Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na prvni pohled to vypada, ze je vsechno v pohode. Opet tradicni pohodova hudba, opet uvodni animovany titulky, dokonce se i nejakym zazrakem vraci Dreyfus. Ale uz za chvily je jasny, ze kvalita sla dost dolu. Sice tu jsou fajn veci, jako Catovo komedialni vystupy, Clouseauovo ultra auto Stribrny srsen a vysvetleni, kde bere vsechny ty prevleky. A tentokrat to jsou opet super prevleky. Jenze proste uz to nema tu stavu, cely je to takovy trosku utahany, vtipu tu moc neni, ale precejen se sem tam nakej skvelej najde. Prislo mi, ze se tvurci krapet moc dostali do krimi zanru, takze se to krapet podoba prvnimu dilu, na kterej to ale nema. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Pomsta je stále dobrý film, sice už nedosahuje špičkové kvality předchozích dvou dílů, ale stále je to výborná zábava. Closeau v ženském přestrojení a Dreyfus na pohřbu, to jsou opět nezapomenutelné scény. Nudný je začátek, ale jakmile se objeví Closeau, tak se rozjíždí série vtipných scén. Velká škoda že po tomto díle Peter Sellers tak mladý zemřel, prý měl již napsaný výborný scénář k šestému panterovi, ale realizace se již nedočkal. Věčná to škoda. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

V 80. letech následovaly ještě dva díly bez Sellerse, ale upřímně, Růžový Panter stál a padal právě s tímhle hercem. Cato (Burt Kwouk) dostal v tomto pokračování mnohem víc prostoru, což není špatné, ale celý film je již pouhým stínem zábavy, kterou tato filmová série symbolizovala. Padne tam pár dobrých vtipů (nejlepší byl asi ten čínskej bordel u Clouseaua doma) a uvidíme pár debilně vtipných kostýmů (Clouseau mafián), celkově je to ale už slabší. Ani Dyan Cannon není bůhvíco - byly tam větší krasavice. Ale ta sedmdesátková diskotéka byla dobrá. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Poslední díl Pantera, který ještě za něco stojí. Potom už to bylo jenom horší a horší. Je zvláštní, že u určitých sérií si tvůrci prostě neumí říct dost a s postupem let celý dojem strašně zkazí (Policejní akademie, Rychle a zběsile). Samozřejmě to platí i tady. Když se vyčerpají všechny trumfy, tak už potom není moc s čím hrát. 70% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tempo už trochu opadlo, přesto se jedná o poslední díl, který Sellers dotočil a to pro mě jako pro fanouška neznamená právě málo. Proto čtvrtá hvězdička z nostalgie, i tentokrát nezapomenutelný souboj s Katem a chudák přeždímaný Dreyfus, kterého už vám je chvílemi až líto. Jedna z nejklasičtějších sérií světové komedie mohla skončit na úrovni, bohužel to nevyšlo. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení v Hong Kongu spatřil policista Burta Kwouka (Kato), jak krade skútr, a zatkl ho. Trvalo několik hodin přesvědčit jej, že to bylo pouze v rámci natáčení. (Kulmon)
  • Vozidlo "Stříbrný sršeň" je ve skutečnosti pozměněný Citroën 2CV. (Terva)
  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)

Reklama

Reklama