Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Recenze (184)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ink na mě většinu stopáže působil přesně tím dojmem, že se režisér snaží zakrýt svojí neschopnost pokusem o umění - zbytečný filtry, přepálený barvy s extrémním kontrastem, zběsilý střih kvůli neutralizování špatné choreografie soubojů atd. Naproti tomu ale několik scén tohle obvinění nahlodává, protože úplný lempl by je určitě nenatočil. Nicméně převážně mě ten film dost štval, takže nedoporučuju. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to dost zajímavý, což o to. Ale první hodina je hrozná nuda. Pak dorazí scéna, která je šíleně podobná tomu kraťasu o tom DJovi, co dokáže vracet čas a změnit chod dějin. Režisér ukáže, že umí bravůrně stříhat a kombinovat do toho zvuky a začnou se dít věci tak nemožné, že se nestihnu divit. Najednou se všecko změní a mně film uteče jako blázen. Ale kvůli tý první šedesáti minutovce si to víc jak průměrný hodnocení nezaslouží. Ale určitě mě budou zajímat další jeho filmy. Je to zvláštní, originální, neotřepaný, ale chvílemi až moc umělecký. A zase až tak moc umělecký filmy nemám potřebu sežrat i s ponožkama. Přecijenom tyhle filmy ocení akorát odborník, a do jeho rajónu já se nerad míchám. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jamin Winans .. Úvodních zhruba 20 minut je příšerných. Utrápené snové flashbacky, stínohry, bubáci, rodinné fragmenty, vše vrstvené bez nějakého rozmyslu a směrování. V tu chvíli jsem měl velké obavy, aby nešlo jen o 105 minut (pře)exponovaných a nesourodých obrázků nějakého nízkorozpočtového experimentu. Někdy za polovinou stopáže sice tyto obrázky začnou dávat v jistých konturách smysl, nelze však pominout, že scénář je i tak dost slabý a na celovečerní film nedostatečný. Něco málo působivých scén se ke konci už dokonce najde, výrazně jim pomáhá "vykradená-předělaná" skladba Surface Of The Sun, ale výslednému dojmu už to významně nepomáhá. Celkově snímek působí amatérsky, lacině a v úvodu až odstrašujícím dojmem. Jamin Winans má přes sebou dlouhou cestu do kvalitní ligy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dnešní hlavní cenou je INK. Tvé jizvy teď zmizí, už žádná hanba, protože pýcha je to z čeho jsme stvořeni..... Přichází noc. Pro někoho má nádech nadpřirozena, protože přináší dobré i špatné sny. Emma nemá mísu, ale svůj vlastní přelud, noční můru do níž ji poslala komplikovanost lidské duše a cesta ven je pouhou nadějí, za kterou se ovšem vyplatí bojovat. OCEŇUJI snahu natočit film ,,jinak“. Líbí se mi vyprávění jakoby ve snech a ve vzpomínkách – tedy mimo realitu převedené do jednoho velkého videoklipu. To platí taktéž o akci. Faktem je, že někomu to může připadat nudné a amatérsky natočené. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Dokážu se podívat i na méně rozpočtový snímek. 2.) Jsem Ing. a zajímá mě proč mi lidi začali říkat INK. 3.) Mám noční můry, ve kterých mám přezdívku BŮH. 4.) Na jiný filmy než na videoklipy stejně nekoukám. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** P.S: Takový složitější ,,KDOPAK BY SE VLKA BÁL“ říznutý snovou variací na MATRIX. