Reklama

Reklama

Přemýšlel jsi někdy o tom, jak velkou vládu má televize? Myslel jsi na to, že díky TV přijímači, můžou média změnit tvůj život v horror? Manohar na to nikdy nepomyslel... Než se ovšem přestěhoval s rodinou do nového bytu, který ovládá televize. (LIVINGDEAD)

Recenze (13)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Horor... no musím priznať, že film ma zaujal, nenudila som sa a vcelku bavila, nebolo to zlé. Neboli tam nejaké hnusárny, takže to šlo. Niektoré scény boli veľmi dobré. AJ keď som veľký fanúšik tzv. tanečných vložiek, tu boli našťastie len prvej polke, ktorá bola jemnejšia a teda tam až tak vzhľadom k žánru nevadili.Piesne veľmi nezapamätateľné, nemuseli byť. Ale inak napriek tomu, že to bol horor, dobré. Páčilo sa mi to... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Manohar (R. Madhavan) se svojí rodinou (= manželka, matka, bratr s manželkou a dětmi) se konečně zmohli na nový byt - v nově postaveném domě mají koupený (samozřejmě na půjčku) luxusní byt 13B. Hned po nastěhování se ale Manoharovi začínají dít podivné věci - výtah (pokud je v něm sám), tak se ani nerozjede (a šlapejte si stále do 13 patra), v pokoji modliteb nelze pověsit žádný obraz, každý den v 13 hodin vysílá televize podivný seriál, kde hrdinové jako by naší rodině z oka vypadli. Vše nasvědčuje tomu, že nějací duchové, kteří na tomto místě dříve žili, se skrze televizní obrazovku snaží něco naznačit ... Tak já jsem si tento film maximálně užíval. Příběh sice není až tak originální (i když, v indickém podání ano), ale vše je divákovi podáváno s takovou grácií, že nemá ani čas na chvilku se nudit (i když má film notně přes dvě hodiny). Indické prostředí by pro mne bylo horor samo o sobě :), ale každopádně je to i tak zajímavý pohled, jak v dnešní době vlastně Indové žijí. Způsob natočení, hrátky s kamerou, hudba - to vše mi k filmu a prostředí skvěle sedělo. Pro mne rozhodně jedno z nejmilejších překvapení tohoto roku ... ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Byl bych asi hodně naivní, kdybych od indického hororu očekával, že nebude obsahovat nadbytečné scény, které akorát oddalují dávno tušené zvraty, či se nebude vyžívat v přehnaně dlouhých a detailních flashbacích. Takže se vlastně nemám proč na tenhle filmařsky vyvedený kousek zlobit. Akorát jsem čekal trochu víc originality, když se to teda chystají remakovat Američané. Ovšem pravdou je, že ty jejich horory se neotřelostí zápletek taktéž chlubit nemohou a možná jsou v Hollywoodu rádi za každý drobný nápad, se kterým příjde nějaký filmař v Asii... :-). 70% ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Film jsem sehnal, polské titulky načasoval..... a jen tak letmo film pustil po kouskách. Film nazelenalé barvy, hnusní vykulení herci se žlutým ksichtem, kteří se snažili zahrát strach......bohužel, vypadalo to směšně, spíš jako kdyby měli zácpu! Pustil jsem si tedy posledních 15 minut. - to tedy byla komedie, tlupa lidí se svíčkou : "bu bu bu". A tak jsem film smazal! Prostě Indie by se měla držet filmu ve stylu BOLLYWOOD - horrory prostě neumí! Přemýšlel jsi někdy o tom, jak velkou vládu má televize? Myslel jsi na to, že díky TV přijímače, můžou média změnit tvůj život v horror? Manohar na to nikdy nepomyslel...... Než se ovšem přestěhoval s rodinou do nového bytu, který ovládá televize. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Můj první indický horror a hned slušný zářez. O bytových domech, v kterých se novým nájemníkům moc komfortně nebydlí, tu v rámci žánru už pár kousků bylo, leč 13B z této skupinky zaručeně vyčuhuje. A není to jen snědými herci mluvícími temperamentní hindštinou... Zápletka 13B je poměrně neotřelá a děj málo předvídatelný, přestože na nás film vypálí pár typických žánrových propriet, z nichž některé jsou indicky naivní a opakují se (výtah, mobil). Indové se také nevyvarovali jednoho svého trademarku a zdlouhavosti, přesto je pro mě řemeslně pěkně zpracovaný 13B sympatickým a příjemným osvěžením. Indického horroru se už rozhodně dále bát nebudu. _ Hvězdičkové hodnocení vzhledem ke zdejšímu silnému podhodnocení a dementnímu a zcestnému komentáři (!) kolegy LIVINGDEADa zaokrouhluji nahoru. 7/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Americké studio The Weinstein Company zakoupilo práva na remake tohoto filmu, což je pro jeho tvůrce jistě pocta. Mnohem častějším jevem totiž bývá, že si indické komerční filmy naopak "půjčují" nápady ze snímků západních. (Niktorius)

Reklama

Reklama