Reklama

Reklama

Komisař Clouseau na stopě

  • Česko Komisař Clouseau na stopě aneb Výstřel v temnotě (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na zámku milionáře Ballona je čtyřmi výstřely zastřelen řidič Migel. Maurice, který našel u zastřeleného řidiče služebnou Marii Gambrelliovou, zavolal policii a zůstal v místnosti, aby Maria nemohla utéct. K případu je přivolán komisař Clouseau, který začne s vyšetřováním svým osobitým způsobem, ale záhy je z případu odvolán, neboť se komisař Dreyfus obával, že Clouseau na zámku zesměšní policii. Ráno je však případ vrácen Clouseauovi, neboť pan Ballon si Clouseaua osobně vyžádal. Maria Gambrelliová byla ještě večer uvězněna, neboť je hlavní podezřelou, ale inspektor Clouseau, který se do Marie zakoukal, je přesvědčen, že Marie jen někoho kryje. Clouseau se rozhodne Marii z vězení propustit, jelikož předpokládá, že sledováním Marie odhalí pravého vraha. Clouseau začne se sledováním Marie hned od věznice v převlečení za prodavače balónků. Clouseau je místním strážníkem zatčen, neboť nemá povolení k prodeji. Clouseau najde Marii v zámeckém skleníku – ta má v ruce zkrvavené zahradnické nůžky a na zemi leží probodnutý zahradník Georges. Maria je opět uvězněná, ale Clouseau ji propustí, aby ji mohl sledovat a odhalit skutečného vraha. Komisař Dreyfus už je na pokraji nervového zhroucení, protože kamkoliv Clouseau vkročí, způsobí chaos. Už jsou čtyři mrtvoly a Clouseau stále trvá na své verzi, že Maria Gambrelliová není vrahem. Clouseau jde večer s Marií do několika klubů, což má za následek další čtyři mrtvé lidi, ale tentokrát je jasné, že chce někdo odstranit Clouseaua. Inspektor Clouseau svolá všechny obyvatele zámku do jedné místnosti, aby jim údajně odhalil vraha. Přitom očekává, že vrah se dá na útěk, jakmile Clouseauův pomocník Hercule zhasne. Když nastane tma, dají se na útěk všichni a k odjezdu ze zámku použijí auto inspektora Clouseua. Nikdo netušil, že komisař Dreyfus zešílel a umístil do Clouseauova auta bombu, která po pár metrech vybouchne… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně zábavná kriminální komedie, kde je hranice trapnosti stále na uspokojivě nízké úrovni a zábavně ztřeštěná hravost má navrch. Policejní inspektor Jacques Clouseau (dobrý Peter Sellers), egoistický a neschopný kriminalista s překvapivě vysokou efektivitou, je na stopě pachatele vraždy. Navíc se snaží zachránit hlavní podezřelou, služku Marii Gambrelli (půvabná Elke Sommer), do které se zakouká na první pohled. Z dalších rolí: policejní komisař a Clouseaův šéf Charles Dreyfus (dobrý Herbert Lom), který svého podřízeného upřímně nenávidí, Clouseaův trpící asistent Hercule LaJoy (Graham Stark), Clouseaův osobní a všehoschopný sluha Kato (Burt Kwouk), milionář Benjamin Ballon (George Sanders), majitel zámečku, kde se stala vražda, jeho mladá žena Dominique (Tracy Reed), a jejich sloužící Maurice (Martin Benson), Simone (Moira Redmond), a Pierre (Maurice Kaufmann), Dreyfusův trpělivý asistent Francois (André Maranne), a Dreyfusův velmi vytížený psychoanalytik (Jack Melford). Clouseau neúnavně, bezelstně a tak trochu nahodile pátrá, a mrtvoly se stále hromadí. Dreyfus usiluje, ve jménu svého vnitřního míru, o život svému podřízenému, ale pokaždé míjí. Ze zámečku se stává místo hrůzy, neboť se ze všech obyvatel vyklube úkladný vrah. Nádherné závěrečné rozuzlení. Vtipná a skákající zábava, trocha napětí, dávka romantiky a až cynicky obrovská hromada mrtvol a vítězství popleteného policejního inspektora. Navíc zajímavá hudební vystoupení španělského flamenca, tahitského tance a kozáckých skoků. A opět vynikající animace během úvodních titulků. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Za prvé jsou tu titulky, dnes již povinná součást učebnic výtvarných oborů. Za druhé je tu geniální hudba Henry Manciniho. A za třetí, je tu on: Clouseau. Jacques Clouseau. Geniální mozek ukrytý za maskou mentálně poněkud utlumeného policisty, který si s hlavou hrdě zdviženou a plavným krokem šelmy razí cestu detektivní zápletkou, vstříc neomylnému rozuzlení a čím dál absurdnějším zítřkům. V rámci své mission: impossible pro spravedlnost a právo neochvějně čelí vrahům, nudistům, sluhům všech barev, mulám i šíleným nadřízeným. Plane jen pro svou práci, pro krásu žen a pro aktivovaný zapalovač ve svém kabátě… ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Nevím no. Nadšení z dětských let začíná po dnešním shlédnutí opadat. Už první díl mě celkem zklamal a nebyl jsem si jistý, jestli jsem ho vůbec tehdy viděl. Nějaké střípky jsem si však pamatoval, tady nikoliv. A musím podotknout, že tady byly ty scény ještě mnohem víc natahované, humor sice kvalitní, ale ne tak častý a to Clouseauovo závěrečné šaškování mi přišlo až trapné :(. Malarkeyi... překvapivě vtipné rozuzlení? Vždyť se nakonec ani pořádně v tom zmatku nevědělo, kdo koho zabil... Opravdu jsem přemýšlel, že tomu dám 3 hvězdy a to si přece tahle série nezaslouží. Doufám, že ty další díly jsou lepší, aspoň co si pamatuji. Tohle si podle mého 80% vážně nezaslouží. ... Balon, bujón, burbon, bimbas, piloun. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Po trošku delším úvodu se rozjede dost možná nejlepší díl série s inspektorem Clouseauem. Když komisař přijede na místo činu a vystoupí do jezírka u fontány, série definitivně započala... Absolutní smršť gagů a vynikajících hlášek a film, který minimálně o třídu převyšuje o rok starší originál. Peter Sellers byl naprostý herecký génius a obří podíl na úspěchu snímku (i celé série) má též nápaditý režisér a scénárista Blake Edwards. Nesmrtelná komediální klasika. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Amatérský nudista a policejní inspektor Clouseau poprvé rozjel svou idiocii na plné obrátky To je samozřejmě báječné, neboť případ bude za pár sekund vyřešen a nezabrání tomu žádná nevhodně umístěná kašna, nešťastně vyprojektovaná okna, nervozita seriózního nadřízeného a ani opakovaná zatčení geniálního vyšetřovatele. Clouseau je totiž na stopě a tam ho mám nejraději. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Jediný oficiální film s inspektorem Clouseauem (Peter Sellers), který nemá v názvu Růžového pantera. (Kulmon)
  • Komisař Clouseau na stopě je podle žebříčku Amerického filmového institutu jednou z 50 nejlepších filmových komedií všech dob. (mar48)

Reklama

Reklama