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa nedivím, že žiadne väčšie štúdio neprejavilo o Ink záujem. Práve aj z tohto dôvodu, keď malinká spoločnosť Double Edge Films, musela nakoniec všetko robiť a uhradiť sama, vznikol druhotriedny film, ktorého špeciálna schopnosť unudiť diváka takmer k smrti je očividná. Toto je výsledok toho, keď sa do filmu pustí malá spoločnosť, nesympatický druhotriedny herci česť výnimkám (Quinn Hunchar - Emma) a neschopný režisér. Ako samotný csénar nieje zlý, ale nato, aby film spĺňal moje očakávania, sa do toho musí obuť niekto iný. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Jamin Winans měl zůstat u krátkých - střihově a hudebně propracovaných filmů. Svůj talent (prozatím) nedokáže rozvinout do celovečerního filmu a tak má jeho další dílo Ink nekolik hluchých míst. Přesto tomu dávám tři hvězdičky, i když jsem po většinu času chtěl dát dvě (nechte si to také rozležet v hlavě, než se začnete vrhat na hodnocení). Ink je zajímavá koláž veškerých filmových vymožeností, se kterými se můžete setkat. Digitální zrno největšího kalibru, rapidmontáž a hudební klipy. S tím se nejčastěji setkáte, protože to jde Jaminovi nejlíp. Vrchol režisérského talentu můžete vidět v šedesáté minutě filmu. Kde vidíte přesný "Butterfly effect", který mě pak udržel po celou dobu filmu. Až do konce. To mě na tom mrzí, že jsem musel čekat tak dlouho. Ale Vám možná čas s tímto filmem uteče rychleji... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektný fantasy film, ktorý patrí medzi to najlepšie, čo som v tomto žánri vôbec videl. Má výborný príbeh o mužovi, ktorý sa kvôli práci a zlým vzťahom s rodinou vzdialil svojej dcére, ale tá je unesená temnými silami do inej dimenzie, čo sa prejaví jej kómou v tej našej a tak kladné sily musia urobiť všetko preto, aby ovplyvnili muža a svoju dcéru zachránil, inak bude navždy stratená. Spracovanie je skutočne úžasné, niečo takéto by ma nikdy ani len nenapadlo. Ešte spočiatku som nevedel, čo sa od niečoho takéhoto dá očakávať, ale akonáhle pôjdu ľudia spať, už je jasné, že toto bude nevšedný zážitok, celá táto mytológia filmu ma úplne dostala, je skvelo prepracovaná, pomerne originálna a plná výnimočných prvkov. A pritom sa jedná o mimoriadne nízkorozpočtový, prakticky amatérsky film, čo sa síce prejaví niekedy až príliš lacnou výpravou a občas sa objaví nejaká skôr priemernejšia scéna, ktorá moc nezaujme, ale to je skutočne to jediné, čo sa tomu dá vytknúť, dej je vynikajúci, inteligentne prepracovaný a s mnohými fantastickými scénami, síce jeden výrazný prvok, kto je vlastne ten hlavný záporák sa dal predvídať, ale aj tak ma celý čas veľmi zaujímalo, ako si s jeho vysvetlením poradia a urobili to najlepšie, ale sa vôbec dalo. A záverečná dvadsaťminútovka je už čistá dokonalosť, maximálne pohltí, emócie fungujú na najvyššej úrovni a patrí medzi to najlepšie, čo sa dá vôbec vidieť. Film obsahuje aj pomerne dosť akcie, určite tu nie je prvoradá a samo o sebe ani nie je až tak moc kvalitná, je tu hlavne na to, aby dopĺňala dej, bez nej by to nedávalo až tak úplne zmysel, ale objaví sa vždy na tých dôležitých miestach a v nich má silný náboj a tak v konečnom dôsledku som bol počas akcie viac nadšený, ako pri väčšine plnohodnotných akčných scénach. Čo sa týka hereckého obsadenia, kvôli typu produkcie sú tu len samé neznáme tváre, ale neberiem to ako zápor, pár postáv si ma získalo, otec, dcéra, tých pár hlavných bojovníkov na strane dobre a ešte pár ďalších, nemám problém. Réžia je perfektná, za toto má Jamin Winans môj obrovský rešpekt, aj za minimálny rozpočet natočil film, ktorý funguje po všetkých stránkach a páči sa mi aj technická