Reklama

Reklama

VOD (1)

Řetězová zpráva vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří všichni obdrží stejný dopis s varováním, že pokud ho nepošlou dál, zemřou. Zpočátku většina z nich varování ignoruje, dokud dva z nich – Johnny (Cohen) a Dante (Segan), kteří dopis nepřeposlali, zemřou hroznou smrtí. Inteligentní Jessie Campbell (Reed) začne mít podezření, že mezi jejich smrtí a řetězovým dopisem existuje spojitost, a záhy se rozpoutá souboj s časem, při kterém jsou studenti nuceni zjistit, jakým způsobem je vrah sleduje. Obracejí se s prosbou o pomoc na rodiče a policii, ale Jessiině teorii nikdo nevěří až do chvíle, než detektiv Jim Crenshaw (David) zjistí, že je sám štvancem zcela nového hororového zabijáka. Dokáží jeho běsnění zastavit, nebo je jedinou možností přežití přeposlání zlověstného dopisu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

verbal 

všechny recenze uživatele

Klasická americká porážková šestka ve složení hlavní Pipina, Bárbie, Ken, rádobysympatický kůl Fríminďák, zamindrákovaný, nehezký Lůzr a Černoušek pro splnění rasové kvóty (A to opět zapomněli na Afroasiata, rasisti!!) je postupně anihilována nějakým podivným, zafáčovaným invalidou, neboť s ním nechtěli hrát mailové letadlo. Tak se s nikým moc neztotožňujte, protože do devadesáti šesti minut je po nich! Taková neotřelá originalita mě naprosto přikovala ke gauči a já se skvěle vyspal. To si prostě jednu zaslouží! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tento film se snaží tvářit velice moderně, když často hovoří o nových komunikačníh technologiích, upozorňuje na nebezpečí internetu a podobně. Tuto snahu trochu podkopává fakt, že přes všechny ty pohledy do hightech života dnešní americké mládeže film totálně ignoruje existenci Facebooku (v roce 2010!), teenageři si v něm posílají řetězové maily (v roce 2010!!), způsob navozování strachu a atmosféry (a vlastně celá struktura příběhu) připomíná spíše mizerný pokus a slasher z poloviny devadesátých let a scénárista se s technickými záležitostmi nejspíš příliš nekamarádí (stejně tak jako s logikou, intelektem apod). Asi dvě vraždy jsou celkem fajn, což činí Chain Letter přesně o dvě vraždy zajímavějším hororem než My Soul to Take (to ale bylo o něco lépe natočeno). Nejnovější Cravenův paskvil tak získal dvojčátko a já se jenom divím, proč to u nás jde, proboha, do kin. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Brutální vraždy s mohutnými řetězy. Roztrhnutí hlavy, roztrhnutí těla, řinčení řetězů a to jen kvůli tomu, že jste vymazali sms-ku :-) Až na ten stupidní konec se na to dalo dívat. Normální dobře natočená středoškolská vyvražďovačka. Takové špatné hodnocení na csfd si ale film nezaslouží. Např. NA IMDb je hodnocení 41%, v Polsku 60%. Já dávám 50%. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No jo, ja viem, tie teen vyvražďovačky už nikoho nebavia a ani sa tomu nečudujem. Zase na druhej strane to na čierne čísla nevidím, pretože poniektoré vraždy celkom ušli (najmä to rozpučenie hlavy reťazou bolo fakt podarené). Ináč to nie je žiadna sláva, čo sa aj dalo čakať. Ale páčilo sa mi to o štipku viac ako My Soul to Take. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Že řetězy a moderní technologie nepatří k sobě, vás přesvědčí tahle nová teenagerská vyvražďovačka. V ní obrovskej psychopatickej zabiják, co má výbornej přehled v telefonech a počítačích (!), zabijí všechny hříšníky, co neposlaly řetězovou sms nebo mail. Znáte to: "pokud neodešleš tuto zprávu alespoň pěti dalším lidem, tak bla bla bla..." Už jenom tohle nejde dohromady. Bodycount je tentokrát nižší, než jsem očekával, a jediný kozičky ve filmu ukáže blondýnka, která neumí zahrát ani svou smrt. Každopádně závěrečný twist se docela povedl a velkou pozornost si zaslouží asi tři extra brutální gore-mordy. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto nemožně napsaná středoškolská vyvražďovačka, kde herecké výrony jsou ještě ten nejmenší problém. Co ale stěží rozdýchávám je absolutní absence smyslu, logiky všeho. Počínání postav je zhovadilé. Dějové zvraty jsou zhovadilé (dějí se proto, že se právě staly a ne proto, že by logicky vyplynuly). Repliky, které postavy říkají jsou povětšinou naprosto zhovadilé a o to zhovadilejší pak je, že se ani nechovají podle toho, co samy řekly (hlavní hrdinka dojde k názoru, že vrah skrze technologie zná jejich adresu, takže sice doma odpojí tiskárnu, ale pak si lehne do postele a klidně si jde spát). Pointa je zhovadilá a všechny ty rapidmontážne, jejichž účelem by mělo být rychlé poskládání střípků, z nichž si má divák udělat jasno, jsou tu úplně k ničemu, protože nedávají smysl. No a konec tu vlastně není... No a nejzhovadilejší je to, že to někdo myslí vážně... Ta JEDNA hvězda je opravdu jenom za OBČAS solidní technickou stránku a za velmi vydařené brutality, které jsou dělány ručně, bez digitálních postprodukcí a vypadají, že si na nich někdo dal záležet. Jako na jediném aspektu tohohle filmu... ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

