Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Režiséři Pastoři jsou naprosto skvělí filmaři, dělají ve svých filmech něco co si plno jiných režisérů vůbec nedovolí. Tohle je snad první film ze kterýho jsem cítil totální beznaděj. Plno scén je tu hodně silných a scéna s dítětem a otcem byla fakt hodně silná. K tomu dopomáhá parádní atmosféra. Herci byly moc fajn a tak jediný co mi brání dát plný počet je takovej celkem klišovitý konec a závěrečných 10 minut. Ale jinak palec nahoru. A držím režisérům palce. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Život bývá někdy jen bolestivější forma smrti..." Podobných apokalyptických filmů o virové pandemii máme již přehršel a byl by z nich slušný telefonní seznam. V čem je tedy tenhle zajímavý? Pominu-li příjemnou kameru, dobrou hudbu, ale nepříliš originální příběh, pak je to stále předkládaná otázka: Kam až zajde člověk, chce-li přežít? Kde je ona pomyslná hranice, kterou by neměl překročit? Tvůrci nám ukazují, že hranice nemusí vůbec existovat, a jde-li o život, pak zcela ztrácí význam pojmy jako láska, bratrská láska, pomoc bližnímu, nepokradeš, nezabiješ... Největší nebezpečí tak nepředstavuje nemoc, ale samotní lidé, kteří v touze přežít se dopouštějí těch nejstrašnějších zvěrstev. Divák jistě odsoudí chování některých postav, leč, jak by se zachoval na jejich místě? Provokativní otázka povyšuje příběh a nutí, pokud to divák umožní, k přemýšlení o sobě, světě a hrůze, která ho může potkat. Jak se správně zachovat? ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov cestuje naprieč vyľudnenou krajinou, ktorú postihla záhadná infekcia. Všetci umierajú, nikto nevie prečo, neexistuje vakcína, ktorá by ju zastavila. Podarí sa im dostať do bezpečia? V ceste im stojí nie len vírus, ale aj niekoľko preživších s vlastnými pravidlami, ako prežiť. Je to dobré, poctivé, post-apokalyptické psycho thriller drama bez mimoriadnych hororových prvkov s celkom logickým návodom ako zostať na žive. A dobré je na trojku - 60%. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Filmové horory o partě blbců, co dělají jeden nesmysl za druhým a já jen vytáčím oči, by měly mít nějakou cedulku. Jenže jak má člověk najít ty koukatelné filmy, aniž by se musel prokousávat takovýmihle odpadky, že. Člověk neví, jestli dát jednu nebo dvě hvězdičky, některé lepší momenty tady byly, ale celkově je to tak naprosto dementní jako nekonečný zásobník vystřílený do první cedule nebo kratochvíle ala vymlácení všech oken v objektu. Ne, fakt, kdybych se chtěl koukat na debily, nebudu si kvůli tomu pouštět film :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NEMOCNÍ ZNAMENAJÍ MRTVÍ. KDYŽ PORUŠÍTE PRAVIDLA - ZEMŘETE..... /// První polovina přináší putování po ,,vybydleným“ světě, kde nakažený děti vzbuzují lítost. Ten svět je barevnej a pár překvapení se v něm najde. Ve druhé půlce už řešíme jestli je svině ten, kdo zabije infikovanýho nebo ten, kdo zabije infikovanýho kvůli benzínu, nebo kdo zabije...... OPUSTILI BY JSTE BLÍZKÉ, KDYBY...... zajímavé podněty k zamyšlení, ale stejně mi tu chybí nějaká LEGENDA. Vlastně nic nového pod sluncem (ano, toho tu je dost). Souhlas – lidi s chřipkou by měli zůstat (zavřený) doma. Strach? Bát se můžete akorát sebe, jestli nevíte, jak v těchto situacích jednat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím jaký to je umřít na základě svých pravidel. 2.) Mám vyrážku (trošku...., mohla by to bejt i modřina, kdyby kolem všichni neumřeli). 3.) Stále nejsem přesvědčenej, jestli mám kolem sebe všechny postřílet (myslím infikovaný – DEBILE!). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)

Reklama

Reklama