stránka, až na tú miestami príliš lacnú výpravu a niektoré zvláštne filtre tomu nemám čo vytknúť. A k tomu ešte tá úžasná hudba, ktorá všetky scény s ňou výrazne vylepší. Musím povedať, že toto by ma nikdy ani len nenapadlo, nemám rád americké fantasy filmy a aj tomuto som sa dlho vyhýbal, no náhodou som sa rozhodol to pozrieť a som neskutočne nadšený. Film za minimálny rozpočet a tak mimoriadne kvalitný, americká veľkoprodukcia za posledné roky nestojí prakticky za nič a pritom v ich amatérskej tvorbe sa ukrýva takýto skvost. Takže s čistým svedomím môžem povedať, že Ink je ten najoriginálnajší, najkvalitnejší a aj najhodnotnejší americký film za dlhé roky a jeden z absolútnych vrcholov tohto žánru. 88% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prostě wow až mi vytryskly slzy. Řekl bych, že Ink je poměrně neznámá a nenápadná pecka s úchvatným soundtrackem a naprosto odlišně pojatý film, než jsem měl do té doby možnost vidět. Krásné v jednoduchosti a zároveň komplexnosti, která by vás po shlédnutí měla donutit k zamyšlení. To je pro mě film INK. Doporučuji každému, kdo to s filmem myslí alespoň trošku vážně...80% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Všichni jsme součást písně, jen já slyším hudbu.“ Propadla jsem kouzlu Inkink je vášeň… ink je dokonalost. Jamin Winans vytvořil barvitě hravé nekonečno úžasnou strhující formou. Hudba je dynamická smršť podbarvena konejšivým pohlazením, jejíž výrazné tóny mě zanesou až na vrchol omámení – nefalšovaný pocit Ink. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

...raz, dva, tři čtyři.... zpočátku mi vadily zmateně stříhané bojové scény, ale... Pak přišel kontrast obou světů... Byl jsem podmaněn skvělou hudbou, protože... raz, dva, tři čtyři.... byla dokonalá, stejně jako obraz tvořila úžasnou vyjmečnou atmosféru, tahle neskutečně komplexní a vyspělá "pohádka" si mne podmanila... raz, dva, tři čtyři..... A že tam některé souboje jsou nepřehledné a další "chyby"? To je mi jedno, poetičnost filmu je.... raz, dva, tři, čtyři ...... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oho! Tak po delší době vskutku vynikající film plný temnoty a světýlka na konci tunelu. Fantasy? Ne, není tam magie. Sci-fi? A proč? Akční - v jistých momentech určitě. Ale také mysteriozní, surreálný a horror. Jsou bytosti, které nám v noci přinášejí nádherné sny. Jiné nám dávají noční můry. A další, ty si chtějí odnést naše duše...Snad jen trochu mi vadilo odlišné pojetí inkubů, jelikož jde o upíry z astrálu, co se živí lidskou energií (stejné jsou sukkuby, které mají podobu ženy) - s našimi sny nemají nic společného. Samozřejmě lze celý film vnímat jako podobenství o sváru dobra a zla v nás. Není to Matrix ani Freddyho Můry, Smrtihlav či 13.patro. Je to film o ztrácení a nalézání. Film, který rozhodně nesedne každému. Zdráhám se napsat artový....já si ho užil naplno! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak začátek navozuje dojem, že jde o amatérský a laciný film. Zásluhu na tom má kamera, střih a prapodivný děj. Pokud vás tohle neodradí, směle do zbytku filmu, ale tenhle fakt budete muset prostě překousnout. Pokud pokračujete dál, tak vás tento film pomaloučku do sebe vtáhne a od určitého momentu vás může začít i bavit. Stejně tak jsem na tom byl i já. Na začátku jsem si myslel, že to byla chyba se na Ink kouknout, ale potom, jak už jsem měl tu možnost vidět Winansův krátký filmek Spin, který je postaven na souboru propojených příčin a následků, mě v jednu chvíli začal brát i Ink a to od chvíle, která hodně připomínala právě Spin. I zde se postupně odkrývaly souvislosti, film začal dávat smysl a začal konečně bavit. Na konci bylo příjemné překvapení, za což bych dal klidně plný počet, ale díky té kameře, střihu a nudnějšímu začátku dávám jen čtyři hvězdičky. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Sympatický, ale taky v mnoha věcech prostě špatný snímek. Tenhle film má super vizuální stránku, kde je několik skvělých a fungujících nápadů, bohužel jakási hlavní nálada toho filmu je otravná. Tvůrci se snaží vyprávět svůj příběh a pomalu odhalovat svět, ale činí tak nudně a strašně pateticky. Hrdinové vykládají strašné, papírem šustící repliky, a vztahy mezi postavami absolutně nefungují. Přitom mi naivně přijde, že by tenhle snímek mohl být slušnou peckou, kdyby se trochu oprostili od toho fňukání a většinu filmu věnovali scénám, které budou působit cool a zábavně, a ne se za každou cenu nořit do nějaké temné deprese. Patos si měli šetřit až na finále, kde by divák po té teoretické cool jízdě byl připraven třeba i nějakou tu slzičku uronit za své oblíbené postavy ve vyhrocené situaci. To by podle mě fungovalo. Ale takhle to bohužel bylo jako kvalitní jídlo postříkané kečupem albert quality. Asi to chce remake. (5/10) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový předchůdce Insidious, aneb uneseme tě ve tvém vlastním snu a jen ty se můžeš zachránit, s pomocí taťky, kterej taky spí, samozřejmě. Myšlenka snového děje se mi líbí, stejně tak scéna řetězových reakcí zaujala, pro takový kousky mám odjakživa slabost, víc by se mi ale líbilo fantasy z pohádkové říše snů alá Neuvěřitelný příběh apod., kde se to obejde bez fotříka, ten mi vadil šíleně, celkovou svou existencí ve filmu mě hrozně iritoval a nejraději bych nechala unést jeho. Stejně tak se mi nelíbila hromada hluchých míst, kdy se hrdinka na posteli asi zrovna jen převalovala, nevyjímaje chvíle, kdy se asi i hodně vrtěla, protože co chvíli se divák probere ze sna, zdvihne oči na obrazovku a zjistí, že už se to tam zase jen líně fackuje, aniž by se děj někam posunul. 50% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Záblesky geniality v zajatí amatérizmu. Winansov druhý celovečerný film sa, presne ako píše Anderton, veľmi dlhú dobu hľadá. Rozprávanie je sprvu chaotická a zmätená, i keď zaujímavá explózia nápadov, ktoré však dohromady nepôsobia dva razy kompaktným dojmom. Nízky rozpočet sa najsilnejšie odráža na slabej technickej stránke, ktorá nedáva priestor vyniknúť kamerovým finesám (tie tu ešte nehrajú tak naratívne významnú rolu a občas pôsobia len ako na efekt) ani nespornému talentu, utopenému vo farebných filtroch a extrémnom počte strihov na sekundu. Pritom by sa mnohé dalo vyrušiť, pokiaľ by sa Winans nepokúšal o niečo, načo nemá - ako napríklad nedomyslená akcia, ktorá úplne postráda potrebnú kinetickú rezonanciu. V neskoršej fáze si však ujasňuje priority a Ink sa začína meniť v rozprávkovo ladené podobenstvo o ľudskej povahe a ceste k sebe samému. V tejto polohe už sa zbavuje mnohých nedostatkov a dokáže vyvinúť aj vítané emócie, ktoré znásobujú pôsobivosť finále. Najväčším kladom je hudba a prepojenie paralelných svetov s vlastnou mytológiou - tu len zamrzí zbrklá expozícia niektorých postáv. Po výtvarnej, technickej, scenáristickej i režijnej stránke ponúka Winans omnoho viac až vo svojom ďalšom filme. 