Reklama

Reklama

Recenze (10)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chlapci Fabrizio a Antonio jsou kamarádi. Když si únosci vyberou Antonia, syna bohatého podnikatele, Fabrizio se mu snaží pomoci, a tak ho únosci naloží do vozu také. Jeho otec Mario je zoufalý, ale má jen opravářskou dílnu, a proto by případné výkupné nezaplatil. Antoniův otec vyčkává, stejně jako policie, snaží se s únosci vyjednávat o nižší částce, než požadují. První část filmu se nese čistě v rovině psychologického dramatu. Když nastane zlom, přijde na řadu pomsta. Občas jsem měl pocit, že se Mario chová naivně a hloupě, ale postupně se ukázalo, že měl vše dobře promyšlené. Honičky, střelba, mrtvoly. Slovy komisaře: „Stát se to mně, rozpoutám peklo na zemi." Asi tak. Děkuji PetruPanovi za titulky. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré eurocrimi (poliziotteschi), na téma únos, výkupné a vyděračství. Film dvou velmi dobrých a vyvážených polovin, první skvěle rozebírá charaktery a nahlíží do nitra jednotlivých osob, druhá, tedy ta akčnější už je čistá detektivka na téma pomsty se vším všudy! Dva malí kluci-kamarádi jsou uneseni italským zločineckým syndikátem, oba pocházejí z úplně odlišných sociálních vrstev, jeden je syn bohatého obchodníka (James Mason), druhý syn mechanika (toho hraje Luc Merenda). Až pitomé dohadování a vyjednávání toho bohatšího otce o výkupném a tragédie v podobě násilné smrti toho chudšího, udělá z tohoto filmu výchozí bod pro pomstu, kterou vykoná výborný Luc Merenda, který je alespoň v první polovině filmu neuvěřitelně citlivý (především ve scéně u mrtvého syna na sále) a skvělý otec. Parádní pronásledovací akce (nikoliv ale ta nejpamátnější) a dobré napětí, Merendovo pomalé ale velmi efektivní a zničující postupné šplhání od tzv malých ryb k těm největším je tu velmi dobře nastíněno, film dále obsahuje vzrušující automobilové honičky, nějaké to násilí, střílečky a na duhou stranu je to celkem i zábava, konec byl vážně vypečenej! Není to sice úplně ten nejlepší film od klasika klasiků v tomto žánru Di Lea, ale vidět se dá..Osobně tedy doporučuji, skvělá práce..! Komentář zde jako první v pořadí.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Merenda je štramák a docela mu sednou role jednoduchých akčních hrdinů, jakmile má ale něco hrát, je to už trochu horší. V první psychologizující půli akčního dramatu o únosu dětí není naštěstí ponechán svému hereckému osudu a pomocnou ruku mu při emotivních scénách vždy podává živelný Vittorio Caprioli jako komisař Magrini. Přesto mi ta první půlka přišla zbytečně natahovaná a až nezvratně tragické vyústění ji v závěru dodalo trochu šťávy. A plynule přecházíme do druhé, akční polohy snímku a tady už Merenda předvede svůj pohodový standard drsoně.  Závěrečná odplata zločineckým šéfům pak ale patří k nejhůře natočeným masakrům, co jsem měl možnost v italském poliziotteschi zatím vidět. Že se zrovna Di Leo posere a celou scénu natočí bez jediné kapky krve, to bych opravdu nečekal. Zvláštní, že ve finálním souboji s vrahem Collelova syna se už té krve zase dočkáme. Jen neurážející průměr, bohužel. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Zabili jste mi synka, tady máte přes držku. Paradoxně mi přišla zajímavější první polovina, taky ji táhnou víc Caprioli a Mason. Ta druhá byla sice hodně akční, ale ne tak drsná jako předchozí režisérovy kousky, a hlavně docela naivní. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Talianske filmy príliš nemusím práve kvôli prehnanej teatrálnosti hercov a ich ukričanému prejavu. Tento film je toho jasným príkladom, síce takéto správanie vo vyhrotených situáciách sa dá akceptovať, ale tu toho bolo na mňa až moc. Ďalším problémom je Luc Merenda, ktorý mi pripadal ako ochotník popri takom Jamesovi Masonovi (aj keď ten už tu bol dávno za zenitom). Posledným problémom bolo spracovanie, čakal som totiž drsnejšie scény a záver bol doslova odfláknutý. POZOR MOŽNÝ SPOILER: Profesionálny zločinecký syndikát si pustí k sebe muža, o ktorom vedia, že ich chce pozabíjať bez toho, aby ho prehľadali a profesionálny zabijak, ktorý má na svedomí veľa životov sa z troch metrov nedokáže ani na niekoľkokrát trafiť do chlapíka, čo ho prenasleduje. V konečnom výsledku len priemerná kriminálka. Aspoň pobavil komisár, ktorý svoju neschopnosť a neschopnosť svojich kolegov ospravedlňuje tým, že únosy sú výnosný biznis, na ktorom sa únoscovia vždy dobre nabalia. Ak by si polícia poriadne robila svoju prácu, tak by to určite výnosný biznis nebol, lebo by únoscovia mali veľkú šancu, že skončia vo väzení. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Pozor, obsahuje spoilery. Drsné drama s protikapitalistickým akcentem, které je v první půli psychologickým thrillerem a v druhé půli thrillerem akčním. Je unesen chlapec z rodiny bohatce a spolu s ním, vlastně náhodně, i chlapec z rodiny automechanika. Pro bohatého otce jsou však peníze až na prvním místě, handrkuje se o výši výkupného, takže gang, aby jej přiměl k placení, neuřízne sice jeho synu prst, jak by se dalo čekat, ale rovnou zabije syna automechanikova. Zdrcený otec zabitého chlapce se nespolehne na policii, která je zde vylíčena dost nelichotivě, a pátrá na vlastní pěst, zřejmě dobře věda, že spravedlnost platí hlavně pro bohaté. Od poskoků zločinu se pomocí dosti násilných metod propracuje k vedení - ke správní radě počestné obchodní firmy, která si obstarává kapitál nepočestnými metodami. Nepochybně je vybití této správní rady, které by lépe neprovedlo ani komando Rudých brigád, jedním z vrcholů jeho msty. Ale tím pomsta nekončí, strůjci jsou sice mrtvi, ale vlastní vrah jeho syna zůstal ještě naživu... Velice dobrý prog-rockový hudební doprovod. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Od rezisera Fernanda di leo povazujem tieto filmy za najlepsie - Milano Calibro 9, Boss - smrt na Zakazku a tento La Citta Sconvolta. Mam rad lubozvucnu taliancinu, preto udavam filmy v povodnom talianskom zneni. Karel zas spravne pise, ze ide o unos a vykupne - to som pochopil aj ja a taxa pise aj na IMDB. Drsne poliziotteschi, prva polka sa na moje pomery dost vliekla, potom sa to uz ale rozbehlo, takze som nemohol odist od filmu -udrzalo ma to pri obrazovke cely cas. Luc Merenda / I Corpi Presentano Tracce di violenza Carnale, L´´uomo senza Memoria, Il Conto e chiuso/ bol pre mna hlavnym tahunom filmu, ako spravne pise fragre, merenda sa nespolieha na policiu, ale ide sam po stope zlocincov -a tu napisem, ze nielen po vrahoch jeho dietata, ale aj po osnovateloch - teda skor po jednom akomsi novodobom zbohatlikovi a z moderneho uhla pohladu da sa povedat., ze slachticovi. Videl som aj vybornu Valentinu Cortese /Kdyz se cas naplnil, La Nuit Americaine, Bratr slunce sestra Luna/, no a este musim spomenut Jamesa Masona /Uctyhodni lide, Zlo pod sluncem, Zelezny Kriz/. Jaxom uz kamsi napisal, Fernanda Di Leo nepovazujem za genialneho rezisera, a ani nebol zvlast talentovany - tu sa vsak pochlapil, vlozil do toho vsetok svoj um, talent a silu, a ide o jedno z jeho najlepsich poliziotteschi filmov. Na svoje si pridu aj fundovia autonahanaciek, prestreliek, rvacek ....... proste vysoko kvalitny postarsi film . 89 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Luc Merenda opet za borce, mechanika a byvaleho zavodnika, kteremu zabiji pri unosu syna a on se rozhodne vyridit si to s unoscema po svym... Potesila tez Irina Maleeva i znama Valentina Cortese. Nejlepsi je ale Vittorio Caprioli jako policejni sef. Toho zeru, a neni to poprve... :-) Moc peknej film. P.S.: zvlastni postavou je ta mala mlcici holka, co pokazde nakukuje k Lucovi do garaze. Jeji vyznam jsem uplne asi nepochopil, a nikde se mi nepodarilo dopatrat ani jeji jmeno. Tak to jen tak jako poznavaci poznamka... :-) 4+ ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Nejlepší poliziotteschi, který jsem kdy viděl. A taky zatím nejlepší Di Leův film (viděl jsem tři). ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Postupně se to rozjelo. Ale žádný výbuch to není. Solidní honičky. Snad jen ta hudba občas byla téměř famózní. ()

Reklama

Reklama