Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gayové Goran a Sven Skooghovi jsou zcela idylický pár. Už delší dobu žijí ve velmi harmonickém manželství, mají půvabný dům na předměstí a jejich domácnost překypuje láskou a vřelostí. Navíc vše nasvědčuje tomu, že jejich štěstí ještě poroste, protože jim právě byla kladně vyřízena žádost o adopci a jejich domov by se měl brzy rozrůst o nového obyvatele - jeden a půlletého chlapce Patrika. Jenže ejhle, nesmíme zapomínat na to, že celý tento proces má v pařátech úřad, a to občas znamená dost podstatné komplikace. Proto také do poklidné čtvrti místo mrňavého dareby přichází dareba patnáctiletý, s kriminální minulostí, a návdavkem homofobní, až to není hezké. A teď co s tím. Kupodivu i v tomto případě může pomoci jenom přesně, za to intenzivně dávkovaná láska. Jenže milujte někoho, kdo vám dává takové kapky. V hlavních rolích švédské komedie z roku 2008 vystupují Gustaf Skarsgard a Torkel Petersson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Kómedia a dráma mi ku tomuto filmu absolútne nesedia. Je to podľa mňa čisto romantický film, ktorý síce rieši nejaké tie problémy spoločnosti, ale kĺže len po povrchu. Neurazí, nenudí, pozerá sa v pohode. A Gustaf niečo od svojho slavného otca predsa len podedil, lebo ak nie je originál gay (nezisťovala som), tak ho zahral bravúrne. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* této švédské komedii jsem kdysi přidělil 3 hvězdičky, ale vzpomínky mi říkají, že to byl slabý průměr. A když jsem přemýšlel, jestli bych si ji kvůli komentáři zopakoval, tak mě vůbec neláká. Kdo však chce lehkou a nenáročnou zábavu s gay tématikou, kde je jasné jak se to bude vyvíjet, tak si užije. A že by měl nějaké osvětové poslání pro neznalé, tak to z něj moc necítím. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo nadějně: neotřelá zápletka, kterou ale tvůrci nevyužili. Film plynul bez vzrušení, ačkoliv postava Svena pravděpodobně měla vnést do onoho poklidu prvky dramatu (drama se záměnou mimina za teenagera veškeré žádné). Předvídatelný konec - suma sumárum nuda, která si příliš nezadá s německým Z lásky k Tomovi. Jediným oživením byl vztah bývalé Svenovy rodiny ke Göranovi. Na švédský film trochu málo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sem tam je fajn si pustit film a netušit, o čem je. Sem tam se to vymstí. Tady se mi to vymstilo. Pustil jsem si ho totiž proto, že jsem viděl Švédsko, coby místo výroby. Během filmu jsem pak rychle pochopil, oč se jedná. Musím ale uznat, že příběh to vyprávělo docela zajímavě. Ten pár byl sice strašně sobeckej, ale všechno se to tvářilo dost realisticky. Šanci jsem tomu nakonec dal a přes pár, pro mě, zbytečnejch scén, jsem to i ustál. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Když má film zde od tolika recenzentů stále tak vysoké hodnocení, tak to už něco hóódně znamená ... Já jen mohu přitakat mnohým – příjemný a milý lidský snímek, a je mi jedno, jak jej tady zařazujete, jestli „komediální drama nebo dramatická komedie“. Je fakt, že ve snímku bylo pár situací lehce dramatických a u jiných jsem se od srdce zasmál. Někdo tady napsal, že „oba dva byli sympoši“. Já bych do těch dvou (vlastně nyní už tří) zahrnul i Toma Ljugmana (Patrik), který ve svých 16 letech zahrál patnáctiletého „rošťáka“ s roztomilým kukučem skvěle a navíc pro mě byl Gustaf Skarsgård v obličeji naprosto k sežrání … 910109 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl v ČR v roce 2009 uveden na filmovém festivalu Mezipatra, kde získal Cenu publika. (Verka13)

Reklama

Reklama