Reklama

Reklama

Obsahy(1)

B-GIRL je moderní příběh o vzpouře proti nepřízni osudu. Nadanou newyorskou tanečnici okolnosti donutí hledat svoji vnitřní sílu v tom, co dokonale ovládá – v breakdance. Ve filmu plném tanečních kreací zazářily přední osobnosti breakdancové scény jako Jules „Lady Jules“ Urich (členka „Beat Freaks“, účastnice soutěže MTV America’s Best Dance Crew; Nakládačka, Set Up 2) nebo Ivan „Flipz“ Velez (Divoký Stomp, Honey, Nakládačka, Rebelka) a řada vynikajících jmen současného mužského breakdance: FleaRock, Legacy, Remedy, Steelo a další. (Magic Box)

(více)

Recenze (27)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zádové svaly vypracované tancem zřejmě zadržely nůž." Ano, i takové poznání jsem si odnesl ze snímku založeném na breakdanci a "dramatických" rodinných vztazích mezi dcerou, mladou mámou a ještě mladší babičkou. Mne tedy bavily pouze ty taneční scény, při kterých někteří jedinci prokazovali absenci kostí ve svém těle a každou akci zakončovali pohledem drsnějším než brusný papír. To jsem se alespoň nasmál, ale děj a jiné zbytečné výplně mezi poskakováním se mnou prohráli svůj battle o lepší hodnocení. A to stačilo naslinit si prsty a zapojit se do zásuvky. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Julii (Angel) síce lámací tanec ide a celkom na parkete diktuje, ale to je na dobrý film málo. Nejakého solídnejšieho príbehu sa divák nedočká - ten, ktorý bol ponúknutý je skôr smiešny a pripomína telenovelu. Ale som presvedčený, že medzi trinásťročnými "breakermi" a drsnými "hip hopaz from da street" (ktorých je v našich krajinách čoraz viac) si tento film nejakých priaznivcov nájde. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Když už chcete natočit taneční film, musíte ho něčím ozvláštnit - tanec samotný ve filmu nefunguje. Podobně jako zde breakdance.   Hříšný tanec si vybral známý "animační" hotel, 60. léta a sice prostý, ale přece jen lidsky vstřícný příběh. Pomáda je především romantickým filmem.  Dokonce i V zajetí rytmu měl nějaký příběhový nápad. Nejhorší pak je, když se spolehnete jen na tanec samotný a natočíte dlouhý sled tanečních scének na ulici, v klubu, při soutěži, které sem tam volně proložíte nějakými dialogy hlavní postavy s jinými postavami na naprosto nedůležitá témata, takže se ani nemůžete dostat postavě pod kůži, dýchat s ní. Podobně je to v tomto filmu. Hlavní hrdince zemře kamarádka, s matkou si nerozumí, ale tancuje a nakonec najde přes tanec sebe sama a vyhraje. Klišé. Taneční scény ocení ti, kteří jim rozumí. Záznamů jako z dokumentu jich je zde několik. Herecky podprůměr, hlavní hrdinka navíc má představovat pravděpodobně sedmnáctiletou holku, ale vypadá minimálně o deset let starší. Nuda. Disk načne protipirát a pět upoutávek, ty samé jsou posléze znovu v hlavním menu, jinak žádné bonusy. Originální zvuk jen stereo, obraz až tak velkou kvalitou nějak nevyniká. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ta úvodní scéna nebyla moc věrohodná. Hector vs. Angela vs. Rosie. Hektor má její obličej těsně před očima a stejně jí nepozná ? ...no, no. Zvuky ve filmu jsou taky nějaký divný, tam kde by měla " znít ulice " auta, houkačky, kroky...tam je slyšet hudba a tam, kde bych hudbu očekával, je mrtvolné ticho. A další divná věc je, že Angeliny babička je skoro hezčí než její dcera i vnučka. Jedna věc mně však na filmu zaujala...grafity na zdi klubu u Kinga. Breakdancový kostlivec na skateboardu...podařená kresba. Taneční kreace taky ujdou, zvláště ten poslední " boj ". BABIČKA Crescencia - Jenny Gabo, MATKA Gabby - Missy Yager, DCERA Angel - Jules Urich. Tak to je tak vše, zbytek filmu je shit. Zazní zde i song All my Life http://www.youtube.com/watch?v=R9wJuvGqPsM jinak velkou část hudby zastupuje Son Doobie. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Načisto Béčkový film o hip hope, breakdance, rape a životnom štýle mladých Američanov. Raz za čas dobrý tanec, raz za čas dobrá hudba, ale dej bol hlúpy, naivný, slabý a aj trápny. ()

FFilipCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Prokristapána kolik dalších takovýhle breakdance braků se bude muset ještě natočit, než těm autorům dojde, že nic novýho už prostě nevymyslej. Občas se to dá zkousnout, občas nějaký film překvapí, ale tohle je teda ultimátní sračka. Pár filmů zachrání obsazení, pár alespoň dobrá hudba nebo break. Ale tady to je nepovedenost každým coulem. Hlavní hrdinka vypadá jak něčí matka, o českým dabingu ani nemluvim a do toho celkem trapný moves a stará (na to že to je točení 2009) hudba. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Klasický model: všecko je krásné, pak se to posere, přichází velká změna, potom se ale objeví nová skupinka lidí (každý samozřejmě tancuje, to je logické), začíná se to lepšit, pak vypluje na povrch skryté tajemství nové skupinky, přidá se trochu té rodinné tragédie a následujícím battlem se všechno krásně vyřeší a zas je život nádherný. Film, kromě absence jakékoli originality, má docela šlapající soundtrack, dobré choreografie, hlavní hrdinka není zas tak škaredá, jak se zdá a černoch je sympaťák. Odpustil jsem i to, že Angel vypadá stejně stará, ne-li starší, než její matka a že vzhledem k hispánským kořenům rodiny kromě babičky nikdo ani trochu nemá jejich rysy. Inu, proč by nemohla být modrooká, že? :) ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Tento hudební taneční film zjevně není má parketa.Standartní scénář a celkem slušné taneční výkony ovšem nedělají z filmu film.Věřím,že fanoušky tanečních filmů nadchne. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Podobnych filmov sa tocia dnes stovky. B-girl stvarnila totalne nesympaticka herecka, ktora sa vyrovnava zo stratou najlepsej kamaratky, riesi problemy z matkou a podobne. Jej emocne a pubertalne vyrazi jej jednoducho neverite uz len z toho dovodu ze vyzera takmer na tridcat a o herectve z jej strany sa neda ani uvazovat. Jedine co v tomto filme stoji za zmienku je dobry soundtrack a aj celkom dobry tanecny suboj na zaver. Pre teenegerov, ktory maju radi rap a tanec je tento film urcite pozeratelny, ale vyspelejsi divak si k nemu cestu tazko najde. ()

majo_svk 

všechny recenze uživatele

Žiaden príbeh, žiaden tanec, žiadne sexi tanečnice, jednoducho veľké nič. Dalo sa to dopozerať, ale ináč bieda. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Už by měl někdo tu lavinu tanečních filmů zastavit!!!!!!! Nechápu, že si přední představitelé breakdance scény špiní jména v takových blábolech. Závody o to kdo udělá namachrovanější postoj, nebo ve své větě řekne víckrát slova jako B-girl nebo B-boy (vyhrává Jules se svým proslovem před závěrečným battlem) – to se dalo vydržet jen díky častému přetáčení :( ()

Eilean Donan 

všechny recenze uživatele

Jednu hviezdu si to zaslúži preto, že som tento výplod bola schopná pozrieť dokonca, inak je to naozaj nič... po scenáristickej stránke, hereckej, dialógovej a... no prosto nič. Aj tanec vyznieval akosi smiešno, poväčšinou. Ale vravím si, keď neprší, aspoň kvapká. ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Obvykle se ráda dívám na filmy jako Honey. Kde mě tanec zaujme a někdy při Set Up 2 třeba i tzv. vyrazí dech. Tady jsem se dočkala jen tance, který mi ''sekaný''. A hlasité zvuky kroků a dupotu u toho rozhodně nepomohly k celkovému dojmu. Tančí asi dobře, ale nějak ji to ve filmu nesedělo. ()

Reklama

Reklama