Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (1 348)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Sice tu už není Gerard Butler, ale Eva Green to bohatě vynahrazuje. Jinak se toho moc nezměnilo - úžasné akční scény, spousta CGI krve a polonahých kulturistů. Taky po delší době film, ke kterému si seženu soundtrack - jen jsem nepochopil zařazení trapné skladby od Black Sabbath do závěrečných titulků (takhle násilné vytrhnutí z extáze už jsem dlouho nezažil) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Výsostne efektný, komiksovou krvou zaliaty fotbalový zápas s neodolateľne živočíšnou rozdávačkou v polčase (ktorá ma vzrušila), a na ňu nadväzujúcim poetickým výrokom vo finále (ktorý ma knokautoval). Pochvala tvorcom za honosné poňatie sequelu čoby mohutnej nadstavby na prvý, odteraz skromne vyznievajúci film. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně precizní, dějově pokulhávající, ale ta pastva pro oči přebíjí skoro všechny nedostatky. Eva Green akčně překvapila! Kromě ní mě zaujal "Sparťan" David Wenham, jehož jsem sice už v několika filmech zahlédl, ale až tady mě praštilo do očí, jak je podobný Nikolaji Coster-Waldauovi (v první chvíli jsem myslel, že si i v 300 zahráli oba sourozenci Lannisterové z Hry o trůny). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Baví mě místní orgasmické výkřiky nad párkem pošahaných koz, a taky že je prý nové tříkilo zejména o oné sexuální scéně s Evou Green. Blbost! To hlavně fetišisti na hollywoodské filtry, hýřivé barvičky a cool CGI (se mnou v čele) znovu mlaskají blahem, tenhle celovečerní aspekt se totiž Murrovi vážně vydařil na jedničku s hvězdičkou. Těsných 8/10 s tím, že akce mělo být asi tak o 300% více a celé to poměrně kazí repetitivní soundtrack. Jinak ale svého prvního naslepo koupeného BR zdaleka nelituji, vynechání kina dost štve. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to sice velmi hezky, vizuál je ještě vypiplanější než posledně a akce jde Murrovi až překvapivě od ruky. I tak mě to ale nechávalo většinu času překvapivě chladným, nestrhlo to a měl jsem pocit, jakoby tomu s absencí Butlera chyběly ty pravé koule. Chvála bohu za boží a správně živočišnou Evu Green, která musí probudit z letargie i vykastrovaného homosexuála. Mírné pachuti zbytečného ždímání prašulí jsem se však i přes nesporné kvality stejně nezbavil. Po prvním díle a čtyřech sériích Spartaka už to zkrátka není ono. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Zajatec je doveden k Artemisii (Eva Green), která jí jablko. To v jednotivých záběrech mění barvu ze zelené na červenou a naopak. (Dalfor)
  • Do role Aeskyla byl zprvu obsazen Matt Smith, který ji však později odmítl. Hans Matheson se k ní pak dostal díky tomu, že si na něj úplnou náhodou vzpomněl spoluscenárista snímku Zack Snyder. Matheson se totiž několik let předtím (neúspěšně) zúčastnil velkého konkurzu na jeho projekt Sucker Punch (2011). (Lynette)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama