Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"On není dobrý, on je ďábel, je jako smršť. Věřte mi, že na něj nemá nikdo na světa. Vedle něj je ta mašinka jen dětská pistolka."  Clouseau je vskutku ďábel a smršť... Skoro se zdá, jako by britští tvůrci téhle komedie chtěli světu sdělit, že "jejich" (myšleno Francouzů) "nejlepší detektiv je vůl"...:D Každopádně tento díl panteří série je konečně to, jak si ji pamatuji ze svého dětství. Tedy sice opět blbina největší, ale s velmi atraktivní zápletkou kolem ničivé zbraně, která je v držení šíleného Drayfuse hrajícího ve svém majestátním sídle na varhany. Musím přiznat, že byly chvíle, kdy jsem (asi i z té nostalgie svého dětství) měl chuť dát tentokrát plný počet hvězdiček. Ale to by zde nemohly být ty úvodní a závěrečné "bojůvky" Clouseau s jeho "cvičeným" Číňanem Katem. Ve své doby, pokud se dobře vzpomínám, jsem se tomu docela smál, ale dnes jen nevěřícně kroutím hlavou. Hlavně ten závěr byl zá mě naprosto zbytečný. Autoři snímku nejprve vykouzlí úžasně opojnou scénu Clouseau coby milovníka v obležení navýsost atraktivní ženy, a pak to celé zboří nějaký Kato? Tuhle parodii, na nevím co, fakt nechápu....           ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Aká je cena piana v porovnaní so strašným zločinom, ktorý tu bol spáchaný?“ Séria sa ocitá na svojom kvalitatívnom vrchole. Štvorka do kín putovala len rok po predchádzajúcej časti, aby sa železo kulo zahorúca. Vracia sa nielen Edwards, ale tiež neprekonateľný Sellers a samozrejme nesmie chýbať nepredvídateľný ázijský komorník Cato, animované titulky podmaľované legendárnou melódiou a šéfinšpektor Dreyfus. Až na to, že sa na konci predchádzajúcej časti z Clouseaua definitívne zbláznil, skončil v psychiatrickom ústave a šéfinšpektorom sa stal hádajte kto. Dreyfus sa v štvorke mimochodom prerodí do temer až bondovského záporáka, nechýba dokonca ani smrtonosný zbrojný vynález. Avšak v porovnaní s chaotickým Clouseauom je aj najsmrtonosnejšia zbraň sveta zrazu len neškodná detská striekacia pištoľka. Filmu dominuje viacero skvelých fyzických nápadov (dobývanie hradu, brnenie), ako i skvostných dialógových prestreliek v čele so šialenou scénou vypočúvania v komnate. Nechýba legendárna pasáž „ale to nie je môj pes“ a množstvo hlášok („Viete, čo to bolo za bombu?“ – „Nejaká výbušnina.“). ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Příběh s krimi zápletkou je vcelku o ničem a o ten tu stejně nejde... Celý film stojí a padá na komice Petera Sellerse a ta spočívá v tom, že ze sebe dělá neuvěřitelného trotla, který buď sám padá nebo padá všechno okolo něj, popřípadě zkomolí nějaké to cizí slovíčko nebo něčí jméno a tak pořád dokola... Je tam toho tedy fest... Asi jsem z jiné planety, ale tohle tedy ne! hodnocení 1,5* ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Jako děti sme podobnej typ filmů milovali, ale co s tím dnes? Když sem na to včera koukal, tak sem si říkal, no ale to už je fakt uplná blbina, to už nemá s původnim růžovym panterem nic společnýho...sází to hlavně na absurditu a se střídavými úspěchy to baví...jelikož sem se ale u toho bavil o něco více než u předchozí části, hodnotím to lépe...jinak je to ale pitomina od začátku do konce...Sellers je ovšem jako herec vyýborný. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Séria mimoriadne vtipných montážnych sekvencií, Sellersov kult a tupota vyjadrená umeleckými prostriedkami a náhodnými skečmi. Potom ale prídu mdlé desaťminútovky, potom opäť eskapády vtipu a opäť nič. Problém tkvie v tom, že podobne ako pri James Bondovi, pokiaľ sa naň tešíte a ste jeho milovníkom, úplne inak k všetkým pokračujúcim sequelom pristupujete. Ja v tomto smere nie som cieľovka. Dilema medzi tromi a štyrmi. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama