Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Opsha 

všechny recenze uživatele

A vida že to jde. Hluchých míst je sice pořád dost, ale geniálně neschopnému Cluseauovi, geniálně šílenému komisaři Dreyfussovi a elegantnímu Fantomovi člověk opustí leccos. Třebai scénář, který jde odnikud nikam a línou, pomalou režii. Ovšem Cluseaovy převleky jsou tentokráte obzvlášť vypečené. P.S. Nechápu kterého zhýralce napadlo tenhle film znásilnit předabováním v Brně.... ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Přestřelená stopáž, neboli největší zabiják této série v tomto díle úřaduje výrazně a dává tak vyniknout nepříliš kvalitní zápletce, která nabízí spoustu nezajímavých a nezábavných scén, zejména při absenci Clouseaua, kterých je překvapivě hodně a zbytek snímku bohužel není dostatečně kvalitní a nosný, aby svým humorem dokázal spláchnout vzniklou pachuť. Pár výtečných scén se samozřejmě najde, v tomto ohledu Peter Sellers nedokáže zklamat, ovšem takových chvil je málo a vypadá to, jako by tvůrci jeli jen na půl plynu, což je vzhledem k dlouhé pauze od posledního dílu s podivem. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tenhle, v pořadí třetí díl, je velice povedený, až na přeobsazení sira Charlese Christopherem Plummerem (David Niven nechtěl vstoupit podruhé do stejné řeky), ale varuju: existují dvě verze dabingu, jedna dobrá, pražská se Stanislavem Fišerem, druhá naprosto HORRIBLE ;-) z Brna. Hnus! Hnus! Zachraň se kdo můžeš! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Návrat k panterovské krimi linii, i když komediální stránka stejně drtivě vítězí. Máte pykoj? - Pykoj? - Co? - Řekl jste, jestli máme pykoj? - Já vím moc dobře, co jsem řekl. Řekl jsem - máte pykoj? - Myslíte, jestli máme pokoj? - To přesně říkám, vy hlupáku! Naprostá dokonalost. Ještě další díl je výborný, pak jde kvalita mírně dolů. Peter Sellers, PETER SELLERS! ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Dovolte, abych se představil, jsem Emil Florno a spojový mistr a expert a vedoucí opravář telefénní společnosti v Nice a přišel jsem opravit váš porouchaný fén." "Naliju si to do hlavy na vaše zdraví, dítě." "Každý den vstávám za kuropění a pak svištím celý den na ledovci." Jenom píšu tyhle řádky a chlámu se jak sviňa :D. Ty hlášky nestárnou, jsou nesmrtelný. Tenhle díl je doslova napěchovaný desítkami scének a převleků, které na sebe inspektor Clouseau bere. Tohle je podívaná pro bohy! Jako malej jsem se u toho královsky bavil, jako velkej u toho řvu smíchy! Návrat Růžového pantera je skvostné pokračování této geniální série. Absolutní klasika anglických komedií. Co z toho dělá kompletně nepřekonatelný kult je dabing, boha jeho ten dabing je peklo! Stačí, když slyším a zároveň i vidím Rudlu Hrušínského jako Dreyfuse a mám dost!!! Miluju tento film! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Film měl být původně 26dílnou minisérií Růžový panter, kterou měl pro britskou televizi ATV natočit scenárista, producent a režisér Blake Edwards. ATV se pak rozhodla z něj udělat "film týdne" a nakonec celovečerní film pro kina. Po úspěchu filmu vznikl z další části nepoužitého scénáře Růžový Panter zasahuje (1976). (Dreadd)
  • Jakmile Jacques Clouseau (Peter Sellers) při bitce s Katem (Burt Kwouk) vyskočí a spadne do kuchyně, je vidět, že ho zastupuje kaskadér. (OJan)

Reklama

Reklama