Reklama

Reklama

Pandora and the Flying Dutchman

  • USA Pandora and the Flying Dutchman
Trailer

Obsahy(1)

Režisér Albert Lewin natočil tento film jako variaci na slavný příběh o Bludném Holanďanovi. Děj se odehrává počátkem třicátých let dvacátého století v malém španělském přístavním městečku Esperanza (Naděje). Zde se objeví záhadný námořník Hendrick van der Zee (James Mason), jediný člověk na palubě své lodi. Do něj se zamiluje Pandora, krásná operní pěvkyně, která je zvyklá na obdiv a lásku mužů, ale sama je skutečně zamilovaná poprvé až do Hendricka. Brzy se dozvídá, že Hendrick není obyčejný muž a ani jejich láska nebude mít na růžích ustláno. (ČSFD)

(více)

Recenze (6)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pandora je vlastne kurvičk@. Nespoilerujem, je to viditeľné od prvých minút filmu. To znamená, že škrtám prvú hlavnú postavu príbehu. Blúdny Dutchman je ďalšia postava, ktorá si mala získať sympatie divákov akožto milovník, zatracenec a duša márne hľadajúca vykúpenie. NON. Všetky ostatné epizódne postavy dávajú do príbehu asi podobnú dávku charizmatu, ako vyššie zmienené. A tak nám ostáva len dokonalo nasnímaný technicolorový spektákel bez života. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek má neskutečně nádherné technicolorvé barvy, což mu výrazně přidává na celkovém dojmu. Ava Gardner i James Mason v něm vypadají dobře. Navíc ten příběh je tak krásně a podivně tajemný a mysteriózní, do toho ještě rychlá jízda a korida... Je toho hodně, co se děje, a je to zajímavé. Rozhodně film, který stojí za zhlédnutí už jen pro svůj příběh a jeh pojetí. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Fantazijný romantický príbeh, ktorý hýri pestrými farbami, ale menej už nápaditosťou a zaujímavými scénami - veľký dojem na mňa nerobia ani hazardérske pokusy o prekonanie rýchlostného rekordu a už vôbec nie scény z koridy, pri ktorých si musím stále ťukať na čelo. Najväčší problem mám ale s postavami a ich stvárnením, pripadajú mi buď hrozne hlúpe alebo úplne nezaujímavé: hlúpa samoľúba Pandora (Ava Gardner), vyžadujúca veľmi podivné dôkazy náklonnosti, jednotvárny Hendrik (James Mason stále s rovnakým výrazom), zúfalo trápny, idiotský toreador Montalvo, toporná Sheila Sim ako Janet a akýsi beztvarý strýko Geoffrey (hrozne nevýrazný Harold Warrender). Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. ()

lodni_sroub 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní film v technicolorovém stylu padesátých let s množstvím mlčících postav, který nepodceňuje diváka. Mám obecně problém s uvěřitelností romantizující verze legendy o Bludném Holanďanovi - hodí se jako jalový děj do opery, kde jediná funkce děje je držet hudební výstupy pohromadě. Tady se tvůrci pokusili o posun k realističnosti. Jak to může dopadnout, když se setká parta rozmazlených povrchních blouznivců zaminovalých do destruktivního odezdikezdismu? Okázalé (sebe)vraždy, impulzivní zasnoubení, extravagantní vyznání, extrémní sporty a neschopnost jakkoli reflektovat, že se k vám připojil další vašeho druhu po staletích užívání si božího trestu za své schování. Měla jsem obavy, kam se celá ta našlápnutá situace vyvine. Některé scény působily, že budou lépe vypadat na papíře. Scénáři by opravdu slušela knižní adaptace. ()

Reklama

Reklama