Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Elegance předchozího A Shot in the Dark byla spíš podle mého gusta, tady už se tlačí na pilu fyzického až brutálního humoru trochu víc, než je mi milé (třeba takové opakované lámání prstů nebohého lokálního podvodníčka nebo vysavač přisátý k prsu korpulentní švýcarské uklízečky jsou za hranicí toho, čemu se dokážu upřímně smát). Ale zas je tu poprvé naplno rozehraný Sellersův francouzský akcent – absurdní, ale přitom pořád jaksi autentický; něco, čemu se dabing těžko může přiblížit. Dohromady jsme zpět na silnějších ***. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je mi milejší chytrý film o blbovi, než když se blb snaží udělat chytrý film. Všichni víme, jaký je dneska trend, takže je fajn si v telce občas pustit něco jako Pantera. Akorát teda pár lidí tady u nás by mělo přestat inspektora Clouseau věrně napodobovat, ono i ve filmu je to s tím humorem kolikrát na hraně. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Návrat Ružového pantera" (The Return of the Pink Panther) je kriminálna komédia zo série filmov o parížskom inšpektorovi Jacquesovi Clouseauovi. Je to diel s poradovým číslom tri. Herec Peter Sellers opäť exceluje. Jeho postava dostáva v tomto snímku mnoho priestroru, ktorý patrične využíva. Hlavne vďaka hereckým kreáciam pána Sellersa sa z inšpektora Clousea stala nadčasová kultová filmová postava. Aj keď nepatrím ku nadšeným priaznivcom anglického humoru, tento film sa mi celkom páčil. Návrat svojrázneho detektíva Clousea a pátranie po najväčšom diamante sveta mi prišlo vhod. Pobavil som sa. *** ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Dovolte, abych se představil, jsem Emil Florno a spojový mistr a expert a vedoucí opravář telefénní společnosti v Nice a přišel jsem opravit váš porouchaný fén." "Naliju si to do hlavy na vaše zdraví, dítě." "Každý den vstávám za kuropění a pak svištím celý den na ledovci." Jenom píšu tyhle řádky a chlámu se jak sviňa :D. Ty hlášky nestárnou, jsou nesmrtelný. Tenhle díl je doslova napěchovaný desítkami scének a převleků, které na sebe inspektor Clouseau bere. Tohle je podívaná pro bohy! Jako malej jsem se u toho královsky bavil, jako velkej u toho řvu smíchy! Návrat Růžového pantera je skvostné pokračování této geniální série. Absolutní klasika anglických komedií. Co z toho dělá kompletně nepřekonatelný kult je dabing, boha jeho ten dabing je peklo! Stačí, když slyším a zároveň i vidím Rudlu Hrušínského jako Dreyfuse a mám dost!!! Miluju tento film! ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně podařený návrat. Podobně jako v prvním filmu se ovšem zdá, že tvůrci místy vlastně tak úplně nevěděli, jestli točí bláznivou komedii nebo thriller. Scéna uloupení diamantu je rozhodně báječná a například útěk z Lugaše taky není vůbec špatný, problém je, že diváci čekají spíše eskapády geniálního nešiky, takže ty jinak napínavé scény mohou poněkud zdržovat a překážet... 75% Zajímavé komentáře: Matty ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Jakmile Jacques Clouseau (Peter Sellers) při bitce s Katem (Burt Kwouk) vyskočí a spadne do kuchyně, je vidět, že ho zastupuje kaskadér. (OJan)
  • První film ze série Růžového pantera, ve kterém Peter Sellers (Jacques Clouseau) používá francouzský akcent. (Kulmon)

Reklama

Reklama