Reklama

Reklama

Drama o třech prostitutkách a jejich snaze překonat předsudky a začít nový život se odehrává v Římě nedlouho poté, co italská vláda vydala zákon o zrušení veřejných domů. (NFA)

Recenze (5)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dobre, ja uz nejdem pisat o com to je, vsetci uzivateli to spominaju - tak ja ne. Pozeral som to hlavne kvoli vybornej Simone Signoret /Le Diabolique 1955, Room at the Top 1959/. Filmy pozerma preto, ze ake zname drzkky sa tam mihnu, tu sa objavil este aj Marcello Mastroianni /La Notte 1961, La Dolce Vitta, Velka Zranice 1973/. Hodne malo do seba to, ako tie baby znovu chceli zacat novy zivot a zanechat stare sposoby : 80 % ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dráma štyroch žien, ktorých minulosť bola prekážkou k lepšej budúcnosti. Film podrobne mapuje problémy s podnikaním v reštauračných službách, ale aj v osobnej rovine. Možno sa to sprvu javí ako banálny príbeh, ten sa však aj vďaka hereckým výkonom dostáva o level vyššie. Štvrtý komentár. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když jsem před časem viděl skvělý Pasoliniho dokument Hovory o lásce, který mj. kriticky reaguje na zákon z r. 1958 ("Legge Merlin"), kterým se v Itálii zakázaly bordely (a následně rozbujela pouliční prostituce), netušil jsem ještě, že už 4 roky před jeho vznikem natočil Antonio Pietrangeli tento skvělý hraný snímek, pro nějž je zmíněný zákaz bordelů výchozí situací. Filmový děj následně poutavě ukazuje, jak si bývalé prostitutky snaží vydělat na život novým, počestným způsobem, a jak se jim to nedaří. V tomto ohledu je to stejně dojemné a naléhavé, jako jiná italská sociální dramata z téže doby, jako např. Rocco a jeho bratři, Silnice nebo Umberto D. Samotný závěr snímku je nesmírně silný, a burcuje i po těch letech - ten film vznikl s nějakým jasně formulovaným uměleckým záměrem, prezentuje ho filmařsky zcela precizně, a i po 57 letech od svého vzniku neztrácí nic na své působivosti. Film mě osobně velmi zasáhl a jsem vděčný, že jsem ho mohl vidět. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Nadherna Emmanuelle Riva a prefektni Simone v typicky sedesatkovem italskem cernobilem kousku. Tri prostitutky se snazi zacit novy zivot tim, ze si za mestem otevrou restauraci. Malo znamy, ale prijemny film. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Nezvyklé drama tří prostitutek o marnosti uniknout z pout minulosti a touze začít nový život podle svých představ. Vše se odehrává v době, kdy italská vláda nařídila zrušení veřejných domů zákonem. Měl jsem obavu, že půjde o film nezáživný, naštěstí se to nepotvrdilo. V hlavní roli byla především oporou děje krásná a brilantní herečka Simone Signoretová v postavě Adua Giovannett. Díky tomu je nepřikrášlený příběh více než působivý, ale ani ostatní herci se nenechali zahanbit, alespoň vzpomenu skvělého herce Marcella Mastroianni či herečku Emmanuelle Riva. Je to film plný vášně, citů a řečí srdce. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama