Reklama

Reklama

Záhady minulosti: Soudný den 2012

(TV film)
  • Česko Dešifrování minulosti: Soudný den 2012 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument pojednává o soudném dni, který je předpovězen v kalendáři dávných Mayů, v čínské prorocké knize I CHING a v současné době i v internetově založeném programu. 2012 je rokem, ve kterém má dojít ke konci světa, ale je tu nějaká věda skrytá za tímto proroctvím? Uměli starověcí proroci opravdu předpovídat budoucnost? Odpověď by mohla ovlivnit v blízké budoucnosti přežití nás všech, je třeba najít co nejdříve odpovědi na tyto otázky. (Rocky62)

(více)

Recenze (24)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokumenty mám rád a tenhle z řady nějak nevybočuje. Na paškál si bere velmi zajímavé a v současné době určitě nejvíce diskutované téma potenciálního konce světa. 45 minut nejrůznějších teorií, které se vždy shodnou na roce 2012. No není to až tak daleko, nezbývá než čekat. Konec světa by byl na jednu stranu fajn, ale na druhou by mě více zajímala situace, když by nebyl. Byla by sranda sledovat tyhle překvapené vědce, kterým se sešlo tolik teorií. Slabé * * *. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dokument pojednává o reálnosti, která je anebo nemusí být pravdivá. To ukáže pár následujících let. Pravdou je, že konec světa měl být podle různých předpovědí už nesčetněkrát, nikdy se tak nestalo, leč vždy je toto téma velice populární. Proto se tohoto stébla chytá hodně lidí s vidinou finančního úspěchu. Na tento dokument jsem se se zájmem podíval, ale s odstupem několika týdnů musím konstatovat, že mě nijak nedeprimoval, nevedl k úvahám a co bylo jeho největší technickou slabinou - přeskakování od jedné osobnosti ke druhé, od jedné civilizace ke druhé a to bez zjevného logického zázemí. Takže dvě hvězdy, i když si dnes ani přesně nepamatuji, co všechno se v dokumentu odehrávalo. ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností první dokument na téma 2012, který jsem měl tu čest shlédnout. Poměrně přehledně a zábavně shrnuje velkou část teorií vázajících se ke konci světa. Když jsem to viděl poprvé, tak mi místy úplně běhal mráz po zádech. A rozhodně mě to přimělo k zamyšlení nad spoustou "vyšších" věcí, což se také cení. Některá fakta bohužel mírně haprují (webbot mi podle dostupných údajů přijde jako blbost), ale většina by se dala označit za relevantní. A pokud jde o můj názor, tak jsem si takřka jistý, že o zimním slunovratu roku 2012 určitě dojde k něčemu zásadnímu pro celou lidskou civilizaci. A zda to bude úplný konec, přechod do nového věku, počátek globální válka či něco úplně jiného, nechám na názoru každého. /90% a 5*/ --- Hm, tak to nevyšlo, ale i tak mě ty teroie o 2012 tehdá bavily, takže hodnocení ponechávám. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Otřesně stupidní, či chcete-li typicky americký dokument, který zaujme zejména vykonstruovanou a dost stěží uvěřitelnou souvislostí mezi Sibylou, Merlinem, Mayským kalendářem, Web.botem, Biblí, atd. Těch pár informací, které člověka zajímají (posunutí pólů) jsou zde shrnuty do dvou vět protože to není až tak zajímavý jako informace, že Merlin byl napůl člověk a napůl jiná bytost (aha aha) žil v lesích a když ho zrovna nebavilo koukat do lesní túňky věštil budoucnost a s trochou fantazie (aby nám to v dokumentu sedělo) předpověděl konec světa na rok 2012. No prostě strašně špatný špatný a hloupý. Jediný co mě potěšilo byl známý "Skeptic" M.Shermer, kdyby dostal trochu víc prostoru, tak by se na zde prezentovaných "faktech" a "teoriích" asi náramně vyřádil. Každopádně pokud hledáte seriozní dokument k tématu 2012, budete nejspíš velmi zklamáni.. ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Četl jsem článek o Emmerichově filmu, pak na youtube hledal trailer a skoncil jsem u tohohle. Dokoukal jsem až do konce. Myslím, že mi ten den nebylo hezky, měl jsem trochu oslabené schopnosti kritického myšlení a tak jsem se koukal a bral to tvrzení o konci světa do jisté míry vážně a tak trochu si říkal "co kdyby". Ale vcelku rychle mě to přešlo. A tak to je. Když člověku není pohodlně rád si představuje katastrofy a tím se očišťuje. Aby jsme nechodili s příklady moc daleko, mladému křesťanství není v Římské říši zrovna fajn a tak vzniká Zjevení sv. Jana. Aspoň nás o tom poučuje psychologie náboženství. Takže - pokud vám zrovna není krásně, může vám tento film docela radost. Pokud ale budete při síle, budete se nejspíš jenom rozčilovat. Je to zkrátka klasický dokumentární film o tajemných věcech s hranými sekvencemi. Hledání pararel je asi dost krkolomné, ale když se o tajemství nezajímáte, nevíte víc než scénarista a tak mu to baštíte. Tedy až na ty řeči o počítačovém programu Webbot. To už bylo i na mě trochu moc kyber-ezoteriky. Méně než tři hvězdy si asi nezaslouží. Ale ještě to promyslím. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama