Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Stone se celý život zabýval zločinem. Vytvořil škálu s 22 stupni pro hodnocení vražd. Nejvyšší číslo představuje největší zlo. Stone vyslýchá vrahy a násilníky a zkoumá jejich motivy... (oficiální text distributora)

Recenze (19)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po odsledovaní prvej série musím uviesť, že "Most Evil" je vďaka forme spracovania rozhodne lepší dokument ako "Born To Kill?". Kým v druho spomínanom sa tvorcovia poväčšine opierajú "iba" o výpovede detektívov, či členov rodiny pozostalých, v tomto má divák možnosť vzhliadnuť viacero záberov z miest činov či vypočúvaní samotných vrahov. Malá "pikoška" na záver komentáru - Arthur Shawcross sa v dokumente "Interview s masovým vrahem" z roku 2008 vyjadril, že keď sedel v podniku, kde chodili policajti v utajení, pričom sa mu údajne zverovali o prípade či postupoch pri vyšetrovaní, v podvedome sa im smial, lebo netušili že sa rozprávajú s páchateľom. V tomto dokumente z roku 2006 ale tvrdí (piata časť prvej série), že keď sedel v totožnom podniku a ľudia rozprávali o daných činoch, upozorňoval iné ženy, aby boli na uliciach opatrné, nakoľko vonku riadi šialený vrah, pričom si pre duševnú chorobu neuvedomoval, že ním bol práve ON. Pre mňa viac ako rozporuplné, odlišné výpovede. Zaujímalo by ma, či si to mali možnosť všimnúť, a hlavne všimli, aj samotní tvorcovia dokumentov na čele so psychiatrami. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tématický kvalitné, ale to spracovanie je miestami také nudné, že som mal pocit, ako by ma pri tom zaspávaní tiež už zavraždili. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý seriál, podnetný a je priam stvorený pre televíznu tvorbu s reklamami v tom programe, vždy pri návrate z reklamy zopakuje, čo bolo pred ňou v skratke. Z každej kategórie zločinov, napríklad z manipulátorov vyberie len pár a tých činy opíše v skratke. Sú tam nejaké vedecké stupnice, výskumy, no nie so všetkými súhlasím. Nemyslím si, že ak si niekto myslí, že svet by bol lepší, keby bol na čele, je hneď zlý. Možno si iba myslí, že by vedel ľudí lepšie usmerniť, nepodľahnúť tlakom a podobne. Taktiež si nemyslím, že odpútanie sa od televízie a súčasného moderného sveta by malo byť hneď zlé, ba naopak, dnes manipulujú dosť médiá. Zlé je ak vás niekto nabáda k nejakým zločinom, manipuluje s vami a vy nemáte kritické myslenie, počúvate ho na slovo, nediskutujete, proste vás ovláda a veríte všelijakým nepodloženým bludom. Stupňovať zlo je divné a nemyslím si, že sa len tak jednoducho dá. Celkovo to pôsobí ako dokument zaujímavo, dáva nejaké základné informácie, no žeby to bola nejaká detailná špička svojho oboru z oblasti kriminalistiky, z ktorej by sme spoznali praktiky, či postupy podrobne a vedeli by sme sa následne v živote mnohým veciam vyvarovať, tak to si nemyslím, pretože to bolo povrchné. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně to, co hledám a co mě zajímá.... Most Evil je výbornej dokument o zlu, vrazích, sektách, kanibalech a dalších věcech, které se týkají tohoto tématu. Jediné co mi přišlo divné a zbytečné byla ta stupnice zla. Dávám Charlieho Mansona na 15 stupeň z 22 jen kvůli tomu, že vlastně sám nikoho nezabil, mi přijde ujeté. Manson byl stejně frajer (svým způsobem) ()

Fleinka 

všechny recenze uživatele

Seřazovat trestnou činnost vražd do škatulek 22 stupňů? Naprostá "volovina". Děsivé případy, při kterých zůstal rozum stát jsou završeny tím, že si je přiřadí dle zloby? Mám pocit,že kdyby tento dokumentární seriál nevznikl, asi by se nic nestalo. Subjektivní pohled na závažnost činu, která v mém případě byla vždy 22 stupeň. ()

Dr.Cilka 

všechny recenze uživatele

Seria dokumentov Discovery Channel, ktora na zaklade "originalnej stupnice zla" kategorizuje vrahov, zlocincov ci inych psychopatov. Putavym sposobom podava obraz nielen o najvacsich "celebritach" zlocinu ako su Budny, Gacy, Chikatilo, ... ale aj inych, pre mna doposial neznamych pripadoch. ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Občas zůstává rozum stát nad tím, jaké zrůdy chodí po světě. Výborně zpracovaný dokument. I když ta stupnice 22 "různých" příček zla je zbytečná. ()

Cryptkeeper 

všechny recenze uživatele

Pěkné zpracované,místama dost mrazívé. Pro mě jedna z nejpovedenějších dokomentárních sérii co se kriminalistiky týče. ()

andrew88 

všechny recenze uživatele

Zajimavá, poučná a hlavně DĚSIVÁ série dokumentů....nedokážu se dívat těm zabíjákům do očí! + dvacetidvou stupňová škála vrahů ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Naprosto o ničem. Vše samozřejmě zaměřeno pouze na Američany, kdy například o Chikatilovi se zde hovoří cca 30 vteřin. Dokument neposkytuje vůbec žádné zajímavé informace. Tedy vlastně až na jednu a tou bylo, že pokusem zjistili, že ženské jsou při konfrontacích, kdy jim nehrozí žádné nebezpečí, mnohem agresivnější než muži. No a ono to tak vlastně opravdu je :). ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Dr. Michael Stone a další lékaři zkoumají co nutí zločince a vrahy páchat zlo, provádí různá vyšetření a další lékařské výzkumy. V některých případech nebyl nalezen u zkoumaných vrahů žádný biologický důvod, zatímco v jiných případech byly zjištěny různé choroby ( například vrah Charles Whitman ) u něj bylo zjištěno, že má nádor na mozku. Viděl jsem už desítky krimi dokumentů ale tento patří k těm nadprůměrným . ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se dostal ke čtyřem dílům. Podle mého dobře zpracovaný dokument. Neřeším 22 stupňů tabulky řadících vrahy. Tu tabulku si vytvořil Dr. Stone pro sebe v rámci své studie. Chtěl si rozlišit jedince, který zabije a pozře 10 lidí a jedince, který přepadne obchod a zastřelí prodavače. V seriálu použity autentické fotografie, filmové záběry od soudů a z vyšetřování, rozhovory se svědky i vrahy, jak s Dr. Stonem, tak s vyšetřovateli. Díl "Kanibalové" - A. Meiwes, A. Chikatilo, J. Danmer, R. Chase, R. Ferrell. Díl "Mason" - Charles Mason a jeho rodina následníků. Odsouzen na doživotí. Již 12 x žádal o podmínečné propuštění - zamítnuto. Další žádost až v roce 2027 v jeho 93 letech. Díl "Vrazi" - věnován možné nápravě, B. W. Sinclair, vražda prodavače, trest smrti, doživotí a propuštěn po 41 letech. Díl "Úkladní vrazi" - Swango, Robinson, Johnson. Např. matka postřelí sebe a své tři děti z nichž jedno zabije a to jen proto, aby přitáhla pozornost svého milence. ()

strpozdiv 

všechny recenze uživatele

Asi nejfundovanější seriál od Discovery prod. Přestože fenomén sériových vrahů mě už dávno nezajímá, zastávám totiž názor, že člověk by se ve sračkách neměl zbytečně přehrabovat, protože se ničeho nedobere a pak se stává sám nemocným. Dr. Michael Stone zde ale zasvěceně a celkem srozumitelně rozebírá zlo a sadismus v lidské bytosti. Navíc je zde vyřčeno spoustu nových, vědeckých poznatků z psychologie zločinu. Každý díl je věnován jednomu profilu vrahů, dokonce zde figuruje určitá stupnice zla. Pamatuji se, že tenhle seriál mi kdysi poskytl spoustu impulzů k přemýšlení. ()

BillyGoat 

všechny recenze uživatele

Celou tu stupnici doktora Stonea neberu v potaz. Ale to vynášení detailů případů, zkoumání mozků a sociologie lidí jsou super. ()

Reklama

Reklama