Reklama

Reklama

Přemýšlel jsi někdy o tom, jak velkou vládu má televize? Myslel jsi na to, že díky TV přijímači, můžou média změnit tvůj život v horror? Manohar na to nikdy nepomyslel... Než se ovšem přestěhoval s rodinou do nového bytu, který ovládá televize. (LIVINGDEAD)

Recenze (13)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Film jsem sehnal, polské titulky načasoval..... a jen tak letmo film pustil po kouskách. Film nazelenalé barvy, hnusní vykulení herci se žlutým ksichtem, kteří se snažili zahrát strach......bohužel, vypadalo to směšně, spíš jako kdyby měli zácpu! Pustil jsem si tedy posledních 15 minut. - to tedy byla komedie, tlupa lidí se svíčkou : "bu bu bu". A tak jsem film smazal! Prostě Indie by se měla držet filmu ve stylu BOLLYWOOD - horrory prostě neumí! Přemýšlel jsi někdy o tom, jak velkou vládu má televize? Myslel jsi na to, že díky TV přijímače, můžou média změnit tvůj život v horror? Manohar na to nikdy nepomyslel...... Než se ovšem přestěhoval s rodinou do nového bytu, který ovládá televize. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Můj první indický horror a hned slušný zářez. O bytových domech, v kterých se novým nájemníkům moc komfortně nebydlí, tu v rámci žánru už pár kousků bylo, leč 13B z této skupinky zaručeně vyčuhuje. A není to jen snědými herci mluvícími temperamentní hindštinou... Zápletka 13B je poměrně neotřelá a děj málo předvídatelný, přestože na nás film vypálí pár typických žánrových propriet, z nichž některé jsou indicky naivní a opakují se (výtah, mobil). Indové se také nevyvarovali jednoho svého trademarku a zdlouhavosti, přesto je pro mě řemeslně pěkně zpracovaný 13B sympatickým a příjemným osvěžením. Indického horroru se už rozhodně dále bát nebudu. _ Hvězdičkové hodnocení vzhledem ke zdejšímu silnému podhodnocení a dementnímu a zcestnému komentáři (!) kolegy LIVINGDEADa zaokrouhluji nahoru. 7/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ivlannu sa spolu z mnohopočetnou rodinou nasťahuje do nového bytu na 13 poschodí. Všetci majú z veľkého luxusného "flatu" obrovskú radosť. Odstupom času sa v byte začnú diať zvláštne veci. Obrazy po zemi, nefungujúci výťah či televízor. Toto je však len začiatok nožnej mory, ktorá rodinu Ivlannu čaká. Prvá hodina vyslovene katastrofa. To bol teda riadny horor. Napiť sa z pohára so skysnutým mliekom, zistiť, že Nokia N79 nerobí najkvalitnejšie fotky, uvedomiť si, že hrám v telenovele - toto sú skutočne strašidelné prvky po ktorých túži každý fanúšik hororu. Ďalším negatívom je dlhočizná stopáž. Niekoľko krát som musel bojovať sám so sebou, aby som to nevypol. Až som sa miestami obával, že moje hodnotenie bude totožné s tunajším "kuchárom bez čapice" z Lidla. Druhý "polčas" už bol predsa len o niečo záživnejší, aj keď podľa mňa sa o žiadny duchársky zázrak nejedná. "Lakačky, mikačky", alebo nebodaj nejaké to gore absolútne neočakávať. Za nápad či určité atmosferické momenty si tento snímok zaslúži maximálne - 4o%. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Byl bych asi hodně naivní, kdybych od indického hororu očekával, že nebude obsahovat nadbytečné scény, které akorát oddalují dávno tušené zvraty, či se nebude vyžívat v přehnaně dlouhých a detailních flashbacích. Takže se vlastně nemám proč na tenhle filmařsky vyvedený kousek zlobit. Akorát jsem čekal trochu víc originality, když se to teda chystají remakovat Američané. Ovšem pravdou je, že ty jejich horory se neotřelostí zápletek taktéž chlubit nemohou a možná jsou v Hollywoodu rádi za každý drobný nápad, se kterým příjde nějaký filmař v Asii... :-). 70% ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Ti Indové jsou prostě skvělí; udělat z hororu romantický film se zpěvy fakt asi dokáží jen oni. Ale kupodivu to vůbec nebylo na škodu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Keby to nebolo tak nekonečne dlhé a s tými idiotskými videoklipmi, plus do očí bijúcimi hovadinami a so stupidným koncom na záver, nebál by som sa tomu streliť aj päť hviezd v pohode, pretože atmosféru to malo namakanú! