Reklama

Reklama

What's My Line?

(pořad)
Rodinný / Soutěžní
USA, 1950, 876x30 min

Účinkují:

Sheree North, Dorothy Lamour, Joan Alexander, Betty White, Cesar Romero, Ed Sullivan, Gower Champion, Alfred Hitchcock, Elizabeth Taylor, Rhonda Fleming, Paul Anka, James Garner, Andy Griffith (více)

Obsahy(1)

Americká televízna show, ktorá sa stala akousi inšpiráciou pre podobné programy, akým je napríklad Inkognito (od r. 2003). Program sa skladá z dvoch častí. V prvej háda štvorica účastníčok a účastníkov nezvyčajné povolanie hosťa a v druhej identitu populárnej osobnosti, ktorá sa na tomto mieste nazýva "mystery guest". (Saber)

Recenze (14)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Původně jsem na tento pořad narážel spíš náhodou, prostě proto, že je ho plný YouTube. Časem jsem ho začal programově vyhledávat. Princip je jednoduchý, ale nosný - čtyři "panelisté" hádají uzavřenými otázkami profesi neznámého hosta a na závěr (patřičně oslepeni škraboškami) jméno celebrity. Celebritní část pořadu je bezpochyby nejatraktivnější. Protože většinu tajemných hostů by panelisté snadno poznali po hlase, hosté je všelijak matou. Třeba Greer Garsonové se podařilo překvapivě dlouho tajit, že je žena, James Garner na okamžik vyvolal dojem, že je Julie Andrewsová a Yul Brynner omezil odpovědi na hvízdání. Prozradil ho až hysterický smích publika, následující po otázce, zda je kudrnatý blonďák. :) Abych řekl pravdu, už jen hustý výskyt hvězd mé oblíbené éry by mi celkem stačil, abych měl o zábavu postaráno. Nějaká ta celebrita se navíc tu a tam začlenila i mezi hadače (třeba Orson Welles, Jack Lemmon nebo Zsa Zsa Gaborová). Časem jsem ale zjistil, že sledování What´s My Line? je navíc nenásilný způsob, jak si rozšířit znalosti angličtiny. Protože počet negativních odpovědí je omezen, kladou panelisté často kostrbatě formulované otázky jako "Mám pravdu, když si myslím, že na otázku "XY" mi odpovíte ne?" a podobně. :-) Nijak mě neuráží ani slovenská a česká mutace této show (Inkognito, resp. Hádej, kdo jsem?), ale originál se mi zdá zábavnější. 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pár epizod jsem si pustil na youtube a když člověk vidí jako speciální hosty své oblíbené světoznámé herce (osobnosti), nemůže hodnotit méně jak 4*. Takový Sean Connery, Muhammad Ali, Steve McQueen, Louis Armstrong, Paul Newman, Yul Brynner, Alfred Hitchcock,....už jen při pohledu na psanou podobu těchto jmen se tají dech. Česká verze Hádej, kdo jsem není také vůbec špatná. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dneska pustil několik scének na youtube a je to dost dobrý. Viděl jsem - Vincenta Price, Groucho Marxe, Errola Flynna, Jimmyho Stewarta, Alfreda Hitchcocka, Bustera Keatona, Claudette Colbert. Kirka Douglase, Roberta Mitchuma, Salvadora Daliho a plánuju další. Místama to je neskutečnej nářez (Groucho: "Are you a corrupt politician or am I being redundant? :-)) Co mě na tom hlavně baví je fakt, že můžu vidět svoje oblíbené herce jinak než v jejich rolích a je to děsná prča. ___ Skvělá taky byla epizoda, kde se za Tajemného hosta vydával moderátor John Daly a měnil hlasy :-) No a jinak John Daly je skvělej moderátor - sympaťák, kterej působí naprosto přirozeně, nesnaží se bejt za každou cenu vtipnej a přitom s ním sranda je. Mnoho současných moderátorů by se tady mohlo učit, jak se to dělá, viď Leoši :-) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Slovenské "celebrity" si z tohto námetu (ako to býva obvykle) spravili trhací kalendár. A tváriac sa pritom originálne a nápadito :). What's My Line? bývala vtipná a zaujímavá šou. Ten typ, ktorý sa vari ani nedá počtom hostí prevariť. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi invence, kterou se hosté snaží mást své "protihráče" a v tomhle u mě vedou Kirk Douglas, Jimmy Stewart, Paul Newman, Woody Allen, Steve McQueen, Afred Hitchcock a rozhodně i Yul Brynner, kteří rozkošně matou hádače a publikum válcují svým důvtipem. Srovnání s českou verzí se raději vyhnu, protože by to bylo asi jako porovnávat - no a teď mě nic kloudnějšího nenapadá, takže se omlouvám za nedostatek invence - Kriminálku Anděl s jejími americkými bratříčky. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Rozhodně o třídu lepší než postupem času stereotypem vyhasínající česká mutace, jejíž protagonisté působí až přehnaně lidovým dojmem. Navíc porovnání úrovně 'guest stars' pozbývá jakéhokoli významu, jelikož tolik hvězd nenajdete ani na obloze. Oblíbení hosté: Alfred Hitchcock, Groucho Marx (ten se mi ale mnohem více líbil jako panelista), Woody Allen, Sophia Loren, Yul Brynner. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

