Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Italská filmová veselohra. Mario de Santis, mladý obchodní zástupce z Říma, je nařčen z bigamie. Není dlouho ženat, má roční ditě a náhle se objeví další žena, Isolina Fornaciariová, se kterou údajné uzavřel sňatek před sedmi lety v severní Italii. Jeho nynější manželství s Valerií je tedy neplatné. Mario je zoufalý a bráni se, ačkoliv IsoLina prohlásila, ze on je hledaným mužem. Valerii přinutí rodina, aby se vrátila k rodičům. Právník, obhajující Maria, donutí svého klienta, aby se přiznal ke sňatku s Isolinou a namluví mu, že jedině tak ho dostane ze svízelné situace. Mario je zmaten a přestává celé situaci rozumět. Nevyzná se v ní už vlastně nikdo. Mariův spoluvězeň Quirino najde po svém propuštění pravého manžela Isoliny a v poslední chvíli před rozsudkem ho přivede do soudní síně. Mario je osvobozen a manželství s Valerií zachráněno. (FILMOVÝ PŘEHLED 27 / 1957) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taliansky rezisewr Emmer ziskal uznanie nie ako hlavny reziser, donbre mus li hlavne dokumenty, na tie sa treba zamerat pri objavovani johe tvorby. Pochopitelne, svoje najlepsie filmy natocil v 50. rokoch. Zrucne natocene, tato talinska veselohra, povodne som myslel ze s Ginou Lollobrigidou, a nebola, tu , len Mastroianni a vtedy Krasna Giovanna Ralli : 72 % ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Bylo tam několik opravdu vtipných scén, jako třeba naprosto sklerotický advokát Vittorio De Sicca. Scény z kriminálu byly také fajn. Bohužel vydržet se na tento film dívat vyžaduje fyzickou odolnost. Oni řvou a řvou! ()

RPupkin 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, kterou si pro sebe téměř celou krade Vittorio De Sica v roli teatrálního a věčně prohrávajícího advokáta. Pověstná italská živelnost a povinnost chránit rodinnou čest tu hrají prim. Na dobu vzniku velice povedené. Mastroianni je vlivem událostí natolik apatický, až mi během soudního jednání připomínal pozdější rovněž jím ztvárněnou eponymní postavu z Cizince. Zaujme také Giovanna Ralli v roli chápavé „skutečné“ manželky Valerie. Rada závěrem: až jednou pojedete obchodně z Boloně do Rimini s autem napěchovaným kosmetickými přípravky, ve Forlimpopoli pozor na rodinu Fornaciari! Celkově vzato: za mě palec nahoru, 80 %, mohu vidět znovu. [viděno v dubnu 2021 | komentář #23] ()

Reklama

Reklama