Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Recenze (385)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slušný film. Naneštěstí pro autory, tohle je o něčem jiném, než si diváci většinu času myslí a horor to poznalo jen z hodně velké dálky. Příběh i postavy v něm má svou logiku a směr, kterým se ubírá, ale ten je na hony vzdálený tomu, co jsem podle obsahu nebo traileru očekával. Z krvavého/temného hororu se tak stala až roadmovie za pochopením člověka jako takového a uvědomění si kdo je vlastně ten vir, který lidstvo zabíjí (vždyť kdo zabíjí lidi nakažené i nenakažené v celém filmu?). Nedošlo ani na žádná moderní pozlátka a je poznat, že pánové mají vše pevně v rukou a tvoří podle svého nejlepší vědomí a svědomí bez příkras a "výmluv". Carriers je tak dobře odvedenou prací, která mi trochu připomněla Vesnici od NN Shyamalana... Na první pohled atmosférický horor z post-apok světa, ale na stranu druhou slušně promyšlený a i chytrý film o lidech. Jak španělští režiséři sehnali tak pěkné obsazení je mi záhadou... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý scénář bez jediného nápadu a místama s hloupou logikou, mizerné až otravné postavy, bezpohlavná režie. Film bez koření, poskládaný ze scének, které jsme viděli jinde ve vedlejších dějových liniích. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než jsem očekával a chtěl, ale přesto poměrně zajímavá podívaná. Místo hororu nebo thrilleru tvůrci přišli s dramatem, které v sobě skrývá úžasně vysoký potenciál. Nutno však bohužel dodat, že ho skrývá opravdu důsledně. Výraznější emoce aby člověk pohledal, napětí ve mně vzbudily všeho všudy tři scény... zkrátka mělo se buď víc tlačit na pilu, nebo jít víc do hloubky. Tohle je takový nedokonalý polotovar. Z Carriers mám prostě pocit trestuhodně nevyužité příležitosti, přesto však dávám slušné tři hvězdy. Dobré to je, ale mohlo by být mnohem lepší. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane pecková post-epidemi road-movie, ktorá zhruba od tretiny sádza jednu napínavú či emocionálne silnú scénu za druhou a celý čas fantasticky graduje. Bolo to evidentne lacné a vedľajšie postavy by si zaslúžili podstatne lepších hercov (Chris Pine všetkých prehráva o dve triedy), ale 80 minút som neodtrhol oči z obrazovky. P.S.: Pozerám, že tvorcovia sú Španieli. To všetko vysvetľuje. Chlapci spod Pyrenejí suverénne vládnu súčasnému filmovému hororu/thrilleru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběhy po apokalypse mám nejradši. Krajiny bez lidí, ticho, klid, návrat ke kořenům a rozostřené lidské vlastnosti, které jsou za jiných okolností pohodlím zásadně potlačeny. Přenašeči vše nádherně nabízí, ale snaží se širokou látku natáhnout do 81 minut. Respektive si snaží usnadnit práci a látku, která by se mohla vyprávět dlouho, si zjednoduší jenom na základní příběh, který v sobě nic zajímavého nemá, ale ta pustá krajina nemá chybu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $104,352Tržby Celosvetovo $5,676,755║ malá skromný film ale dá sa /50%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zajímavá antiteze typické verze katastrofického filmu - namísto sblížení a obnovení vazeb skrze mezní situaci sledujeme rozpad přítelství, zánik sexuální přitažlivosti a odcizení dvou bratrů (z bližních se tedy stávají hroziví sousedé a ne vice versa, jak bývá v Hollywoodu zvykem). Film je komponován jako série deziluzivních setkání, která jen prohlubují pocit beznaděje. Přenašeči mají blízko k Soderberghově Nákaze, na rozdíl od ní jsou ale filmařsky pouze průměrní a v aranžování některých scén spíše televizní. Přesto absencí tradičních klišé a schémat pozornost udrží - i proto, že Chris Pine je jako hlavní (anti) hrdina snesitelně nesnesitelný. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Àlex Pastor, David Pastor .. V kostře tak trochu (jako vykrádačka) Zombieland a tak trochu otření se o libovolnou pandemii (chřipky). Umírněné, až utlumené a to i v jakémkoliv zajímavějším momentu, který by Carriers oddělil od subžánrové konkurence a vytrhl z hlouby středu pole. Takhle jde jen o (polo)rodinné dramátko, naštěstí s příjemnými herci na pozadí .. na pozadí vlastně vůbec nezáleží. Záleží na plné nádrži pohonných hmot a ty zde vydrží na zázračně mnoho mil. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca socialna drama, ktora sice nic nove ani prevratne neponuka, ale aj tak vas dostane a prinuti vas si polozit otazku: Co keby? Musim povedat, ze v troch momentoch mi nebolo vsetko jedno a oci zvhli. Desperate times call for desperate measures... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. V rámci subžánru post-apokalyptických filmů jeden z nejlepších kousků. Chytré (ani v jednom okamžiku jsem neměl problém s chováním postav), atmosférické a dobře zahrané. A nečekaně umírněné, žádné cool filtry, agresivní muzika nebo rychlé střihy. Pokud bude stejně dobrá Hillcoatova Cesta, budu spokojen. P.S. jen zajímavost - Carriers je film, který se líbil Stephenu Kingovi. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NEMOCNÍ ZNAMENAJÍ MRTVÍ. KDYŽ PORUŠÍTE PRAVIDLA - ZEMŘETE..... /// První polovina přináší putování po ,,vybydleným“ světě, kde nakažený děti vzbuzují lítost. Ten svět je barevnej a pár překvapení se v něm najde. Ve druhé půlce už řešíme jestli je svině ten, kdo zabije infikovanýho nebo ten, kdo zabije infikovanýho kvůli benzínu, nebo kdo zabije...... OPUSTILI BY JSTE BLÍZKÉ, KDYBY...... zajímavé podněty k zamyšlení, ale stejně mi tu chybí nějaká LEGENDA. Vlastně nic nového pod sluncem (ano, toho tu je dost). Souhlas – lidi s chřipkou by měli zůstat (zavřený) doma. Strach? Bát se můžete akorát sebe, jestli nevíte, jak v těchto situacích jednat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím jaký to je umřít na základě svých pravidel. 2.) Mám vyrážku (trošku...., mohla by to bejt i modřina, kdyby kolem všichni neumřeli). 3.) Stále nejsem přesvědčenej, jestli mám kolem sebe všechny postřílet (myslím infikovaný – DEBILE!). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale oni tam zomrú.“ – „Všetci raz zomrieme.“ Videl som desiatky zlých hororov. A teraz nemám na mysli zlých, ale FAKT ZLÝCH (Asylum, TROMA). Príšernosti, z ktorých vás bolela hlava a priali ste si, aby boli aspoň také priemerné, ako CARIERS. Potom si ale pozriete „skutočných“ CARRIERS a uvedomíte si, že priemernosť je rovnako zlá, ako amatérstvo. CARRIERS nie sú zlý horor (ak to teda vôbec JE horor, nakazení sa „iba“ nakazia a zomrú, nezmenia sa na zombies od Romera, ani na agresívne nemysliace monštrá z THE CRAZIES, je to skôr infekčná road movie dráma s jemným filozofickým presahom). Minimálne po „technickej stránke“ im ťažko niečo vytknúť. Ľudoprázdna výprava miest a dedín, zvuk, masky, strih, mrazivo tichá atmosféra sveta bez ľudí atď. Takisto herci fajn (Chris Pine – Kirk z Abramsovho STAR TREKU). Lenže, potrebovalo to zatlačiť na pílu (najhoršie, čo sa vám môže stať, je „iba“ to, že na vás infikovaný kýchne a vy zomriete). Zručne nakrútený priemer – všetko som už niekde videl, zvraty, postavy, scény, príbehové otočky. Ale aspoň za jedno pozretie snaživé CARRIERS stoja. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ja snad videl jinej film, jinak si ty kecy typu jeden z nejlepsich filmu tohohle subzanru, dobre napsany postavy, chytrej a podobne fakt neumim vysvetlit. Film je stopadesata variace na partu jedouci znicenym svetem nekam. O skupince se clovek nic moc nedozvi, jejich postavy se nijak nevyvyji, zadny pozadi pribehu a celej film jde tak od nikud nikam, aniz by vam na postavach zalezelo a ty se samozrejme chovaj jak idioti, snazi se ohanet nejakejma pravidlama, aby je v zapeti porusovali a je jen otazkou casu, kdy zacnou postupne chcipat. Je tady jen drobnej rozdil, zadny moc pokusy o zachranu, proste ses nemocnej - si v prdeli, tahni. Navic film si hraje spis nez na horor na nejaky drama, ukazujici, jak by se normalni lidi zachovali v takovyhle situaci a bohuzel to ukazuje bez atmosfery a napeti, bez gradace deje, s nijakym koncem a bohuzel to neni ani kdyz uz ne strasidelny, tak zabavny nebo aspon nechutny. Proste 90 minut postavy nekam jedou a nic moc se nedeje a je to spis nuda. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Je konec světa. Virus, šířící se jako chřipka a nechávající své oběti vyhnít zaživa zdecimoval většinu lidské populace a poslední přežívající hrstky "šťastlivců" se potulují pustou krajinou bývalých Spojených států. My sledujeme dva bratry a dvě dívky, kterak se za každou cenu pokouší dostat do přímořského letoviska, se kterým mají (bratři) spojeny nejkrásnější vzpomínky na dospívání. Carriers jsou zvláštním filmem. Nemoc je zde brána jako něco automatického, běžného, něco, co okamžitě odsuzuje napadeného k vyhnanství a smrti. I když se plakát snaží o něco jiného, fakt je ten, že uvidíte jen několik málo mrtvol, špetku akce a jinak vynikající drama, které se řadí k těm vzácným případům, ve kterých se postavy chovají tak, jak byste se v podobné situaci zachovali vy. Má to logiku, šlape to a je to nekompromisní. Ze všeho nejvíc mi Carriers připomínali Kingovu povídku Noční příboj (mimochodem Kingovi se film dost líbil), ale měl-li bych je přirovnat k nějakým filmům poslední doby, tak bych řekl, že jsou jakousi realistickou a sakra vážnou kombinací Zombielandu (bez zombie) a 28 dní poté (opět bez agresivních nemocných). Škoda jen, že autoři hodně epizod jen naťukli a nedotáhli je do konce. I když to byl možná záměr, který měl podtrhnout bezvýchodnost celé situace. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Smrtící virus nás vzal zase jednou útokem... Počítal jsem s nálety zombíků, ale o tom tenhle film není. Sledujeme čtyři přeživší na smutné cestě americkou planinou, jejich snahu vyvarovat se nemoci. Akce je minimum, atmosféra to celý úplně neutáhne, přesto to není špatný film (stopáž tak akorát). Netlačí se na pilu, ze všeho je cítit marnost a beznaděj. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Solidní potenciál, který je těžce nevyužit. Zápletka se omezí pouze na hlavní čtyřku, ostatní postavy jsou buď krátkodobý, nebo o trochu delší komparz, který do děje zasáhne minimálně. Akce téměř neexistuje a tempo rozhodně není vražedné. Čtyřka je sympatická a chová se přirozeně, přesně tak, jak bych se pravděpodobně choval já. Problémem celé show je to finále, které vyzní do ztracena a film končí bez té správné ejakulace. Postapokalyptické filmy jsou mým koněm, ale tento nenabídl nic, co by poukazovalo na to, že svět je v hajzlu. Pouze jedno městečko plné ničeho. Film tím sice výrazně ušetřil, ale divák utratil. Tento snímek rozhodně nepatří mezi TOP špičku postapokalypťáků. S Mlhou, kterou mnozí odsunovali až za tento film, se nemůže absolutně rovnat. Slušných 60% 5.12. 2009 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Kterak bráši Pastoři nakazili se scénáristickou onánií a natočili režijně impotentní popkulturní blábol s neuvěřitelně pitomým chováním a planým žvaněním postav hlavních i vedlejších (ano, chápu že vyfejsovaní postpuberťáci potřebují sobě rovné hrdiny), plný faktických pitomostí a nelogičností (fakt mě třeba bavilo, jak si hrdinové osahávají nepochybně kontaminovanými gumovými rukavicemi po stém užití své ušmudlané tlamkové roušky a dělají jednu kravinu za druhou, aby teda just v tom mrtvém světě dalšího dne se ve zdraví nedožili), završený slzopudným závěrem, kde už člověk neví, má-li se smát nebo srát... . . . Vše pak pro našince umocňuje typicky debilní novácký dabing (ano, třeba chorohlasovou dabérku malé holčičky bych na místě střelil do hlavy, zdravá nezdravá všechno jedno) a celkově jalový zvuk v >českém znění< . Trošku jsem se tedy nechal zase jednou pošetile nalákat jedním svým místním >oblíbezným< "znalcem" žánru a dobře mi tak... °-/ . . . Padla zase jednou bída na čudláky! A víc už škoda zase slov, nejvyšší čas přenést se někam do lepší kultury... Howgh. - - - - - (Poprvé a naposledy viděno 19.5.2013 na >novácké přenosvizi< v jalovém českém znění a podivném formátu obrazu /no, 2,35:1 to tedy nebylo/, hodnocení 2945., komentář zde otrávený pisskulturním bacilem jako třistaprvní - 19.5.2013) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Skutečně příjemné překvapení. Ani chvilku i přes nepříliš závratné tempo nenudilo, sledoval jsem jedním dechem. Dále bych jen kopíroval trefný Robův komentář, tak jen dodám, že pro Emily VanCamp má od dob Everwoodu slabost. Další plus pro Carriers. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Brilantní!!! Bratři Pastorovi představují velké naděje pro světový film a jejich debut je toho fascinujícím důkazem. Všudypřítomná totální deprese a beznaděj vytváří atmosféru hustou jako už dlouho nikde a příběh, opírající se o VELMI DOBŘE BUDOVANOU psychologii postav se sune dopředu uvěřitelným způsobem, aniž by se opíral o oslí můstky, nepravděpodobné náhody, žánrová klišé a scénáristickou zvůli. Herci jsou skvělí, příběh není patetický, je logický a neokázalý a v mnoha momentech se daří gradovat napětí a sázet relativně nečekané zvraty... Každým coulem precizní řemeslo, na které je radost pohledět, ačkoliv není jednoduché se na něj dívat. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tenhle postapokalyptickej film je jinej než ostatní, sice základ o nějaký putující partičce za lepším místem bez nákazy je tu pořád, ale Carriers se nezaměřuje na akci a mrtvoly jako tomu je obvykle, ale spíš se tu snaží nadhodit nějakou otázku na morální hodnoty při záchraně svýho vlastního života a to se tomu daří myslim docela zdařile, ale bohužel je to celý takový uspávající a nic moc se vlastně neděje, že bych snad radši místo toho uvítal obyčejnou béčkovou akci bez kloudnýho scénáře ()

Reklama

Reklama