| Scenár: Diana Erwin, Michael J. Pagin, Deon Taylor | Hudba: Vincent Gillioz | Produkcia: Roxanne Avent, Nesim Hason, Todd Slater | Distribúcia: New Films Cinema | Štúdio: Deon Taylor Enterprises | Rozpočet: 3 milióny $ | Tržba: 143,000 $ | ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Klasická americká hororová sračka poslední doby. Parta nesympatických teenage chcípá hezky jeden po druhým ošklivou smrtí, ale divákovi je to naprosto jedno. K postavám si ani nešlo získat nějaké sympatie. V roce 2010 je úsměvné si posílat řetězové zprávy nebo maily. Každý snad musí znát Facebook. Dokonce i My Soul to Take mi přišlo lehce zajímavější než tohle. Po celý film mi příšlo že film musel mít původně 180 minut a pak na scénu nastoupil vášnivý střihač. Překvapí pouze fakt, že tohle šlo do kina. PS: Z obsahu o filmu se divák dozví více než při jeho projekci. To o nečem vypovídá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tedy zase až tak špatné, jak uvádí zdejší hodnocení, to nebylo. Nicméně, tento film je důkazem toho, že slasher nesnese sebemenší náznak nějaké myšlenky. Je sice hezké, že se snaží upozornit na rizika, která pro dnešní mládež představuje moderní technologie a že je velmi nebezpečné komunikovat po netu s někým, koho jste nikdy neviděli, nebo abyste prostřednictvím profilu nesdělovali naprosto cizím lidem citlivé informace o vaší osobě, ale pokud tento slasher chtěl být varováním pro běžné uživatele internetu, měl zvolit jiné prostředky pro svá naléhavá sdělení či varování. Americká mládež to opět schytá dost brutálním způsobem, protože vraždy jsou opravdu krvavě vyvedeny, ale zabijáka měl hrát někdo zajímavější, především někdo, kdo bude bližší divákovi v obecném měřítku. Hromotluk, který likviduje nesympatické fakany, na mě nijak nezapůsobil. Spíše jsem se těšil před filmem, jak si zatipuji, kdo bude vrah, ale vzhledem k tomu, že zabiják se svými fyzickými proporcemi nikomu z přítomných neodpovídal, tak tipovačka hanebně odpadla. Konec dvakrát uspokojivý nebyl, a to i přes nechutnou smrt hlavní hrdinky, vše jaksi zůstalo poměrně otevřené a nejasné. Finále mohlo být klidně o něco delší, protože vývoj událostí si přímo žádal hutné finále, ale to není evidentně případ tohoto slasheru, který se pustil do závažného tématu příliš horlivě, a nakonec byl rád, že ve finálním dojezdu raději rezignoval na svůj původní "osvětový" záměr. Jako slasher to však bylo velmi obstojné. ()

Anarvin odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nehorázná ptákovina. Jde o poměrně klasický slasher, ve kterém postavy vraždí dvoumetrový zástupce jakéhosi tajného spolku, který už po staletí bojuje proti technologii. A mládež ji samozřejmě používá nejvíc. Jenže vrah je trapný a drtivá většina úmrtí bez nápadu, špatně nasnímaná a nasvícená. Takže ani milovníci bezduchého násilí si na své dvakrát nepřijdou. Nic moc dalšího totiž film nenabízí. Chybí děs nebo vtip, místo nich je tu jen nuda. Nemastným "hrdinům" se nedá fandit, detektivní pátrání po vrahovi nikam nevede a vůbec celá story nedává nijak zvlášť smysl (už třeba jen to, že bratrstvo, které nesnáší technologii používá samo tu nejmodernější). Takže všechno špatně, vyhněte se tomu! ()