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Indie už vyprodukovala během řady let něco přes stovku hororových filmů, ale jen málokterý z nich se dostal až k nám. Já sám jich mám doma asi něco kolem dvaceti – třiceti, ale tohle je teprve moje třetí zkušenost, kterou jsem nedávno absolvoval. Tato země se totiž ve svých snímcích docela liší od ostatních asijských hororových ‘‘velmocí‘‘ a ne vždy se jejich příběhy divákům líbí. Jejich zvláštní pojetí a především způsob presentace je mnohdy velice kritizován, stejně jako kopírování zahraničních filmů. Tentokrát jsem však byl opravdu hodně překvapený a to nejen délkou filmu, ale především zápletkou samotnou. Samozřejmě nemůžu tvrdit, že bych se zde nenudil, protože některé pasáže a především samotný začátek jsou takřka o ničem a slouží pouze jako takzvaná zdržovačka rozjeté atmosféry. Místy to vzdáleně připomínalo asijskou telenovelu a to nemám na mysli tu co zde uvidíme v TV. Spořádaná rodinka neustále řeší samé kraviny, ženy působí uřvaným dojem, muži jsou zase příliš nevýrazní a jediné co vám přijde zvláštní, je výtah jenž nechce milého Manohara povozit a divná fotka v mobilu. Zhruba po třiceti minutách jsem chtěl film odpískat a vypnout, ale jsem nakonec rád, že jsem to neudělal. Následně se totiž začala odkrývat skutečná podstata filmu a postupné poodkrývání příběhu místy skutečně dokáže vytvořit hodně solidní atmosféru, která se mi vryla do paměti. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Horor... no musím priznať, že film ma zaujal, nenudila som sa a vcelku bavila, nebolo to zlé. Neboli tam nejaké hnusárny, takže to šlo. Niektoré scény boli veľmi dobré. AJ keď som veľký fanúšik tzv. tanečných vložiek, tu boli našťastie len prvej polke, ktorá bola jemnejšia a teda tam až tak vzhľadom k žánru nevadili.Piesne veľmi nezapamätateľné, nemuseli byť. Ale inak napriek tomu, že to bol horor, dobré. Páčilo sa mi to... ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Pokud od horroru čekáte, že vás chytne, nepustí, a začne vás postupně nasekávat, aniž byste věděli, jak to dělá, 13B je přesně pro vás. Mohl bych mu strhnout pár bodů za to, že se strašidelností na tom není až tak dobře, jak bych si byl přál, ale to bych pak musel strhávat body za totéž u většiny dnešní produkce, takže to neudělám. 13B je strašidelný jen v jistých okamžicích, avšak napínavý je až do úplného konce. Po technické stránce se jedná o vynikající dílo. Kamera a další aspekty jsou na profesionální úrovni, čím však 13B exceluje, je hudební soundtrack, který je tak úžasný, že by se podle něj mohli učit i skladatelé v Hollywoodu. A to nejlepší na konec: jedná se o režisérský debut! Vikram K. Kumar má vykročeno opravdu "luxusně". Nemůžu se dočkat, co natočí příště. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Manohar (R. Madhavan) se svojí rodinou (= manželka, matka, bratr s manželkou a dětmi) se konečně zmohli na nový byt - v nově postaveném domě mají koupený (samozřejmě na půjčku) luxusní byt 13B. Hned po nastěhování se ale Manoharovi začínají dít podivné věci - výtah (pokud je v něm sám), tak se ani nerozjede (a šlapejte si stále do 13 patra), v pokoji modliteb nelze pověsit žádný obraz, každý den v 13 hodin vysílá televize podivný seriál, kde hrdinové jako by naší rodině z oka vypadli. Vše nasvědčuje tomu, že nějací duchové, kteří na tomto místě dříve žili, se skrze televizní obrazovku snaží něco naznačit ... Tak já jsem si tento film maximálně užíval. Příběh sice není až tak originální (i když, v indickém podání ano), ale vše je divákovi podáváno s takovou grácií, že nemá ani čas na chvilku se nudit (i když má film notně přes dvě hodiny). Indické prostředí by pro mne bylo horor samo o sobě :), ale každopádně je to i tak zajímavý pohled, jak v dnešní době vlastně Indové žijí. Způsob natočení, hrátky s kamerou, hudba - to vše mi k filmu a prostředí skvěle sedělo. Pro mne rozhodně jedno z nejmilejších překvapení tohoto roku ... ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem čekal klasický horor jen s malou příměsí jiných žánrů. Toho jsem se však vskutku nedočkal (i když se jedná o jemnou duchařinu), a tak můžu říci, že jsem více než zklamaný, ale dobrá tedy... Chemie příběhu vůbec nefungovala. Nápady dobré, ale provedení se minulo účinkem a výsledek se prostě nevydařil, natož aby jakkoliv vystrašil, což je velká škoda! S takovým námětem se mohly vytvořit divy. Upřímně řečeno nešlo o nic super objevného, převratného a dechvyrážejícího, ale i tak se to dalo udělat zcela jinak a rozhodně lépe. Tvůrci to prostě sami zabili, a to bylo na tomto snímku nejděsuplnější. Vždy, když to vypadalo, že se to dostane do vyšších a kvalitnějších pater (třeba až do třináctého), tak následoval sešup mezi průměr a zazdění nápadů (kdesi v garáži). Veškerý strach a děs jde z televize a jedné „telenovely", a to je strašně málo. Dojde i na krev a mrtvoly, ale podané tak, že bych na to mohl vzít i členy a přátele nedělního čaje o páté. Je mi líto, chtěl jsem tomuto rozhodně ne špatnému filmu přidat, ale nevím za co... Je to průměr se vším všudy. Tři silné hvězdy jsou tedy maximem, ale více prostě dáti nemohu. ()

Sascha596 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor, ale tentokrát jinak. Stojí za to se na to podívat, abyste věděli, jaké horory natáčejí v Indii. Je to jiné než v Hollywoodu nebo Korei. Nejvíce mě dostali hudební sekvence ) Asi aby se člověk uklidnil po všem "stresu" z předešlého děje )) ()

Reklama

Reklama