Reklama

Reklama

Ecphronia

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Drama / Horor
Česko, 2008, 10 min

Matka opouští své dítě a manžela. Zoufalý otec zůstává sám a jako správný spisovatel se snaží ze svého zármutku vypsat. Hororový příběh jedné rodiny zasazený do 30. let munlého století. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mikoláš Orlický byl pro mne až do dnešního dne velkou neznámou. Přestože už má na svém kontě několik úspěšných krátkých snímků. Tento amatérský kousek mne i přes svou krátkou stopáž dokázal zaujmout od první minuty. Každý spisovatel čerpá svou inspiraci jiným způsobem, ale náš hlavní hrdina vede. Vypsat se ze zármutku z odchodu vlastní ženy je určitě dobrý způsob, ale ne za každou cenu. Místy jsem sice cítil kolísání atmosféry a napětí, ale tím koncem (tvůrce jistě má rád asijské horory) u mne tento snímek zabodoval. Dá se sosnout na ulož to. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tyjo paráda. Neustále čekám, kdy Češi natočí pořádný horor, jenom se nedívám správně. V celovečerácích si budeme muset nějaký ten rok asi ještě počkat, než přijde dobrý kousek, avšak v kraťasích už mají hodně co nabídnout i studenti filmových škol. Není to na maximum, ale jsem velmi mile překvapený. ()

Reklama

Bane 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s kolegou Kbelíčkem. Ecphronia je jasným důkazem toho, že se i v českých končinách s minimálním rozpočtem dá udělat žánrový film, který ne že přímo děsí, ale navozuje velmi nepříjemnou atmosféru šmejdícího smirglpapíru na divákových zádech. Je tu jedna lekačka, která mě vyvádí z míry (v dobrém slova smyslu). Celá ta fajnová stylizace mi tak VELMI sedí. ()

Žaba2 

všechny recenze uživatele

Tento krátký film hororového žánru se mi velmi líbí. Naprosto úžasně vystižené horové scény. Mohu se podívat po druhý, po třetí, po čtvrtý a pokaždé se leknu, pokaždé se bojím. Povedlo se ti mě vystrašit. Na začátku se mi líbí první dlouhý záběr, pak mne zaujal záběr, kdy holčička vyskakuje ze skříně a "suveréně" si jde pro svého králíčka. Tato scéna je naprosto úžasná, co se týká maskování, efektů a celkového dojmu. Též se mi líbí přechody z hořícího ohně do jiného záběru (například příchod manželky v poledním jarním čase). Dobrý výběr herců. Holčička je k tomu jak stvořená:) Té jsem se bála ze všeho nejvíce. A k tomu ten králíček, který tomu hororu dodává vtipný, ale zároveň děsivý nádech. Prostředí, ve kterém je tento horor natočený, je velice příjemný. Celkově je to dobře natočené (kamera výborná). Ještě bych trochu vylepšila zvuk, obšas mi přišel nevyvážený. Ale jinak to má velice dobrou hudbu a zvuky ke všemu dobře pasují. Režisérovi pokládám velkou poklonu:-) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Bylo by docela snadný hodit tenhle film do (pod)průměru, napsat pár věcí mě nelibých, jež jsou ve filmu a pak nad tím tančit oslavné tance afrického kmene Gdula mongo, ale bylo by to trochu nefér, jelikož je to film studenta prvního ročníku, co je samo o sobě dost polehčující okolnost, protože pevně věřím, že na konci studia by takovou koninu nevypustil, děj je sice chabý, ale na deset minut by měl stačit, ovšem za předpokladu, že po konci, který dokonce oplývá náznakem atmosféry přijde režisér kdo ví proč s naprosto dementním druhým koncem. Některé záběry působí dosti nudným dojmem, jsou totiž příliš dlouhé /aby teď nedošlo omylu, zboňuju dlouhý záběry, ale ke kvalitnímu dlouhýmu záběru je potřeba vizuální zajímavost a dobrý herectví, tohle nemá ani jedno/ a... To je všechno milé děti, víc se mi psát nechce, servus. [ Famo Písek ; cvičení prvního ročníku, příbeh beze slov ] ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama