Reklama

Reklama

Nebezpečný parazit je mezi námi! Musí se zničit ještě dříve, než zasáhne celou civilizaci. A je jen jeden způsob, jak ho zničit - vypálit celý povrch Země. (oficiální text distributora)

Recenze (188)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se a nejsem zklamaný, takže palec nahoru. Sice to na mne působilo dojmem, jakobych už všechno viděl předtím někde jinde, ale nerušilo mně to. Více než zprvu očekávanou Věc mi snímek spíš připomněl díl Ice z Akt X (což už zmínil CISTICZ) nebo vážně pojatý Cabin Fever. Atmosféra ze začátku trochu drhne, ale časem se znatelně lepší a od určitého momentu zásadně přispívá k velmi příjemně nepříjemné podívané. The Thaw je sympatický sci-fi horor, jehož zhlédnutí můžu doporučit. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

CO MYSLÍTE VY? CO UKONČÍ LIDSKOU RASU? OBROVSKÝ METEOR Z PŘÍMO Z NEBE? NEBO VŠICHNI VYHLADOVÍME? NEBO NÁS VŠECHNY SPROVODÍ ZE SVĚTA MALINKÝ BROUK?...../// Skupinka č.1 ví o nebezpečí. Skupinka č.2 ví hovno. Skupinka č.1 začne umírat. Skupinka č.2 ví pořád hovno, ale pomalu začne vymírat taky. Jane tečou z huby hnědý sračky a Evelin ji tvrdí: ,,TO BUDE V POŘÁDKU!“ (Kurevsky bych se divil.... a divila by se zřejmě i Jane.) CO BUDEME DĚLAT? Dej jí dýchání z úst do úst krávo! A fakt, ŠLA DO NĚJ! (zadrželi ji, škoda...). První půlka (možná i víc) se nese v podobném intelektuálním duchu. Naštěstí tu je spousta otázek (co bude s klukem, kterýmu krvácí pinďour?). Tvůrci zručně využili změny prostředí, ale to ostatní už taková změna není. Ale když konečně pochopí, co vlastně chtějí ukazovat, je to ucházající drámo. Prostě to je nestandartně vypadající horůrek, kterej skončí naprosto standartně. Arktida, lední medvěd a Val Kilmer jsou jen takový šidítka. LIDÍ JE NA SVĚTĚ JAKO SRAČEK. Souhlas! A kvůli pořádnýmu sci-fi hororu bych se klidně stal ekoteroristou! Co vy? Taky jste čekali jiný Věci ? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych si zase zakřičet KA-MA-NAL-RJU! 2.) Chtěl bych zase vidět podvyživenýho ledního medvěda. 3.) Chtěl bych zase vidět někoho močit krev. 4.) Chtěl bych zase někoho zachraňovat. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení silně nesympatické, navíc Val Kilmer je už dědek. Ale cizopasníci byli skvělí, takže jsem se nenudil :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neodohráva sa to v zasneženej Antarktíde, nie je v tom vraždiaci digitálny mamut (ani ľadový medveď), vlastne to ani nie je poriadny horor, napriek tomu to nie je úplne zlé. Val Kilmer má len malú rolu. Mladí herci a robustný afroamerický pilot sa snažia, dialógy sa snažia, zápletka sa snaží... ale akosi to nestačí. Ak budete čakať céčkarské krvavé béčko, budete príjemne prekvapení dobrou atmosférou. Ak ale budete čakať kvalitné áčko, budete sklamaní početnými klišé a nezaujímavo spracovanou „parazitickou“ témou. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Studená pustina je jako stvořená na rozehrání nějakého drsného sci-fi dramatu, ve kterém se ocitne skupinka lidí, naprosto izolovaná od zbytku civilizace. Ta tu svádí nerovný boj o naši budoucnost s nevypočitatelným nepřítelem, jako tomu bylo například v Carpenterově THE THING. Tvůrci vybrali dostatečně odporného hajzla, který se divákovi docela hnusí, a už jen při jeho představě mu naskakuje husí kůže. Nevím jak vám, ale mně osobně pohled na otevřenou ránu plnou larev nedělá zrovna dobře, a tady jsem si jich užil až příliš. Některé scény jsou pro silné žaludky, třeba takovou sekvenci s ledním medvědem nebo usekáváním infikované ruky si jistě zapamatujete. Film ale poukazuje i na jeden z největších ekologických problémů a to globální oteplování naší planety. Lidí je jako sraček, což pro Zemi začíná být neúnosné. Nesmíme se tedy divit, že matka příroda si musí najít cestu, jak počet obyvatelstva redukovat na přijatelnou normu. Hrozba nemusí přijít pokaždé z dalekého kosmu, a možná právě tající Arktida nám zjeví hrůznou pravdu. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ano, sci-fi horrory podobného typu mám také rád. Jenže za do očí bijící nevěrohodné chování postav a jejich debilní repliky, a za casting mladých herců vůbec, by tvůrci The Thaw zasloužili napumpovat pod kůži hejno dalších ve filmu vyobrazených mimozemských hnusáků a jejich vajíček, protože takto zamordovaný potenciál slušně atmosférického horroru z tísnivého prostředí se jen tak nevidí... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Horor z roztáté Antarktidy s Val Kilmerem v hlavní roli, čekal jsem něco jiného, ale možná je lepší, že jsem něco jiného dostal ;-). Val tady není ani možná tolik důležitý (a nedostal ani tolik prostoru), ostatní herci své práci ostudu nedělají a jde se na ně dívat. Film rychle uteče, místy zaujme a rozhodně nenudí. Jako Sci-Fi – Horor splnil svou úlohu na 70%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak to jste zabili...:) To nejhorší na této sci-fi nejsou ani zdaleka odporní parazitující broučkové, ale příšerný scénář. Tak stupidní dialogy už jsem dlouho neslyšela. Ale možná, že to bylo dabingem. Docela jsem se na Thaw těšila a uvažovala nad tím, že by mohlo jít o průměrně vydařenou podívanou. Od úvodního dialogu otce v podání Vala Kilmera a jeho odloučené dcery, která mu nemůže odpustit, a rozmluvy ve vrtulníku, jsem si říkala, že jde jen o menší přešlapy. To mě však teprve mělo připravit na velké scénáristické "křeče." Co scéna, to nesmyslné dialogy a nelogické a směšné chování postav. Bohužel ani za dobrý námět (představa, že by Vám nějaký takový humus vlezl do těla je dostatečně odpuzující) a slušně se rozvíjející děj, který i přes to všechno neměl nudná místa, nemůžu dát hvězdičku navíc. Tohle prostě nevyšlo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi milo prekvapený. Absolútne som neočakával, že sa bude jednať o tak slušnú sci-fi záležitosť, ktorá najmä vďaka príbehu, a tým kde sa odohráva, pripomína úspešný “The Thing”. Samozrejme, jeho kvalitu v žiadnom prípade nedosahuje, no rozhodne sa nejedná o žiadny tragický pokus, ktorý by vyslovene nudil. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak ma zasa raz oklamal zavádzajúci distribučný názov filmu. Vo svojej naivnej predstave som očakával sociálnu drámu o mladom moslimskom migrantovi zo subsaharskej Afriky, ktorý sa infiltruje do nemeckej rodinky slniečkárov, ktorých nakoniec kultúrne obohatí tým, že ich okradne, znásilní im dcéru a všetkým im odreže hlavy. To si predstavujem pod slovným spojením "Smrtiaci parazit". Toto bol však len akýsi béčkový, šablonovytý, ekologický sci-fi horror, v ktorom si malú vedľajšiu úlohu strihol zostarnutý Val Kilmer. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Ledovce tají, eko-aktivsté burcují, zelení opečovávají mizející flóru, jen Dr. Kruipen s úmyslem přebrat zrno od plev se pro sychr pojistí pravěkými parazity(žouželíci mamutí).. rejdí a šmejdí, zavrtají se do kohokoliv, všude vlezou, brrr...nesnáším broučky.. Biolit nezabírá!! Co počít..? Možná jednou za takových cca 1,5 milionu let, učiní badatelé nevídaný objev...-)) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten druh filmov, ktorý mám rád. Skupinka ľudí niekde mimo civilizácie je napadnutá neznámou nákazou a razom sa z veľkohubých záchrancov planéty stávajú sebci a z flegmatikov hrdinovia zachraňujúci nepriamo civilizáciu. Napätie má stúpajúcu tendenciu, atmosféra mrazivá, herci OK, postavy rôznorodé a nezameniteľné. Na malý oddychový film je výsledná atmosféra a gradujúce napätie obdivuhodné. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horor? Ale kdepak! Jen poctivě zmáklý thriller říznutý překvapivě silným poselstvím. To se neztrácí ani několik dlouhých chvil po zhlédnutí a vyvstává tak otázka, jestli ve skutečnosti není The Thaw nečím úplně jiným, než jen nevinným hollywoodským béčkem... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku povědomé červíkovské téma, kterému se kdysi věnovali Mulder a Sculy obživlo opět. Zajímavě podaný filmík, který dost apeluje na téma globálního oteplování. Žádná druhá Carpentrova The Thing se nekoná, ale musím říct že já se nenudil. Val Kilmer dostává nakonec méně prostoru než sem čekal a tak film odtáhne sestava mladých herců, kteří bohužel nejsou zrovna nějací Pačínové což je na výsledku hodně znát a příběhu, který asi nejde ani pokazit, to dost podráží nohy. Škoda pokaženého finále. 60% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Thaw, připomíná to zvuk, jako když člověka natahuje a to v případě tohoto filmu není úplně od věci. Když před očima defilují breberky, zavrtávají se do kůže a z lidí dělají nekrotizující trosky, může to vést ke vzedmutí žaludečních šťáv do krku. Je tady však jeden aspekt ještě nechutnější, než prehistoričtí brouci: herecké obsazení. Dospělé osazenstvo je prostě akorát nevýrazné a ani nemá moc příležitostí se projevit. Možná naštěstí - takový Val Kilmer je oteklý, jako by měl zvlášť těžkou alergickou reakci na pobodání hmyzem... zřejmě mu imponuje osud Marlona Branda nebo Elvise: skončit jako pořádná hrouda špeku. Nejhorším grcancem jsou nicméně ti, co na obrazovce stráví nejvíc času: omladina. Takové panoptikum nesympatických fracků museli borci z castingu dlouho hledat. K tomu jim scénář hází klacky pod nohy stupidními dialogy a imbecilním chováním, pojem "logika" je scénáristovi zcela neznámý. SPOILERY: kupříkladu taková amputace končetiny - mládež prohlásí, že se na to musí pořádně připravit. Mohla to být drastická scéna, ale člověk jen užasle vrtí hlavou, protože veškerá příprava spočívala v přinesení ručníku. Krev kupodivu netryská z tepen proudem, jen teče, děvče přikládá ručník a hystericky řve, že je třeba něčím zastavit krvácení. Kluk, co kolem letlampou pálí brouky, všeho zanechá a běží kamsi pro lékarničku... WTF? To je ta pečlivá příprava na amputaci? Já naivně čekala kauterizaci rány ohněm, ale děvčica to zvládla zastavit pouhým ručníkem :-D. A pak v brašně najdou nějaké čmáranice a zraněný je přestane zajímat, však se z toho za pár minut oklepe a může jít zbývající rukou fackovat další idiotsky se chovající hajzlíky (kteří, navzdory karanténě a fóbie z brouků rozestřelí skleněnou výplň dveří... hmyzu se kupodivu zrovna ven z místnosti nechce, tak je spousta času se u dveří prát a hádat). Jste-li navíc odpůrci teorie o globálním oteplování, máte další důvod k ublinknutí. A jak to vlasně dopadlo? Nijak, globálně ohřátí prehistoričtí brouci nebyli eliminováni, tak nás asi brzo sežerou nebo co, to jsem z epilogu nepochopila. Přemýšlela jsem o třech hvězdičkách za průměrný horror, ale jak to tak po sobě čtu... "Thaw" je snesitelný film s obstojnou atmosférou izolace, nic hezčího o něm prohlásit nemůžu. Tohle je krutě promarněný potenciál. 45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ucházející průměr. Napětí jen chvílemi, tolik citovaná Věc samozřejmě ani náhodou, na Cronenbergovy parazity tihle taky nemají, očekávaný potenciál se nedostavil. Líbily se mi záběry krajiny doprovázené příjemnou, tajemnou hudbou. V závěru mi nějak bylo jedno, co se s hlavními postavami stane. Snad jen jsem čekal trochu více gore, třeba že nezůstane jen u sekání jedné ruky. Hm, ale tohle byl nejspíše film pro TV... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Směju se kometářům, ve kterých jsou žvásty ve stylu "herecké výkony marné" nebo "hodně okoukané téma". Ať si dotyční zkusí něco podobného vymyslet a zahrát. Podle mě je téma hodně zajímavé a velmi poutavě natočené. Atmosféra stojí za to a pocit z neznámého nebezpečí je navozen velmi dobře. Herci to odehráli solidně, jejich chování je chvílemi podivné, ale ještě se to dá snést. Jako hororové sci-fi to funguje více než dobře, ale horor to úplně není. Co mi teda vadilo, byl ten odfláknutý a divný konec. Ale jinak se mi film líbil a ti brouci zalézající pod kůži byli hodně nechutní. Brrr. 70% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak na Val Kilmera je to slušný nadprůměr. Z lacině vypadajícího filmu se vyklubal docela fajnový horůrek, ale prostě chyby tu jsou, jinak nápad i parazit je vcelku vydařený. Lepší průměr. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Věděli jste, že na zdi vedle mojí televize je flek od komára ve tvaru bojovníka Kung-fu? Já to teda do včerejška nevěděl. Až díky Smrtícímu parazitu jsem učinil tenhle kolosální objev týdne, protože i sledování fleků na zdech bylo dvakrát, co dvakrát, třikrát, co třikrát, čtyřikrát, co čtyřikrát, klidně napíšu desetkrát zábavnější. Podrobnou zprávu o téhle hovadině, která i přes svou nabubřelou snahu působit vznešeně pořád zůstává jen a pouze hovadinou, už podala Phobia. Jen nevím, jestli tím promarněným potenciálem myslela snad film samotný anebo spíš dvě večerní hodiny, které jsme mu obětovali...? Já k tomu všemu přihodím už jen povzdech, že kdyby to chaotické, zkratkovité a unlogické chování před kamerou naplnilo sliby obsahu (tedy, že se ve filmu bude pálit povrch Země), bylo by za pět minut vymalováno a já bych mohl v klidu přepnout zpátky na fotbal. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu celkem 3 (slovy TŘI) šance. A stejně mi to přišlo hrozně nevýrazné a jako laciná nápodoba troboje Věc/Akta X (slavný díl Ice s broučky)/Cabin Fever. A pocity z toho mám právě jako bych se musel podruhé dívat na ucházející Cabin Fever - jen tohle bylo naprosto nevýrazné. Zbytečná ztráta času. ()

Reklama

Reklama