Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rudolph Rassendyll (Stewart Granger) je britský turista, který navštíví Balkán. Mnoho lidí si všímá Rassendyllovy mimořádné podoby s princem Rudolphem, který se má stát v blízké době králem a princovi poddaní dokonce zorganizují setkání těchto dvou mužů. Ale Rupert (James Mason), Rudolphův nepovedený bratr, si myslí, že to on sám by měl být králem, a tak nechá prince Rudolpha, noc před jeho korunovací, otrávit. Zoufalí Rudolphovi svěřenci prosí Rassendylla, aby zastoupil Rudolpha při korunovační ceremonii, aby se nemohl Rupert stát králem. Rassendyll souhlasí a obřad se zdaří bez větších nesnází až do té doby, než Rupertovi muži odhalí lest, uvězní skutečného prince a vyhrožují prozrazením tajemství nového krále. Rassendyll má nyní dilema, protože si uvědomí, že se zamiloval do princezny Flavie (Deborah Kerr), Rudolpovy nastávající. (J_Fiu)

(více)

Recenze (4)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Stewart Granger byl nesporně fotogenický chlapík, ale bohužel ne komik. Když v tomto mnohokrát zfilmovaném příběhu dostal dvojroli opileckého monarchy a jeho distinguovaného dvojníka, rozlišil je prakticky jen tím, že jeden z nich nosí knírek. ;-) Ten je záhy oholen a proklamovaná legrace se nekoná. "Dobrodružná komedie", která spoléhá na výpravu papundeklových tv pohádek a k humoru v ní dochází s frekvencí jednoho vtipu za čtvrt hodiny, mě věru nenadchla. 40% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro publikum neurčitého věku odehrávající se v neurčené zemi v neurčitém čase. Střílí se tu sice revolvery z doby cca WW2, a monarchie si potrpí na ceremonie, ale nic moderního tu není, spíš středověkého, jezdí se na koních, svítí svícnem, na hrad vjíždí padacím mostem. Jedna hvězda minus je za Deboru Kerr, jejíž princezna Flavie je poněkud přestárlá, druhá celkově za málo dobrodružný/příliš přebarvený děj ve stylu Robina Hooda a Hollywoodu éry Errola Flynna. Velmi povedený dabing z Brna (ROD pro Markízu) s Danielem Dítětem, Zdeňkem Junákem a Radkou Přibyslavskou. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Záměna osobností ze staré školy.Je to celkem zábavné ale nenechá to v člověku hlubší vzpomínky.Jedna přestřelka a jeden souboj není zas tak moc,ale jsou pěkně natočeny.Ovšem do očí bijící je přehnaná kýčovitost ceremonií. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak se tvůrci tohoto zpracování snažili až úzkostlivě napodobit verzi z roku 1937 - odlišných scén tu lze najít opravdu jenom pomálu, nicméně jaksi pozapoměli na výběr takových herců, kteří by to tady odehráli alespoň zpola tak, jako představitelé té výše zmiňované (ve které si navíc hlavní roli zahrál někdo takový jako Ronald Colman). Jako největší úskalí vidím obsazení Stewarta Grangera, u kterého se nemůžu zbavit pocitu, že si sem odskočil z nějaké reklamy na zubní pastu, což je v případě představitele dvojrole na které stojí celý film docela průser ()

Reklama

Reklama