Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Anime o dívce Kanaki, která přestupuje na střední dívčí školu Ame no Kisaki, kde touží najít svou osudovou lásku. Hned první den narazila na několik slečen, které ji nesmírně okouzlily. Avšak ona se rozhodla pro tu nejkrásnější a nejmilejší - Mariu. Hned poté ale zjistí, že Maria není tak úplně slečna. A tak se Maria ze strachu, že Kanaki vyzradí její (jeho) tajemství, přestěhuje na její kolej a hlídá ji 24 hodin denně. Kanaki z toho nejdřív šílí, ale postupně ji k Marie začne vázat hlubší cit. (Baťka)

(více)

Recenze (8)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Ach ta nebohá Kanako, chlapi nejsou pro ni. Snad v dívčí škole najde dívku svého srdce a možná i klína. Vždyť děvčata zde jsou tak krásná, že nos se jí mění pravidelně v krvotrysk. Nejhezčí, nejroztomilejší, nejvznešenější je Maria. Však krutý osud hraje s Kanako nečestnou hru - Maria není slečna, ale odporný, slizký a podlý chlap. Násilník a hrubián. Transvestita! Parodická hra s tunou chtěně vtipných odkazů na díla převelice různá zahájena jest. Slabé **. Viděny díly 1-4. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

dej - nepáčil sa mi, grafika - miestami strašná, humor - no, niečo sa tam našlo + fajn úvodná pieseň = 1 * ... (videné diely 1-3 a 11-12) ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začala bych openingem - ten byl totiž hrozně originální a ještě jsem takový neviděla, taky nám písnička prozradí o čem, tak ten příběh bude. Příběh je obyčejný a bez nápadu, ale v tomto případě mi to, ale vůbec nevadilo. Kanako nastupuje na novou školu a chce tam najít opravdovou lásku. Tady, ale nastává menší problém, je to škola dívčí a navíc misionářská. Kanako je totiž na holky, když se jí dotkne muž osype se, když se jí zas líbí nějaká dívka krvácí z nosu (minimálně třikrát za díl). Potkává Mariyu, která ji se svojí služkou Matsuriku šikanuje a snaží se ji dostat ze školy za každou cenu. Protože Kanako objevila Mariyino tajemství. Je to slátanina komedie, parodie, objevují se super deformace, ale nejlepší je, že si Maria Holic dělá legraci z křesťanství, shoujo-ai, hororů. Navíc Kanako je jako postava velmi sympatická, protože je docela tupá, hodně fantazíruje a chová se sexisticky. Grafika je pěkná, prokládaná zvláštními obrazy. *nosebleeding* ()

Godlieb

všechny recenze uživatele

Zklamání. Po prvních dvou, třech dílech jsem váhal mezi 4 a 5 hvězdičkami, jenže potom se děj zvrhnul v podivnou anime telenovelu z níž vybředl až v posledním díle, a to je veliká škoda, neboť tím byla pohřbena všechna ta grafická ulítlost a invence která se mi tak líbila. Ano, například charaktery jednotlivých postav jsou dost klišovité (tyran/ka, cynická služebná, přátelská extrovertka, vyvinutá stydlivka, tsundere spolužačka) ale všechno to celkem ladí, a vlastně i Kanako je celkem sympaťačka, byť sexistická až to bolí, jenže Maria zacházi mnohdy až příliš daleko než by člověk k ní/k němu pociťoval něco jiného než hlubokou averzi (od teď přestávám kritizovat Haruhi Suzumiyu) a celkem si nedovedu představit jak se s Kanako nakonec dají dohromady. Autoři se nechali okatě inspirovat mnohými slavnějšími mangami, třeba ty vzpomínkové pasáže mi dost připomínaly Naruta, krvotrysky pobaví asi tak pětkrát a potom už to ani moc vtipné není a například otec Kanae mi přišel jako postava dost nedořečený, snad se mu dostane v další sérii většího prostoru. Hodnotit tento seriál je pro mě opravdu těžké, pokud se dívám na jednotlivé epizody hned za sebou tak je ten příval vyhrocených emocí dost drsný a těžko stravitelný, ovšem s menší pauzičkou (proloženou nejlépe epozodou Ghost in the Shell) se to zvládnou dá, nejraději bych dal 3* ale tolik jsem dal Neon Genesis Evangelion a ten je rozhodně lepší než tohle, mojí oblíbenkyni Haruhi Suzumiyi a jejímu SOS klub pak Maria Holic nesahá ani po kotníky, přiznávám, dal bych klidně odpad!, přestože bych to nemyslel zle, zábavička to je slušná, akorát jedno-, možná dvourázová, jenže v porovnání s mými oblíbenými seriály je to prostě výrazně slabší, avšak ke konečným 2* to vytáhla hlavně dvojka Momoi Sachi - Nanami Kiri (ty se tak perfektně doplňují až jim odpustím i těch pár podivných dialogů, navíc tsundere typy jsou vždycky moje nejoblíbenější) a originální grafika. P.S: Začíná mi připadat, že Maria Holic je vlastně parodií yuri žánru. ()

Reklama

Reklama