Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napadení Sovětského svazu nacistickým Německem v červnu roku 1941 velmi rychle ukončilo tajný pak Ribbentrop-Molotov o neútočení mezi těmito mocnostmi. Poté už nebylo nutné v Německu skrývat averzi vůči nejmocnější komunistické zemi a oficiální propaganda se rozjela naplno. Důkazem toho je špionážní drama Karla Rittera GPU, pojednávající o nekalých praktikách sovětské tajné policie. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (3)

Terva 

všechny recenze uživatele

Gosudarstvennoye Politicheskoye Upravlenie G.P.U. Tajná policie ruské federativní socialistické republiky. Velice smutný příběh osudu Olgi Feodorowny a její rodiny. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Další nanejvýš pokrytecká propaganda, tentokrát zamířená proti Sovětům. Ty poznáte podle fanatických výrazů v obličeji, kterým se dá těžko nesmát. Jinak jde však o nudu, občas i zmatenou, navíc korunovanou koncem s „osvoboditeli“. Celkově 2*. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • GPU byla krátká, známější zkratka Obedinennoye Gosudarstvennoye Politicheskoye Upravlenie (Společné státní politické ředitelství), později NKVD (Lidový komisariát pro vnitřní záležitosti) od 6. února 1922 do roku 1934. Legálně policejní síla, známá svými brutálními metodami vyšetřování a výslechu mimo zákonné hranice. (sator)

Reklama

Reklama