Payushka odpad!

všechny recenze uživatele

K vystihnutí tohohle "hororového" zmetka bohatě stačí do uší bijící „Přišla vám řetězová zpráva“, což s chutí hlásí počítače všech teenage hrdinů. Umí i váš kompjůtr rozeznat normální mail od řetězového hoaxu? ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lajkuj, četuj, hackuj, surfuj... v železářství řetěz kupuj. Maniak vše stíhá, velká nuda číhá." Velmi otravný film a nepovedený hybrid, který podivně střídá varovné zvedání prstu nad přetechnologizováním moderní společnosti, plodícím na netu a mobilech závisláckou mládež, s rádoby hororovým chrastěním skutečnými, masivními řetězy, koupenými za množstevní slevu v železářství U Rotta. Takový živočich (inteligentní hacker zkřížený s primitivním krvavým řezníkem), je divnější než ptakopysk, to nemají ani u nás v ZOO Plzeň. Btw, tam jsem měl radši zajít, místo ztrácení času s touhle ptákovinou. P.S. Po přečtení tento komentář zkopírujte a v csfd poště ROZEŠLETE PĚTI DALŠÍM UŽIVATELŮM ! Kdo řetěz přeruší, zemře bolestnou smrtí – přejedu ho tam a zpátky svým dabldekrem! ()

Kudly4 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle že šlo do kin ? :-D look jak z 90. let, horor, u kterého nejsou vidět ani vraždy, záporák k smíchu - celej film k smíchu. Ztráta času. Odpad jako prase !!! ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Jak se něco takového mohlo dostat do distribuce ? Jako direct-to-dvd bych to pochopil, ale do kina ? Když už není originální námět tak nechápu proč se tvůrci nesnaží aspoň vymyslet pořádně brutální scény. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Proč jsem tohle chtěl vidět nemám páru, každopádně začátek vypadal brutálně, nápad celkem originální, ale zpracování děs. Odfláknutá vyvraždovačka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Deon Taylor se tentokrát vrhl na slasher a rozhodl se vsadit na stále populárnější „moderní technologii“, jejíž výhody i nebezpečí se nám pokusí přiblížit již v samotném začátku. Bohužel při psaní scénáře společně se svými kolegy jaksi pozapomněl na logiku svých představ, které nám následně pomocí kamery nabídl. Vznikla z toho totiž dosti zmatená podívaná, která nám sice nabídne několik brutálních mordů, ale jako celek moc nefungovala. Tedy alespoň na mne. Bohužel očekávání bylo mnohem větší a nepomohla ani účast několika známých tváří. Ono bylo sice pěkné, že se zde objevila Nikki Reed či Betsy Russell, jenomže ani tyto dvě zkušené herečky nedokázaly pozvednout dosti nízkou kvalitu tohoto filmu. Fandové slasheru určitě ocení brutalitu vražedných scén, jenomže to už v dnešní době k uspokojení nestačí. Zvláště když toto hororové odvětví už toho v dnešní době nemá mnoho co nabídnout (tím myslím hlavně originalitu). I to by se však dalo s přivřením oka prominout, jen kdyby se tvůrci vyvarovali celé škále kiksů a nelogických kopanců. To se vážně dokázal skoro dvoumetrový obr připlížit jako myška ke své oběti, aniž ta by ho uslyšela? Zvláště když sebou tahá mohutné a hlavně těžké řetězy? OK, u jedné by se to dalo pochopit, ale co ten zbytek. Sice jsem si už zvykl, že ve většině teenagerských vyvražďovaček se postavy chovají jako totální idioti, ale to neznamená, že jej musí dělat tvůrci i ze samotných diváků. 40% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Já se bavil hodně protože námět je skvělý, vražedné způsoby se mi líbí a herci jsou fajn takže velká spokojenost. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vytýkat teenagerské vyvražďovačce to, že je to jen teenagerská vyvražďovačka bez jakéhokoliv vyššího smyslu a myšlenkového přesahu, mi přijde nelogické. A navíc je to můj oblíbený žánr, který mě stále baví. Děj (scénář i zápletka) je ale samozřejmě totálně lobotomizovaný a herecké výkony často hrozné (ale zase mě potěšil vyšinutý učitel Brad Dourif a "Lady Jigsaw" Betsy Russell). Vraždičky jsou ovšem velice nápadité, šťavnaté a bolestivé - roztržení auty, rozfrézování hlavy řetězem, rozšmelcování padajícím motorem, harpunování nerda střešním oknem... Trochu mě tedy nakrklo nemilosrdné vyjebání s divákem na konci, no ale co, dvojka to snad napraví... ()

Reklama

Reklama