Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

MM11 

všechny recenze uživatele

Vynucená pauza podivínskému inspektorovi jedině prospěla. Ve stáří Sellers už více hazarduje a neštítí se prakticky ničeho. Ani Blake Edwards za ty léta "bez Pantera" příliš slávy neposbíral a tak ještě rád sáhl po záchranném laně. Posun je zřetelný i v příběhu -> namísto komplikovaně vršeného děje nastupují klasické situační scénky v nichž jde celý případ hodně okolo. Není co vytknout. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Když mě bylo sedmnáct(to už je dlouho),byl pro mne a mého kámoše tento film dá se říct kult.Bohužel po letech,ikdyž jde o jakseříká nadčasovou komedii mě tento biják nepobavil jako dříve.Může za to vlna nových komedií a hlavně nového humoru ala Jim Carrey,ale také "nový" dabing(z roku 1994).Všechny hlášky na které jsem byl zvyklí byli přeoperovány:-(. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Návrat Ružového pantera" (The Return of the Pink Panther) je kriminálna komédia zo série filmov o parížskom inšpektorovi Jacquesovi Clouseauovi. Je to diel s poradovým číslom tri. Herec Peter Sellers opäť exceluje. Jeho postava dostáva v tomto snímku mnoho priestroru, ktorý patrične využíva. Hlavne vďaka hereckým kreáciam pána Sellersa sa z inšpektora Clousea stala nadčasová kultová filmová postava. Aj keď nepatrím ku nadšeným priaznivcom anglického humoru, tento film sa mi celkom páčil. Návrat svojrázneho detektíva Clousea a pátranie po najväčšom diamante sveta mi prišlo vhod. Pobavil som sa. *** ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Předchozí, o jedenáct let mladší díl byl lepší. Musím souhlasit s těmi, co píší, že scény bez Sellerse nejsou to pravé ořechové. Kvalitativně jsou slabším nadprůměrem, jinak scénky se samotným Clouseauem jsou stoprocentní. Herbert Lom se díkybohu zlepšil, scéna u psychiatra se může směle rovnat s těmi Sellersovými skopičinkami. Christopher Plummer mi jako Fantom nesedl, více jako náhradník Nivena působí belmondovským dojmem. Co se týče dabingu, tak oproti těm vyrobeným patrně pro VHS či Novu je tento, ještě totalitní výroby, opravdu skvělý, předchozí dva měly akorát Stanislava Fišera. Dávám pět hvězd, ale je to s odřenýma ušima, poslední hvězdičku přihazuji díky Dreyfussově zlepšení se. "Je něco shnilého ve státě dánském." - "Ve švýcarském." - "Tam taky." ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pokud se mohu vyjádřit k prvním třem dílům, pak je tento film jistě nejvtipnější. Oproti prvnímu si však nedrží laťku a jako celistvý kus má výkyvy. První část je skutečně tou nejvtipnější. Inspektor Clouseau je zde ve své nejlepší (rozuměj nejmotornější) formě. Ta se však v druhé části mírně vytrácí. Co mi také vadí je nahrazení charismatického Davida Nivena Christoherem Plummerem. Chápu, že Niven neměl čas a natáčení se nemohl účastnit, ale proč jej nahradili o 20 let mladším necharismaťákem, který mu není ani trochu v ničem podobný? Dokonce se ani nesnažil podobně hrát. Škoda. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • V byte inšpektora Clouseaua (Peter Sellers) visí na stene portrét Vladimira Iľjiča Lenina. (Sao Saoi)
  • Jakmile Jacques Clouseau (Peter Sellers) při bitce s Katem (Burt Kwouk) vyskočí a spadne do kuchyně, je vidět, že ho zastupuje kaskadér. (OJan)
  • Film sa natáčal vo Švajčiarsku v meste Saanen. (dyfur)

Reklama

Reklama