Reklama

Reklama

Muse: HAARP

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2008, 99 min

Obsahy(1)

Haarp je živé album a DVD skupiny Muse z Velké Británie. Natočeno bylo 16. a 17. června 2007 na Londýnském stadionu Wembley, vyšlo 17. března 2008. DVD obsahuje materiály, které se natáčely 16. června a samotný koncert, na kterém zazní 20 písní, je ze 17. června 2007. Název je zkratkou projektu High Frequency Active Auroral Research Program, na který se snaží upozornit zpěvák a kytarista Matthew Bellamy. Několik videí zveřejnila skupina na svém webu ve kvalitě upravené přímo pro internetové záznamy, stejně tak skupina vyšla vstříct uživatelům iPodů všeho druhu, když jim některé skladby umožnili stáhnout zcela zdarma. Na DVD můžete vidět kompletní skupinu Muse: Matthew Bellamy (zpěv, kytara, piano, produkce, mix), Christopher Wolstenholme (basskytara, back vokály, kytara, produkce, mix), Dominic Howard (bicí, back vokály, produkce, mix) a další muzikanty: Morgan Nicholls, Dan Newell. Koncert je dlouhý 99 minut a 25 vteřin a vyšel pod labely Helium-3 a Warner Bros. (Noviik)

(více)

Recenze (47)

Cloudek 

všechny recenze uživatele

Záznam Londýnského koncertu Muse nemůžu hodnotit jinak, než pěti hvězdičkami. Muse hrajou skvěle nejen na studiových nahrávkách, dobře jim to jde i venku a oproti mnohým kapelám, jejichž fanoušci nejsou zrovna nejlepší parta dokážou předvést kvalitní, zábavnou a energickou show. Matthew Bellamy dělá co umí a jde mu to. I tak mě ale H.A.A.R.P. tak trochu zamrzel, hlavně teda výběr písniček , shoty na publikum, kde je pochopitelné, že je plné černovlásků ( vzhledem k širokému záběru posledního alba ) a kamera tomu dává pocit, že jde o nějakou nadlidskou show... to je samozřejmě do jisté míry správné, ale někdo by z toho mohl mít podivné iluze. Každopádně doufám, že nás Muse tento podzim navštíví s novým albem. Uvidíme se tam. ()

MK_ultra 

všechny recenze uživatele

Velkolepé, struhující, podmanivé, to je jen krátký výčet z dlouhé řady nejlichotivějších slov, která se hodí jako charakteristika pro tento naprosto fenomenální a geniální hudební záznam !Muse absolutně bortí hranice a na 99 minut vás zanesou do magického světa zázraků, rafinovaných riffů a chytlavých melodií, kde se povezete na falzetu Matta Bellamyho dokud se neroztříštíte v přívalové vlně zpětných vazeb a do morku kostí se zarývajících basových linkách. Pastva pro oči,ale i pro duši a to nejen pro skalní fanoušky Muse. Dokonalá vizuální i zvuková stránka mě jenom utvrzuje v tom, že nejlepší rock pochází z britských ostrovů a ......tečka! Ještě mě napadl jeden výraz za všechny,který by snad dokázal vyjádřit moje pocity: Kulervoucí ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Pro něco takového ještě nebylo vynalezeno slovo vystihující pocity, které to ve vás vyvolá.........kdo nebyl zmjůzován, ten po tomhle zmjůzován bude, a kdo už je,tak tomu asi exploduje hlava.....úžasně natočené, sestříhané a hlavně Matthew.....přes rok jsem si u tohoto rvala vlasy závistí, že nejsem mezi těmi ječícími šťastlivci,dokud mě z toho nedostala přítomnost Muse na rokáči a moje osoba v první řadě, kdo tohle neviděl, jakoby nebyl.... ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Muse je dlhodobo moja najobľúbenejšia kapela, no tomuto koncertnému záznamu nemôžem dať maximálne hodnotenie z dvoch dôvodov - 1, je to len štandardné hudobné vystúpenie bez pridanej hodnoty, len sled pesničiek, ako má vyzerať poriadna šou ukázali U2 koncertom v Rose Bowl; 2, koncert v Glastonbury 2010 (https://www.youtube.com/watch?v=0OqMiOxebmw&ab_channel=MuseCitizens) je po všetkých stránkach lepší - atmosférou, playlistom, zvukom, aj strihom záberov. 8/10 ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

MUSE. Vzpomínám si, jak si do nich koncem 90. letech lidi rádi kopali. Vykradači, wannabees, etc. To pokračovalo i začátkem nového tisíciletí při nadvládě Coldplay. Dokonce i české recenze, co jsem kdysi někde v Rock a popu četl, byly negativní. No, to všechno se okolo roku 2006 nějak otočilo. Kdo chce vypadat cool, kopne si do Coldplay a z MUSE je najednou britská jednička. I v ČR hodně oblíbená. Pro mě nepochopitelné a jelikož na MUSE plivu jed kde můžu, tak nevynechám ani čsfd. Bellamyho nevýrazný zpěv plus laciné až trapné texty. Ale očividně to stačí na vyprodání Wembley. Teda spíš na to asi stačí 2 povedené kytarové riffy (začátek Plug-in baby a rozjezd Rytířů) a ostatní vzpouroidní balast (Hysteria, Time is running out - v pozdější tvorbě ještě výrazněji Uprising a Resistance). Na závěr mi to nedá nevzpomenout, proč jsem měl tolik rád Stephena a Rickyho na XFM - viz jejich několik vět na adresu Muse a píseň Feeling good. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Tento dvojkoncert navštívilo ve Wembley více jak 150 000 diváků. (poz3n)

Reklama

Reklama