho pitvoření se a zalykání mi vůbec nechybí. Někdy mi trochu vadí příliš mnoho sprostých slov, i když v kabinách a mezi lidmi je to mnohem mnohem horší. Ale nevím, jestli to patří do prime time nejsledovanější televize. Vynikající roli si střihl Ivan Trojan. Jeho imitace fotbalového blba byla naprosto geniální: buranským účesem počínaje, děsným žvýkáním a stupidním vyjadřováním konče. Stejně tak role parádně sedne Ondrovi Vetchému, i když čepice rohačka a berany nahoru už možná vymizely i z naší současné vesnice. Začínám přemýšlet o hvězdě nahoru, protože ze současné seriálové produkce je toto klenot. Při repríze seriálu zvedám hodnocení na 4*, opravdu mi vlezl pod kůži. I když tedy táhne kvalitu seriálu nahoru dvojice Vetchý - Sobota, jsem čím dál více ze seriálu nadšený. Navíc rozhovory Vetchý - Novotný stojí za vytesání do kamene. A všimněte si písničky s harmonikou ve 13. díle, skvělá. Ostatně, soundtrack (hudba) je vůbec skvělý po celý seriál. Po dalším zhlédnutí seriálu musím ještě navíc vyzvednout samostatně postavu Jardy Kužela, bez které by "Jiřina" Luňák nebyl tak stoprocentní. Geniální dialogy a hlášky, do detailu propracovaný scénář, nemohu (a nechci) jinak, než za *****. ()

Pohřeb (2010) (E01) 

Jestli přijede Olešná v modrých, tak budete hrát v těch propocených. Svérázné rozloučení s bývalým trenérem jako úvod k seriálu mě mnohdy rozesmálo. Jirka Luňák je borec. ()

Nábor (2010) (E02) 

Hynek Čermák k nepoznání a Fun na scéně. ()

Forbes (2010) (E05) 

Strýček Luboš dnes válcoval i Jirku, který naštěstí netušil, že proběhla akce forbes. A Jarda vypadal jako prase. Pointa s Ivčou byla super, asi zase byla kráva. ()

Lucka (2010) (E06) 

"Udělej mi pivo a velkou vodku!" "Cože?" "Tak malou." Jirka měl špatný den a Jarda si ho užil. ()

Kopačák (2010) (E07) 

Tolik sprostých slov, ovšem tak trefně použitých, že mi přestala vadit. Vždyť "když můžeš opravovat kotle bez faktury, tak půjde i tohle." ()

Schůze (2010) (E08) 

Přijede Kachnička. "Pět zápasů za pět sezón!" Statistika není nuda a ještě s Blani na konci. ()

Na váhu (2010) (E09) 

Bóža Zenkl je na šest hvězdiček! ()

Jaro (2010) (E10) 

Lov bažanta, 20 minut, parádní Rulandské. Prima humor, ale také hluché chvilky. ()

Konvoj (2010) (E11) 

"Všichni ženatí do auta k Jirkovi, nebo řeknu manželkám, co bylo loni v Lískách!" "Ty jdi fo kufru! A ne že mi tam budeš hulit!" "Ty v*** Psojedy! To ani neexistuje!" Super díl s Bobíkem. ()

Láska (2010) (E12) 

Další ukázka geniálního herectví, v hlavní roli kdo jiný, než Jirka Luňák. ()

Inseminátor (2010) (E13) 

Málo Jirky, až moc Ády a Jarmila. Civilní přirozené dialogy, ale méně vtipné. Zato perfektní Vráťa Kydlíček. Ještě, že Jirka tu funkci nesložil. Úterní Vrabčáček mi ještě nakonec vykouzlil úsměv na tváři. ()

Derby (2010) (E14) 

Dokonalost: Porada rozhodčích, zdvojení bafuňářů Kostomlatskými, boss ve vlaku, geniální řeč Jirky, ať již při poradě či jak předvídal - vypípaná. Slušnost nade vše! ()

Související novinky

Reklama

Reklama