Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (17)

Okresní přebor (2010) 

Kdo by to byl řekl, že se Nově povede vytvořit další komediální kult. V době rodinných nekonečných vztahovek dokázali vyprodukovat fenomenální komedii o vesnickém fotbale, která díky své kvalitě nikdy nezestárne. Dvojice Kolečko-Prušinovský dokázala napsat takové postavy a hlášky, které se nesmazatelně zapsali do dějin české televizní, a následně i filmové historie. ()

Pohřeb (2010) (E01) 

Úvod seriálu nás hnedka přímočaře vrhne do děje, který se točí kolem mrtvého Hnátka a jeho popele. Hnedka z první na nás tvůrci poslali několik velmi přesných hlášek, a vrcholem děje je jeho závěr s rozloučením se s Hnátkem, kdy zahraje Míša Tučný a kluci se budou bát chodit do skluzů. ()

Nábor (2010) (E02) 

Tak takový pohovor by si asi přál každý :) :) Sebranka individuí (Čermák, kotletář) zaručene pobaví každého. Diskuze o Brazilcích sice časem asi zestárne (za pár let si mladší generace budou říkat, co je to vlastně za hráče, a proč metrosexuála Ronalda přirovnávají k Jardovi, ale pro nás "pamětníky" je to pořád trefa do černého). ()

Fanynka (2010) (E03) 

Vilhelmová v jedné ze svých nejlepších rolí. Její ztvárnění venkovské blbky, předstírající své chování pro zisk dat z vepřince patří k tomu nejlepšímu v její kariéře. ()

Jesle (2010) (E04) 

Po náloži z předchozích dílů přišel o něco horší díl, avšak stále s velkou kvalitou. Nejlepší byl pro mě Větvička a jeho léčebné metody. A fans Barcelony asi výsledek jeho léčebných metod budou vydýchávat hodně dlouho... ()

Forbes (2010) (E05) 

Dvě scény, které naprosto převyšují nad ostatníma: 1. "I v Horomeři????!!!!!..." 2. "Nejsou to ty lampy, co někdo ukradl z hřiště..."? ()

Lucka (2010) (E06) 

Tenhle díl mi příjde jako jeden z těch nejslabších. Asi za to může postava dcery Lucky, která je mi dost nesympatická. Výraznou humornou vsuvkou je tak jen zhulenej Jirka. ()

Kopačák (2010) (E07) 

"Máme Roteiro" je jednou z těch nejznámějších a nejlegendárnějších hlášek, kterou tento seriál přinesl. Stejně tak jako Kohákova penalta, kterou se za pár let pokusil úspěšně okopírovat Sergio Ramos. ()

Schůze (2010) (E08) 

První z velkých vrcholů seriálu. Narvat celý díl do jedné místnosti byl mistrovský nápad, který přinesl neskutečnou řadu legendárních momentů (excel, powerpoint, poměr gólů a bodů...). Epizodní role Ladislava Županiče se taktéž velmi povedla, a za jeho nejlepší moment považuji hned úvodní scénu se skleničkami a krajským hygienikem, na který poté naváže příchod / odchod Orla. ()

Na váhu (2010) (E09) 

Další z velkých vrcholů seriálů. Kadence hlášek je zde na neuvěřitelné velké úrovni: "Co je, Řepko?!", "Když nastoupí špekáček...". Trojan opravdu bezchybný ()

Jaro (2010) (E10) 

Kukurukukuku♫♫♫♫ Po geniálním minulém dílů byla laťka nastavena opravdu vysoko, takže se zde musí jít s hodnocením o něco níže. Každopádně i tento díl je v rámci seriálu stále kvalitní, a nabízí rozjezd nové linky mezi Orlem a Hnátkovou. A kdo ví, co vlastně v těch šatnách dělali :) :). ()

Konvoj (2010) (E11) 

Druhý velký vrchol seriálu, a zároveň také nejlepší díl. Scénáristé tady dokázali vepsat takové množství komických situací (Bobík, Psojedy, rozhodčí, kufr, ženská na balkóně...), že by si s tím jiní tvůrci bohatě vystačili na několik sérií. ()

Láska (2010) (E12) 

Zajímalo by mě, jakou mohl tak Luňák vychodit VŠ, když nevypadá zrovna jako studijní typ... Jeden z těch dílů, za které by v USA dostávali tvůrci hromadu ocenění, naštěstí, v našem provedení stále řešeno s nadsázkou a humorem. Oproti minulému dílu je to pochopitelně sešup, hlášek zde není tolik. ()

Inseminátor (2010) (E13) 

S kuťákama jsem na tom stejně jako Áda, tenhle večerníček je prostě TOP :) :) A stejně tak i scéna s nima je to nejlepší v tomto díle. Ostatní postavy jsou zde poměrně upozadněny, a děj se tak soustředí právě na Adolfa, a jeho charakterový vývoj ()

Derby (2010) (E14) 

Výborné zobrazení dvojice Pavlata - Taclík jako "dvojníků" Soboty s Kikinčukem :D. A Nečase v hospodě v Kostomlatech si také nelze nevšimnout :D. Celý díl se tentokráte točí okolo fotbalu, a krásně je vidět, jak je to ve všech vesnicích stejné. ()

Svatba (2010) (E15) 

"Strhni ho, je to zrádce! - "Pude dolu!" :D :D První část finále, která krásně ukazuje fungující praktiky v okresním fotbale, věc, jak vystřižená z reality. ()

Návštěva z kraje (2010) (E16) 

Přišlo mi, že s Nárožným tam přišel jakoby duch komedií od Svěráka či Lipského, a přinesl tak zas něco trochu jiného ("Dopsala... svině" :D). Faktem také zůstává, že Jirka toho krom fotbalu asi vážně moc nedělá, nebo snad někdo víte, kde pracuje??? Parádní závěr seriálu, kde snad každý došel ke svému štěstí. Jen ten kraj se nakonec moc nezadařil, ale i tak zůstane tahle parta historický první, která se tam dostala, a to už jim nikdo nesebere. ()

Související novinky

Reklama

Reklama