Reklama

Reklama

Je tomu na den přesně čtrnáct let, co ji jako plačící novorozeně odložila její biologická matka do kontejneru na odpadky. Nyní se dospívající April v den svých narozenin rozhodne vydat po stopách vzpomínek ve snaze získat odpovědi na otázky, které ji pronásledují už od dětství.
Film natočený v produkci BBC podle světoznámého dívčího románu Holka z popelnice od Jacqueline Wilsonové si po svém odvysílání ve Velké Británii získal celou řadu kritiků, o čemž svědčí např. nominace na Emmy (2009) v kategorii Děti a mládež a ocenění v anketě KidScreen Award (2010). (muskcz)

(více)

Recenze (12)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Příjemné herecké obsazení a poutavě odvyprávěný příběh dělají z tohoto filmu povedenou televizní podívanou. I když jsem od tohoto filmu nic neočekával a neměl jsem o něm žádné informace, tak se mi film trefil do noty a po celou dobu sledování jsem byl jak přišroubovaný k sedačce. Mé hodnocení 4hvězdičky... do hledáčku si dávám mladou a talentovanou herečku Dakotu Blue Richards, která na svůj věk hraje přesvědčivě. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát mne už napadlo, jaké asi musejí být další osudy dětí, které se najdou pohozené někde na chodbě paneláku nebo jako zde v kontejneru, co se s nimi děje, když přestanou zajímat média. Jak se s osudem nalezenců a s tím, že o rodičích nevědí víc, než že je tak nechtěli, že by je klidně nechali umřít, srovnávají. Jacqueline Wilsonová a Juliet May tyhle věci promyslely opravdu do důsledků a výsledkem je velmi povedené vyprávění napínavého příběhu, který při své unikátnosti zůstává pořád přísně logický, stejně jako dopředu těžko předvídatelný. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Námet atraktívny, spracovanie priemerné, Dakota pôvabná. Dejové peripetie boli raz uveriteľné, inokedy ani veľmi nie. Marion s priateľom mi vyložene prekážali, ale v Británii takéto typy možno vnímajú ako súčasť širšieho normálu. Tri hviezdičky sú skôr výrazom mojej dobrosrdečnosti, ako reálneho dojmu. Niekedy však treba byť za dobráka, aby ma Indiáni v ČSFD nenazvali Ten, ktorý dáva málo hviezdičiek. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Dakota mi rozhodně učarovala a Juliet, i přes to že ji zrovna moc nemusím, byla perfektní. Ráda se občas dojmu a když jsou ty Vánoce... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Omylom videné znovu. Už sa mi to páči menej než pred rokmi. Príde mi to dosť depresívne, trochu britsky drsné. Zaujímalo by ma ako by to spracovali a herecky obsadili Američania. ()

Pompaj 

všechny recenze uživatele

Tady člověk dostává, jaký asi mají život pohozené, nebo nějakým způsobem opuštěné děti. Líbila se mi ta nepředvídatelnost děje a to s jakým citem byl odvyprávěn. Zakončení není srdcervoucí, ale krásně podané, přijme to, jaké to zrovna je.Když jse kouknu po výběru herců, tak se jim povedlo dosadit správné lidi v čele s Dakotou Blue Richards, všichni hráli přesvědčivě. V neposlední musím pochválit skladatele, hudba byla povedená. 80% ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Příjemný televizní film, který teží především ze silné předlohy. Vlastní zpracování je pak spíše průměrné. Hlavní představitelka ale byla vybrána velmi dobře. A film po celou dobu vůbec nenudí a uteče velmi rychle. Takže dávám ---== 73% ==--- . ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Krásny , prekrásny film... Byť lepšieho spracovania , tak si nič nezaslúži päť hviezdičiek viac ako Dieťa z kontajnera. ()

pezz 

všechny recenze uživatele

Zfilmované podľa románu..., čo nepozeráme krimi-noviny? Takýchto smutných príbehov sú stovky a sú to zasa diagnózy alebo asociálne správanie. Tu je to vykreslené podľa románu (?). Otázka znie či je toto téma na román a jeho sfilmovanie podľa románu. Ja tvrdím že nie. Táto téma je o práve na život ako najvyšej ľudskej hodnoty a preto by mala mat iné filmové rozmery a ciele (a i dej) aké tu boli predstavené. Trocha moc odľahčené, trocha moc rozprávačské a idealizované ako by ani nešlo o tak vážnu tému. Film vyznel ako by odkladanie detí bolo asi niečo celkom samozrejmé. To je tak keď sa niečo tak závažné zfilmuje podľa románu. Takže mi to vyznelo ako skôr "odložené dieťa? - veď sa nič nestalo", príbeh ide do miestami až veselého rozprávania, že máme pociť, že by sme aj my chceli (si prežiť) byť odloženými deťmi a to je špatne. Inak Dakota veľmi dobrý výber detskej herečky a aj výkon, ale to je asi všetko.... Ťažko hodnotiť, musím dať štábu priemer. 50% ()

Reklama

Reklama