Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Normální, i když lehce perverzní středoškolák Daichi Kakeru si jednou zajde do automatu pro svoje oblíbené pití "Melon". Po napití se před ním objeví krásná dívka a říká, že je od teď jejím pánem. Těchto hezkých holek je ale víc, než si Daichi myslí, a každá má vlastní supersílu podle svého nápoje, se kterou hodlá svého pána (pán je ten, kdo se jako první napije příslušné plechovky z automatu) ochránit před čímkoli. (AngelLucy)

(více)

Recenze (3)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina seriálu Akikan!, Daichi Kakeru, je, hádejte čím? Ano, je obyčejným středoškolákem. Narozdíl od většiny svých vrstevníků však nemá zálibu v hanbatých časopisech a figurkách kawaii dívenek, nýbrž ve sběru plechovek od limonády. V normálním životě bychom nemohli očekávat, že právě tento koníček vrhne člověka do víru dobrodružství, v anime však nepravděpodobné jistotě se blíží a tak se Daichi ocitá na počátku neuvěřitelné bitvy... Japonci, neznalí epitafu českého génia Járy Cimrmana: "Budoucnost patří aluminiu," rozhodli se vyřešit palčivou otázku týkající se strategických surovin. Vyrábět limonádové plechovky z hliníku nebo oceli, to je oč tu běží! Vypracovaná metodika rozhodování přirozeně vyplynula z novodobé japonské národní povahy. Potravinářský průmysl kdovíkomu zadal zakázku na výrobu limitované sady plechovek-dívek. Taková limitovaná plechovka po napití promění se v překrásnou děvu a čarodějnou bojovnici zároveň. Hádáte správně, Daichi se stane hrdým majitelem! V lidské podobě dívky, krom vzrušování celého okolí, mezi sebou bojují. Konečná vítězka rozhodne o tom, který že materiál bude mít dále právo na válcování a další procesy... Ačkoliv... popravdě jde spíše o to vzrušování, o to, že proměna logicky probíhá přes fázi polibek, což slečinky přivádí do rozpaků a divákovi ukápne nejedna oplzlá slina. Inu, ecchi - a nijak dobré k tomu. Okoukané, uhodnutelné, pitomé a mělké, s pár dobrými vtípky (např. Daichiho plechčna žárlí i na obyčejné plechovky), které přeci jen vynášejí jednu *. Viděny díly 1-6. ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

V Anime jsem toho viděl už opravdu hodně, ale plechovky přeměňující se na holčiny bojující o to, aby právě jejich materiál byl používán při budoucí výrobě? Buď genialita takového námětu naprosto přesahuje mé omezené posuzovací schopnosti a nebo jsem měl právě čest s jednoznačně nejdementnějším námětem vůbec. Osobně mi připadá pravděpodobnější spíše druhá varianta, ale to nemění nic na faktu, že jinak pro mě Akikan (pravda, hlavně díky naprosto nulovým očekáváním) bylo poměrně příjemným překvapením. Tu "křehčí" polovinu z hlavní dvojice sice z nějaké přílišné originality obviňovat nelze (tsundere) a totéž se dá říct i o valné většině ostatního komparsu (všemožné typické anime archetypy), ale výjimky ve formě Daichiho či úžasně úchylného úředníka zajišťují, že alespoň já osobně jsem u Akikanu těch 12 dílů vydržel a nelze říct, že bych vynaloženého času nějak výrazně litoval. Slabší 3 hvězdičky. ()

Reklama

Reklama