Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý člověk se hodí na jinou práci. Někdo je ideální politik, doktor či právník. Šupácký automechanik Jojo v sobě má potenciál na luxusního gigola. Jen to zatím neví. Naštěstí padne do oka hledači nových talentů pro agenturu Quickie Express, která svou kuplířskou podstatu maskuje jako pizzerie s rozvážkou do domu. Jojovy prvotní rozpaky přebije nabídka vysokého příjmu, profesního vzdělávání a kariérního růstu. Drzá a lechtivá komedie, která nezná zábrany, ale současně dbá na nápaditost humorných situací a nesklouzává k laciným přisprostlým vtípkům, se zaslouženě stala domácím komerčním hitem roku 2007. Snímek vznikl jako opozice proti politicky prosazovanému tradicionalismu, který ovládá indonéskou kinematografii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Řečeno klišovitě, premisa ani vývoj děje v Quickie Express nejsou bůhvíjak originální, je dost vtipů a veselých scén, kdy je vám pointa předem jasná a jen čekáte, až se to stane, ale přes to všechno.. mi tahle indonéská komedie přišla dělaná s velkým nasazením a citem, takže jsem se dobře bavil. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

mé první setkání s indonéským filmem. Nečekal jsem od něj žádné zázraky, i když hodnocení tu má zatím vysoký, tak ho musím trochu snížit ;-) Tahle bláznivá komedie určité kouzlo má, ale zejména kvůli pro nás exotické podobě. Jinak bych řekl, že je to taková přičmoudlá Troškovina, ale ne nevkusná a vulgární :-). Kdo má rád tento styl, tak ze zajímavosti zkusit může - pro mě to určitě není - slabé 2*. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Komedie, která nebyla nijak drzá ani sprostá rozesmála snad celý sál. Jojo, který se rozhodl zkusit novou práci se seznámil se svými novými přáteli – Marleym a Piktorem. Stala se z nich nerozlučná trojice, která měla stejnou práci. Pracovali jako pracovníci pizzerie, kteří měli rozvážku do domu, pod čímž skrývali svou pravou práci – práci gigola. Indonéština je velmi humorný jazyk, který byl doplněn českými titulky. Snad každý ví, že slovo gigolo se čte „džigolo“, ale v Indonéštině to vyslovují jak se píše. Tedy „gigolo“. A když už jen po třicáté slyšíte slovo „gigolo“, tak Vás to poměrně dost pobaví. Jelikož jejich výslovnost je sama o sobě vtipná. Zajímavé byli také ukázky sexuální náruživosti partnerek, které gigolové obšťastňovali, jelikož tam bylo vidět, co jsou ženy schopné udělat, aby byly uspokojeny. Od začátku až do konce jsem se bavila, jelikož snímek měl podle mě trochu jiný humor než třeba české či anglické filmy. Podle mě na to silně působil vliv, kde snímek byl natočen a kým. Tedy z asijské kultury. Film byl velmi barevný, ale přesto znázorňoval špinavé prostředí této země. Velké vedro, zpocení lidé, ale přesto tam byli ukázány vyšší vrstvy lidí. JoJo se stane nejlepším z nejlepších a za vydělané peníze si koupí co bude chtít. Ale co si koupit nemůže je láska, kterou si u něj získala dívka Lily. Film byl velmi nápaditý, nejenom svým koncem, ale také rytmickou hudbou a obsazením tří rozdílných osob do hlavních postav. JoJo, který se snaží najít smysl svého života, Marley, který má na hlavě dredy a i s postelí 40 kilo a je nejčastěji středem pozornosti. A poslední je Piktor, který je velkým milovníkem a u žen má obrovský úspěch. Film se neutápěl v patosu smutku, ale i ze špatných věcí si dělal legraci a byl tím velmi uvolněný. Věděli jste například, že v Indonésii mají sexuální kvíz, který Vám sdělí, v jakém povolání byste zazářili? Či zajímavou informaci pro pány – když je miminko v lůně maminky déle jak 9 měsíců – pohlavní orgán mužů je čím dál tím větší? Což JoJo na začátku kamarádům sdělí, že v lůně své matky pobýval 9, 5 měsíce. A to bylo po celý film znát v každé scéně, kde měl JoJo na sobě kalhoty. Nešlo to totiž jednoduše přehlédnout. ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hlína. Komedie o tom, jak chudý chlapec "ke štěstí" přišel. Quickie Express je zástěrkový pizza rozvoz, ve skutečnosti escort mužů pro dámy. Lze přirovnat k námětově podobnému filmu z loňského Febia - Práce pro chlapy, ale Indonésie tentokrát roznesla severskou kinematografii na kopytech. Ono podat toto ošemetné téma natolik vtipně a přitom se dokázat nenásilně dotknout problému prostituce a jejích příčin a následků, klobouk dolů. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Taškařice , moc mi to nesedlo , přišlo mi to docela otravné. Přestože na to jejich pitvoření a vřískání je člověk dopředu připravený . ()

Reklama

Reklama