60-70% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi vadil šíleně klipovitý střih (nejen) u akčních scén spolu se zastavovačkami a jinými podivnostmi, ale ty se tak nějak samy vsákly a čím víc se film blížil k tomu, o čem opravdu je, tím víc mě do sebe vtahoval. A nakonec skončil jako něco, o čem si myslím, že je možná jeden z nejlepších filmů, co jsem za poslední roky viděl. Takovou věc si musím nechat projít hlavou, než se film uleží, ale každopádně to je myslím zpracováním jedinečné, atmosférou geniální a vyzněním přinejmenším podnětné v umím si představit že pro někoho klišoidním směru, ovšem podle mě se tenhle motiv nikdy nemůže ohrát. Protože je aktuální a skutečný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niekomu tento snímok sadne, niekomu nie. Mne sadol. Všetky tri žánre sú tu pekne vyvážené, pričom spolu tvoria pekný, melodramatický príbeh, ku koncu trochu emotívne ladený. Forma natočenia je taká zvláštna, miestami trochu poetická, snová, akoby z iného sveta, preto chápem tie rozporuplné hodnotenia, nie každému vyhovuje niečo také. Výborná hudba všetko ešte umocňuje. Dejová linka je tak trochu zamotaná, prekvapivý záver núti človeka premýšľať, hlavne čo sa týka okolností bytia postavy INK. Ja som spokojný, u mňa nadpriemer. 75/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Překvapivé,divné,nestandartní,zvláštní,originální. Jiný pohled na boj dobra a zla v každém z nás at už jsou to naše vědomá rozhodnutí která ovlivnují naši budoucnost,a nebo naše (podvědomé) snové volby. A to že nás možná někdo postrkuje (dobrým nebo špatným směrem)....?!?...je jen na každém z nás v co věří...Jedno je jasné,každý život je jedinečný a stojí za to o něj bojovat.!! Skvělá hudba podtrhuje tuhle ""pro mě jedinečnou"" věc. 90% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tieto ' matrixové ' sračky v b- čkovom prevedení, so ' špatnými ' hercami, kostýmami k pogrcaniu a dialogmi k nasraniu, ma nebaví pozerať. No i napriek tomu nedávam ' odpad! ' , pretože myšlienka s ' tepom sveta' ,bojové sekvencie a muzika sa mi skutočne páčili. Vôbec, nápad celého filmu bol dobrý, no prevedenia už nie. Za málo peňazí, veľa muziky! A pozor na ten idiotský latexový vrzgot, ktorý tam neustále počuť, a ktorý mi tak nesmierne pil krv! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Co nebo kdo nám přináši sny? A noční můry? O tomhle (ale nejen o tom) je film Ink - film, který má nápad, nebo lépe řečeno má spoustu menších nápadů. Někteří lidé tady píšou, že režisér je amatér... a vskutku jako by sem tem mezi scénami prosvítalo jisté amatérství. Ale skutečně jde o to, aby film měl nějaké dané režisérské postupy? Ne, absolutně ne. Právě že naopak, díky jeho jisté individualitě je toto dílo naprosto netuctové. Člověk se na to dívá a říká si: "Tohle jsem ještě nikdy neviděl." Jako by jeho rukou vzniklo něco naprosto nového. Jak jsem řekla - má to nápady, má to slušný příběh, zajímavou režii i kameru, je to zkrátka snové. Někdo tvrdí, že Jamin Winans je jen amatér, já tvrdím, že tehle chlápek má velký talent - nemluvě o tom, že to nejen režíroval, ale také napsal. Jsou známí režiséři, kteří netočí nic zajímavého, pak je tu někdo takový, kdo i přes nízký rozpočet a nevelkou zkušenost dokáže natočit něco, co bere dech. Nezaslouží si, aby ho někdo shazoval. Bylo to úžasné. ~(4,8)~ ()

Reklama

Reklama