Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manhattan je kavárna jako stvořená pro milovníky kávy. Majitelova láska ke kávě by skoro mohla být považována za chorobu. Není to člověk mnoha slov, a když chce něco sdělit, udělá to skrze svého číšníka Šinobu Gama. Veškerou řádnou pozornost věnuje kávě. Jeho pravidelní zákazníci sem však kvůli ní nechodí, Důvodem jejich návštěv je láska, rozchody, rande, žádosti o ruku. Přestože to kavárník nedává na sobě znát, trochu jej to trápí. Lidé jsou zahlceni láskou a na lahodnou kávu nemají čas. (Zíza)

(více)

Recenze (2)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Seriál mi částečně připomínal Antique. Jedná se totiž o ty cenné starší japonské seriály, které si vypráví svým tempem, dokáží pobavit, mají mnohovrstevnatý příběh, zabývají se několika postavami a jsou trpělivé – mají jistý nádech něčeho blízkého, co dokáže zahřát na duši. Je sice pravdou, že první díl se mi moc nezdál a říkala jsem si, že tohle asi nebude zrovna můj šálek kávy, ale nakonec mi ten potutelný japonský humor přišel k duhu. Všechny ty karikatury, které se seriálem mihnout mají své kouzlo a samozřejmě to největší má samotný majitel kavárny, jehož jméno je tak vtipné, že jsem při jeho zjištění málem spadla ze židle. Je sice pravda, že z konce jsem nebyla úplně nadšená, ale přece jen to nebylo nic tak hrozného, navíc i v něm stále přetrvával ten milý pocit z celého seriálu. Slabší 4*. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv vsadím na nějaký starší japonský seriál, tak mě téměř nikdy nezklame. U tohoto to platí jednoznačně. Během prvního dílu by se sice můj pocit dal označit jako "WTF", protože mi vztahy mezi postavami přišly hrozně šílené a nešlo mi do hlavy, jak se vůbec už v prvním díle mohla Akabane zamilovat do Besshiho, když o její náklonnosti nic nenasvědčovalo, ale postupně jsem si na míru trhlosti tohoto seriálu zvykla. A brzo jsem musela plně ocenit nejen jeho komediální prvek, ale i celkovou náladu, kterou vyzařuje. Je v tom něco příjemného a nostalgického. Chtě něchtě si člověk zamiluje všechny ty postavičky, které tráví svůj čas mimo práci v kavárně Manhattan u kávy, a sympatizuje se zdejším majitelem, který by si tak moc přál, aby všichni jeho kávu patřičně docenili namísto řešení každodenních dramat. Jenže sám do těchto zamotaných vztahů mezi postavami rychle spadne.... Musím říct, že Matsuoka Masahiro mě hrozně překvapil svou hereckou zdatností a všemi těmi grimasami, kterými hýřil jeho obličej. Na roli "tenčóa" - majitele kavárny - se skvěle hodil. Byla bych schopná dát celému seriálu i ještě o něco vyšší hodnocení, ale trošku to srazil slabší závěr. Jako celek ale rozhodně nezapomenutelný zážitek. ~(4,0)~ ()

Reklama

Reklama