Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gayové Goran a Sven Skooghovi jsou zcela idylický pár. Už delší dobu žijí ve velmi harmonickém manželství, mají půvabný dům na předměstí a jejich domácnost překypuje láskou a vřelostí. Navíc vše nasvědčuje tomu, že jejich štěstí ještě poroste, protože jim právě byla kladně vyřízena žádost o adopci a jejich domov by se měl brzy rozrůst o nového obyvatele - jeden a půlletého chlapce Patrika. Jenže ejhle, nesmíme zapomínat na to, že celý tento proces má v pařátech úřad, a to občas znamená dost podstatné komplikace. Proto také do poklidné čtvrti místo mrňavého dareby přichází dareba patnáctiletý, s kriminální minulostí, a návdavkem homofobní, až to není hezké. A teď co s tím. Kupodivu i v tomto případě může pomoci jenom přesně, za to intenzivně dávkovaná láska. Jenže milujte někoho, kdo vám dává takové kapky. V hlavních rolích švédské komedie z roku 2008 vystupují Gustaf Skarsgard a Torkel Petersson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo nadějně: neotřelá zápletka, kterou ale tvůrci nevyužili. Film plynul bez vzrušení, ačkoliv postava Svena pravděpodobně měla vnést do onoho poklidu prvky dramatu (drama se záměnou mimina za teenagera veškeré žádné). Předvídatelný konec - suma sumárum nuda, která si příliš nezadá s německým Z lásky k Tomovi. Jediným oživením byl vztah bývalé Svenovy rodiny ke Göranovi. Na švédský film trochu málo. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, když se z výborného tématu nevytěží absolutně nic. Gay linie je v pořádku, pro mnohé slouží minimálně jako seznámení se stále složitým společenským postavením této minority v rámci konzervativního Švédska, nicméně předpokládaná schémata a scény, budící dojem glycerínových slz to celé shazují o několik pozic níž. Čili ano, film má svůj význam a rozhodně stojí za pozornost, už kvůli problematice adopce homosexuálními páry versus byrokracie, ale pro příště by neuškodilo si upřesnit, zda hrajeme psychologické drama nebo romantickou komedii. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sem tam je fajn si pustit film a netušit, o čem je. Sem tam se to vymstí. Tady se mi to vymstilo. Pustil jsem si ho totiž proto, že jsem viděl Švédsko, coby místo výroby. Během filmu jsem pak rychle pochopil, oč se jedná. Musím ale uznat, že příběh to vyprávělo docela zajímavě. Ten pár byl sice strašně sobeckej, ale všechno se to tvářilo dost realisticky. Šanci jsem tomu nakonec dal a přes pár, pro mě, zbytečnejch scén, jsem to i ustál. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak snad první film se 4 % tématikou, který vystihuje realitu na 100 %. I tolerantní Švédové mají obavy z adopce homosexuálních párů a "slušní a počestní občané" se bojí, aby na ně nebo jejich dítě ten "potenciálně perverzní a úchylný" homouš náhodou nešáhl. Přitom si neuvědomují, že ta obávaná perverze a úchylnost je většinou dobře schovaná v rodinách těch "ničím nevybočujících". Tady nikterak pohledný doktůrek s úzkými ramínky a širokými boky, ale zato s obrovským srdcem mě naprosto dostal.... ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

To si tak žije manželská pár dvou dvou teplých chlápků, co se jednoho dne rozhodnou že si zažádají a adoptují nějakého chlapečka, který bude mít 1,5 roku. Bohužel/bohudík jim přidělí 15-letého kluka, který nemá zrovna čistý rejstřík. Přichází pár vtipných i smutných momentů.Také pohled do života nechtěných dětí z děcáku a lidí(sousedů), kterým se do ulice přistěhuje 4% páreček. Čekal jsem více nařachanou komedii, ale jde spíš o drama s trochou vtipu. Vůbec to nevadí, ještě když jste fanoušek Vikingů a sledujete zde mladého Flokiho :) 8/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl v ČR v roce 2009 uveden na filmovém festivalu Mezipatra, kde získal Cenu publika. (Verka13)

Reklama

Reklama