Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Formát pořadu Rodina, škola a já se změnil. Nový cyklus je cílen tak, aby byl jakousi poradou pro rodiče a vychází z určitého problému či náznaku situace, s níž si nevědí rady dospívající, rodiče, vychovatelé, učitelé, zkrátka my všichni, kteří jsme buď na straně dětí nebo rodičů. Proto na náznaku smyšleného, leč co nejautentičtějšího, typického současného příběhu, který rozdělujeme na minipokračování, naznačíme, jaké potíže problém s sebou nese, jaká rizika taková situace skýtá a co mají dělat rodiče, jak vázne komunikace dítěte s rodiči, jak je narušena rodinná soudržnost a co se v takových případech dá a má dělat. Ve studiu se k situaci vyjadřuje odborník na dané téma s moderátorem, zastupujícím rodiče/diváky, 2 dětskými moderátory, (zastupují nedospělé diváky), a rodičem, který s něčím podobným buď bojuje doma, nebo ho téma zajímá a účastní se této skupinky jako host. Chceme vyzvat vás, diváky a rodiče, abyste se podělili o vaše situace, výchovné potíže, vzdělávací trable a otázky, na které byste chtěli znát odpověď a inspirovali nás, abychom volili témata pro vás aktuální a palčivá a mohli vám co nejlépe poradit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Komentování problémů, které přináší život, je celkem zajímavé, ale samo o sobě nic nevyřeší. Hrané scénky pak balancují na hraně přehrávání a trapnosti, což mne často od dalšího sledování odpudí. Pořad mohu doporučit spíše lidem, kteří o svém životě nemají jasnou představu a nemají si s kým o problémech pokecat při fotbalu, kávě či hraní piškvorek. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ponejvíce rádobymudrovné bláboly kombinované s ochotnickými scénkami prezentovanými mladou čudlárnou teplenovelového typu. Asi potěr z Jámudámu nebo Dámujámu nebo tak... Pro koho a proč je vyráběn tento pořad mi opět uniká, už vidím, jak se večer typická televizní RODINA schází u stolu i krbu, lože nevyjímaje a SPOLU probírá, cože se to zase chytrého o sobě dozvěděli... Veřejnoprávě marnost nad marnost. - - - P.S. Fakt dojemné je počíst si v pisskuzi k pořadu na stránkách ČsTv - viz: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1128654162-rodina-a-ja/diskuse/ a JÁ hnedle už trochu chápu >smysl< téhle matérie... %-/ - - - - - (Sledováno nahodile na >familiérním prostoru< , hodnocení 77., komentář zde jako sedmý /...božínku, tolik rodinného neštěstí.../ - 22.9.2011) ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Psychologové radí tam, kde je to zvorané. V podstatě jsou to jen návody ke strategii, nikoliv výzvy k lásce, pokoře a poslušnosti mravním principům. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

původní myšlenka kdesi hodně v jádru možná i dobrá, ale to provedení v podobě vykonstruovaných scének s dementními dialogy a ztrémovanými dětičkami je prostě a jednoduše na pěst - no posuďte sami... 30% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama