Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně nejlepší díl. Také díl, který (mám takový dojem) za komára vysílali nejčastěji. Nevím, jestli by mě to dnes tak bralo, ale je jako kluk jsem se tak smál, že mě z toho chytly ledviny a strávil jsem rok na různých vyšetřeních. Doktor Bapež říkal, že se mi ty svině málem utrhly, ale dodnes nechápu, co tím myslel. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Když mě bylo sedmnáct(to už je dlouho),byl pro mne a mého kámoše tento film dá se říct kult.Bohužel po letech,ikdyž jde o jakseříká nadčasovou komedii mě tento biják nepobavil jako dříve.Může za to vlna nových komedií a hlavně nového humoru ala Jim Carrey,ale také "nový" dabing(z roku 1994).Všechny hlášky na které jsem byl zvyklí byli přeoperovány:-(. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pokud se mohu vyjádřit k prvním třem dílům, pak je tento film jistě nejvtipnější. Oproti prvnímu si však nedrží laťku a jako celistvý kus má výkyvy. První část je skutečně tou nejvtipnější. Inspektor Clouseau je zde ve své nejlepší (rozuměj nejmotornější) formě. Ta se však v druhé části mírně vytrácí. Co mi také vadí je nahrazení charismatického Davida Nivena Christoherem Plummerem. Chápu, že Niven neměl čas a natáčení se nemohl účastnit, ale proč jej nahradili o 20 let mladším necharismaťákem, který mu není ani trochu v ničem podobný? Dokonce se ani nesnažil podobně hrát. Škoda. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie se silným vtipným nábojem, který však, pro mne bohužel, sklouzává do způsobu humoru, který mi není až tak příjemný. Ale velká dávka vtipnosti, a navíc i napínavosti se tomu rozhodně nedá upřít. Loupež největšího diamantu světa, jedno vyplašené království a dva hledači pachatele. Francouzský detektivní inspektor Jacques Clouseau (ďáblík Peter Sellers), neschopný a přesto nadutý policista, jehož neuvěřitelné vyšetřovací metody a naprostá absence detektivní logiky ho spolu se štěstěnou dovedou k cíli. Hlavní podezřelý Sir Charles Litton alias Fantom (Christopher Plummer) chce očistit své jméno. Je to muž činu a nebezpečné akce. Také on se dostává ke svému cíli, kterým je jeho manželka Claudine (Catherine Schell), znuděná všedností obyčejného života bez vzruchu loupeží a pronásledování. Z dalších rolí: šéfinspektor Charles Dreyfus (dobrý Herbert Lom), psychicky zlomený naprostou neschopností a přitom úspěšností a oblíbeností Clouseaua, plukovník Sharki (Peter Arne), šéf tajné služby království Lugaš, smolař Pepi (Graham Stark), všehoschopný tlusťoch (Eric Pohlmann), a všehoschopný Clouseauův sluha Cato Fong (Burt Kwouk). Sice zábavné a vtipné, a přesto tak nějak hrubé a přehnaně zemité. Ale příjemná a vtipná animace jako doprovod úvodních titulků. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s Tosimem a Galadriel. Největší síla všech filmů o Růžovém panterovi vždy tkvěla v úžasném Peteru Sellersovi a jeho komediálním umění. Jakmile ale zmizí z obrazovky, divák ztrácí koncentraci, jelikož děj (respektive dění na obrazovce) mírně chřadne. Avšak Sellersovy často až do absurdity dotáhlé situace diváka opět navracejí do té správné nálady a příjemně natahují koutky úst od jednoho ucha k druhému. Části se Sellersem za *****, zbytek ***. Suma sumárum 80%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • V byte inšpektora Clouseaua (Peter Sellers) visí na stene portrét Vladimira Iľjiča Lenina. (Sao Saoi)
  • Film sa natáčal vo Švajčiarsku v meste Saanen. (dyfur)

Reklama

Reklama