Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nevyjasněné smrti svého otce zdědí Elizabeth Roffe (Audrey Hepburn) farmaceutickou firmu. Chce oddaně pokračovat v otcových šlépějích, pročež zakáže svým příbuzným prodej jakýchkoli částí podniku - životu nebezpečné rozhodnutí... Zajímavý thriller od "bondrežiséra" Terence Younga. (Pohrobek)

Recenze (14)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je tedy bizarnost na n-tou! Neskutecna plejada superhvezd stribrneho platna v blbouckem akcne-thrillerovem zazitku. Nebo to tak asi melo byt, nevim...Prislo mi, jak kdyz si z toho herci delaji sami srandu (obzvlast Sharif a Fröbe se podle mne bavili vytecne..). :-) P.S.: Romy jako zavodnice F1 a promiskuitni zena tomu dodala korunu. Jak rikam, chcete-li videt bizarnost se zmatenym pribehem a spoustou podivnych scenek pro zasmani a udiv, jdete do toho. Nizko hodnotim jen za nepochopitelnou ucast vsech tech hvezd, jinak pro pobaveni je to docela fajn. :-) ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Příběh i postavy se slušně rozehrává až najednou začne postrádat jakékoliv napětí, ačkoliv jde hlavní postavě o krk. Samotný"dramatický" konec pak působí jako hloupý vtip, kterému se, od režiséra filmů Člen klanu a Čekej do tmy, nechce věřit. Audrey září i s přibývajícím věkem, to věc jasná. A to vražedné porno jsem něják nepobral. Průměrné. ()

Reklama

boro123 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podívala hlavně kvůli Audrey a ona je nakonec tím, co je na filmu nejlepší. V ostatních směrech jde o poněkud tuctový snímek, kde ostatní herci, přestože jsou to jvězdy jako Sharif nebo Mason, nehrají nijak výrazně, zápletka také není moc originální a celková atmosféra filmu by mohla být více vybudovaná. Ke konci mi bylo i docela jedno, kdo je vlastně vrah. Některé z postav mluví s úděsným anglickým přízvukem, díky kterému působí až komicky a parodicky, což například u postavy detektiva jistě nebyl úmysl. Doporučuju hlavně pro skalní fanoušky Audrey, není totiž moc filmů, ve kterých se objevila v pokročilejším věku. ()

DoNotCross 

všechny recenze uživatele

Začíná to docela slibně. Brzy se sice topíme v klišé, ale pořád to není tak hrozné, aby to člověk nepřetrpěl a i když to pak skřípe víc a víc, pořád se člověk těší na nějaké devastující finále, skandální odhalení. To ale přijde úplně z modrého nebe. Pokud konec vyznívá nejednoznačně, pak to není dobrým scénářem, ale neschopností tvůrců. Představa o chytrých počítačích musela být ultimátní WTF už před deseti lety a dneska už se ta mimóznost nedá už ani dobře popsat. Bohužel je snímek zastaralý i v ostatních aspektech a připomíná něco již mnohokrát viděné, stává se tak snadno předvídatelným. Nejzajímavěji vypadá linie s tajemnými vraždami, ta ale dokonale vyšumí do ztracena, aniž by měla nějakou spojitost s hlavním dějem. Kod asi jako jediný odchází se ctí, je Audrey. Nejsem jejím fanouškem, ale její postavě by člověk i fandil, kdyby ji někdo zasadil do lepšího filmu. Vyjma jejích fanoušků si tady na své nepřijde asi nikdo. Divný film. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý thriller s nezvyklou hrdinkou, napětím až dokonce a pro mně ne zcela definitivní pointou. Audrey vypadá v padesáti skvěle a hraje ještě lépe, Goldfinger je příjemně sympatický a ostatním prostě nevěříte ani slovo (protože hrají dobře a vy nevíte, jestli jsou ti dobří nebo naopak!). Scénář je trošku víc ukecaný, než by musel a některé scény mohly jít pryč, ale nuda nehrozí. Na Youngovi je trochu vidět, že jeho silné období byly 60. léta a zde už je jeho režie občas trochu udýchaná, akce nepřehledná a trikové scény až trapné. Přesto se jedná o kvalitní klasickou britskou detektivku alá Poiret, jen na kosmopolitějším pozadí a větším množstvím ekonomiky a úmrtí. Elizabeth ztratí otce, ale získá jeho konglomerát a správní radu plnou vykutálených příbuzných. V nejbližších dnech tak musí odrazit bankéře, hamižné členy rodiny a zabijáky usilující o její život... 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Román amerického autora Sidneye Sheldona Pokrevní svazky (Bloodline, 1977) vyšel česky celkem 3x (1994, 1998 a 2014). (NinadeL)

Reklama

Reklama