„Now we come to the special feature of our program, the appereance of mystery challenger. Blindfoldes on, panel? Will you come in mystery challenger and sign in please?“ FAMÓZNA ŠOU. Musím začať hneď takto z ostra. Nebudem spomínať, žiadne podrobnosti, kolegovia už napísali o čo ide. Pre mňa ako fanúšika starých filmov a hercov jedinečná príležitosť ako ich vidieť aj v reále. Dokonca som spoznal množstvo nových hercov, ktorých som dovtedy nepoznal (alebo iných umelcov či zaujímavých ľudí). Okamžite po prvej časti (naozaj hneď prvej), ktorú som mal možnosť vidieť, som si túto šou zamiloval. Skvelí „panelisti“ a geniálny moderátor John Daly + humor a situácie na ktorých sa dá neraz dobre zasmiať + taký ten feeling starej školy (ktorú ja veľmi môžem). A to som sa dostal k WML len veľmi náhodne prostredníctvom nemenovanej stránky (na ktorej sa dá nájsť nespočetné množstvo dielov) a Seana Conneryho. Myslím, že v tú noc som ostal prilepený na monitore asi ďalšie 2 hodiny. Práve ma napadlo, koľko zaujímavých povolaní tam mali, spomínam si teraz na približne 70 ročnú „SBS-kárku“ v obchodnom dome, či mladú blondínu wrestlerku. Na záver ešte prikladám toho Conneryho, ktorý ma dostal do „biznisu“. http://www.youtube.com/watch?v=z0BtN6aRxkg ()

chalp 

všechny recenze uživatele

Alfred Hitchcock, Yul Brynner, Vincent Price, Clarence C. Nash...skutočné celebrity, ktoré overil až zub času, radosť pozrieť aj po takmer šesdesiatich rokoch. ()

Huguette 

všechny recenze uživatele

Příjemné, tehdy jistě originální a nyní jsem za pořad vděčná, protože mi pomáhá poznat hvězdy tehdejší doby =) Jedny z nejlepších epizod byly návštěvy Lucille Ball, Carol Burnett a překvapuje i Liz Taylor =) A mimochodem - kdo by nemiloval ARLENE FRANCIS! ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Oprostíte-li se od faktu, že pořad byl natáčen převážně v 50. letech minulého století, od čehož se odvíjí formát, kvalita přenosu, kostýmy, chování, atd., jde o výbornou show. Mezi hosty se vystřídala tehdejší naprostá špička showbyznysu jak z USA (Disney, Astair, Newman ...), tak odjinud (Sophia Loren, Salvator Dalí). Oproti české mutaci je tu navíc ještě jeden plus a to, že slavní hosté museli odpovídat nahlas. Většina to řešila nějakými pazvuky nebo změnou barvy hlasu a o to je to vtipnější. Harold Lloyd (hvězda němých filmů) se tím až tak trápit nemusel, ale Louis Armstrong to měl hodně těžké. Takový Dalí zase mátl tím, jak se snažil působit, že vlastně umí úplně všechno :-) Jak psal Oskar, na procvičování angličtiny je What´s my line? ideální. Na youtube jsou mraky dílů. Ty profese jsou taky prčovní. Třeba výrobce psích deček (ochrana bot, ne hadr pro psy). Jo, a Arlene Francis byla vážně sexy kočička. ()

Reklama

Reklama