Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Recenze (145)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší, než obvykle, ale stále hodně dobrá legrace. Tvůrcům už sice docházely originální nápady, ale přesto si ještě dokázali udržet vysoký standart a nesklouzli až do totálního podbízení se primitivními a rádobyvtipnými fórky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už to prostě není ono. Je znát, že režisér už dost tlačil na pilu. Když totiž na scéně inspektor Clouseau neúřaduje s Katem, tak je to vesměs o ničem a překvapivě i dost zbytečně vážné. Vážnost je koneckonců patrná hned v prvních minutách filmu. Jakmile se ale objeví inspektor, okamžitě uvadne a rozjede se klasická zábava. Těch společných scén už tu ale není tolik, kolik bych si přál. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tempo už trochu opadlo, přesto se jedná o poslední díl, který Sellers dotočil a to pro mě jako pro fanouška neznamená právě málo. Proto čtvrtá hvězdička z nostalgie, i tentokrát nezapomenutelný souboj s Katem a chudák přeždímaný Dreyfus, kterého už vám je chvílemi až líto. Jedna z nejklasičtějších sérií světové komedie mohla skončit na úrovni, bohužel to nevyšlo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Podľa toho, čo som o ňom počul, je to imbecil.“ Posledný ako-tak kvalitný „panter“. Takýto rasistický, xenofóbny, šovinistický atď. film sa len tak nevidí. Kebyže Sellers žije a TOTO dá v roku 2023, tak v Hollywoode na najbližšie dve desaťročia skončil. Zápletka sa plus-mínus obmedzila len na atentáty páchané na Clouseaua. Čo mne osobne vlastne paradoxne vyhovuje viac, než hra na kriminálnu zápletku á la prvý diel. Akonáhle sériu (od dvojky, česť výnimkám) prebral nekontrolovateľný Sellers, bolo treba vzdať sa kriminálnych serióznych zápletiek (resp. pokusov o seriózne kriminálne zápletky) a spraviť z toho „len“ bláznivú show. Pomsta Ružového pantera (názov samozrejme nemá zmysel, o drahokam tu vôbec nejde) síce JE bláznivá show, ale na Návrat Ružového pantera a Ružový panter opäť zasahuje sa v mojich očiach nechytá. Na materiáli je poznať únava tvorcov. Vravia sa prekvapivo i jeho niekdajší Dreyfus, ktorý sa z Clouseaua svojho času de facto oficiálne zbláznil. Ako je v sérii zvykom, tvorcovia sa netrápia tým, čo bolo, takže hoc bol Dreyfus minule regulárnou zápornou postavou s bondovskými parametrami, tu mu vrátili funkciu a v pohode znova pracuje na polícii. Film pozostáva v podstate z iba veľmi voľne pozliepaných scén, ktoré sú buď akčné, alebo v nich Sellers predvádza šialené kostýmy a ešte bizarnejšie masky. Viac času pred kamerou strávil v maskách, než v normálnom oblečení. Niekoho to baví, mňa to pravdupovediac otravovalo. Už toho bolo (všetkého) za tie roky na mňa priveľa. Pôsobilo to na mňa monotónnym, ubíjajúcim, rutinným dojmom. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na prvni pohled to vypada, ze je vsechno v pohode. Opet tradicni pohodova hudba, opet uvodni animovany titulky, dokonce se i nejakym zazrakem vraci Dreyfus. Ale uz za chvily je jasny, ze kvalita sla dost dolu. Sice tu jsou fajn veci, jako Catovo komedialni vystupy, Clouseauovo ultra auto Stribrny srsen a vysvetleni, kde bere vsechny ty prevleky. A tentokrat to jsou opet super prevleky. Jenze proste uz to nema tu stavu, cely je to takovy trosku utahany, vtipu tu moc neni, ale precejen se sem tam nakej skvelej najde. Prislo mi, ze se tvurci krapet moc dostali do krimi zanru, takze se to krapet podoba prvnimu dilu, na kterej to ale nema. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers popáté jako šéfinspektor Clouseau, tentokrát je terčem francouzské mafie. A poprvé docela zklamání, neboť situačních gagů velmi ubylo. Předchozí díly, tj. Růžový panter, Clouseau na stopě, Návrat Růžového Pantera a Růžový panter znovu zasahuje byly oproti Pomstě Růžového pantera a následujícím Panteřím snímkům živou groteskou, tady už šla kvalita gagů rapidně dolů. Na Pomstu se sice dá ještě dívat, ale už to prostě není žádná "plomba". Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=r1cbl0zwFws ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Páté dobrodružství inspektora Clouseau nenudí, ale už je cítit, že ono kouzlo z předchozích dílů je pryč. Podivný příběh a pramálo vtipných scén. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až Vás budou zabíjet potolikáté co mě, tak už Vám to ani nepřijde." Nechci nějak prozrazovat děj, ale tady se pomočenej ochránce záchoda málem stane obětí atentáta, vydává se po stopě plombometaře a snaží se přitom myslet žlutě. Neprozradil jsem příliš? To bych nerad, protože šéfinspektora Clouseaua s jeho žlutou opicí mám prostě rád a nerad bych někomu kazil zážitek prozrazením mistrovsky propracovanýho děje. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Premiéru snímku jsem kdysi zažil coby kluk a vnímal jsem ten film logicky úplně jinýma očima, než ho vidím dnes. Stejně jako řadu dalších fenoménů, i tuhle filmovou sérii musím přehodnotit, protože jakkoliv mě kdysi bavila, ten humor zestárnul, některé gagy a situace dnes už vnímám s pocitem trapnosti a i když se dají najít i funkční vtípky, představují menšinu. Sellers se sice v téhle grotesce předvádí s vervou jemu vlastní, ale jeho humor je příliš infantilní a dnes už se s ním míjím stejně jako s přehrávajícím Herbertem Lomem. Celkový dojem: 45 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Takže poslední regulérní panteří film. Bohužel již nedosahuje kvalit předchozích snímků. Film je místy spíš krimi než komedie a některé komediální výstupy jsou už trochu trapné a podbízivé. Fanoušek panteří série je sice potěšen z návratu Dreyfuse, ale zároveň si uvědomí, že to tvůrci snímku zas tak moc nedomysleli, když ho v předchozím díle pohřbili (resp. že ho v tomto oživili). Sellers i Lom jsou naprosto bezchybní; to se bohužel už nedá říct o Kwoukovi, který je (nejen) s těmi brýlemi spíš trapný. Na co však určitě nezapomenete, je Sellersův Kmotr a také pohřební/smuteční proslov Dreyfuse (u toho jsem až brečel smíchy ;-)). No, takže abych to shrnul-pořád je to nadprůměrná zábava, musím ale s těžkým srdcem snížit hodnocení z 5* na 4* (když jsem byl mladší, bavil jsem se víc). Cato: "Stejně teď musím podnik zavřít, když jste zase naživu." Clouseau: "Ano, ano, za normálních okolností bys to samozřejmě musel udělat, ale co se děje teď, normální není. Někdo se mě pokusil zabít!" Cato: "Ale to je normální." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Světoznámý ochránce záchoda sice střádá převleky jak na běžícím špásu, ale co je to platné, když v některých úsecích nechá Edwards zmizet humor stejně jako v předchozím díle budovu OSN či Dreyfuse (no, toho vlastně ne). Při scéně, kdy Cato prolétl výlohou pekařství, jsem si uvědomil, jaké štěstí měl inspektor Clouseau na dobu, ve které působil. Podívejte se, kolik zabijáků se ho neúspěšně snažilo zlikvidovat a teď by stačilo, aby někdo zaslechl rasistickou poznámku, kterou byl počastován jeho orientální přítel celý od mouky.. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že Pomsta Růžového pantera, je neoficiálně posledním dílem slavné série, protože další film už je jen jakýmsi střihovým experimentem, který vznikl po smrti Petera Sellerse. Tady vše ještě šlape, snímek sice nedosahuje kvalit těch předchozích, ale rozhodně je plnohodnotnou panterovskou komedií. Inspektorovi převleky tady dosahují vrcholu, nějaký ten výbuch či rvačka se také najde a co je hlavní, inteligentní jemný humor je stále přítomen (stejně jako pražský rodák Herbert Lom). Podařený kousek. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by v Pomstě Růžového pantera šla laťka humoru nějak výrazně dolů, spíše naopak. Tenhle film mi připadá ještě lepší než třetí díl "Návrat". Všechno důležité je na svém místě, navíc Clouseau tady používá převleky, ve kterých ho miluji nejvíce (obzvlášť jako Číňan a vypasený Kmotr nemá chybu) a seznámíme se i s jejich výrobcem, už-zase-vrchní inspektor Dreyfus pronese senzační smuteční řeč, Cato toho v Hongkongu zničí více než samotný inspektor, půvab Dyan Cannon nelze přehlédnout a Henryho Manciniho obzvlášť během finále přeslechnout. Škoda, že je tenhle Panter poslední, kterého se Sellers dožil. Následující rýžovačku na peníze si mohl Blake Edwards odpustit. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdysi se mi tento díl líbil podobně jako předchozí tři. Po letech ovšem uznávám že takových kvalit nedosahuje. Clouseau střídá opět převleky jako na běžícím pásu, Dreyfus jej chce stále zabít, ale už tomu všemu nějak chybí větší šmrnc. 60% ()

Reklama

Reklama