Reklama

Reklama

Rubicon

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2010, 9 h 39 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Jason Horwitch

Hudba:

Peter Nashel

Hrají:

James Badge Dale, Jessica Ann Collins, Lauren Hodges, Dallas Roberts, Christopher Evan Welch, Arliss Howard, Miranda Richardson, Michael Cristofer (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál točící se kolem americké agentury zabývající se různými šiframi, kódy, spiknutími a tajnými transakcemi. Jeden pracovník si všimne nápadného výsledku vyluštěné křížovky a v jeho okolí začnou podivně umírat lidé... (Tydyt007)

Recenze (30)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí atmosférický konspiračně špionážní thriller (z prostředí nezávislých analytiků pracujících pro velké státní agentury) držící se v sympaticky civilní rovině v jaké se většinou nosí britská produkce či žánrovky ze sedmdesátých let. Jásáte? Já jásal též, ale… Ale ono je těch „ale“ až příliš. První zádrhel je, že v úvodní epizodě je hlavní hrdina poddán jako génius jakému není rovno, ale v praktickém životě tak trochu nekňuba žijící si ve svém světě. Od druhého dílu je tentýž hlavní hrdina rázem velmi praktický, vychcaný a cílevědomý, ale neuvěřitelně hloupý (ve své podstatě v celém seriálu krom prologu s křížovkou nic "nevyluští" sám od sebe), který si neumí spojit ani do očí bijící informace. A co hůře; prvních pár epizod si to hledá tvář, vnitřní pnutí i tempo a více se tajemně naznačuje než skutečně (u)děje. Místo toho podstatného (Willovo pátrání na vlastní pěst a každodenní rutina jeho týmu) se to utápí v nikam nevedoucích zbytečnostech typu „asistentka řešící osobní život“. A když si to svou tvář přeci jen konečně najde, tak je rázem polovina epizod pryč a už se jde pomalu na finále, ve kterém se ukáže, že to není tak chytré, jak se to po celou dobu tvářilo; resp. v tomto případě spíše přetvařovalo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Duševně se řadím do skupniky naivků, kteří doufají, že mocní tohoto světa ještě neovládli všechny finanční toky a ještě tak je o co bojovat. Patrně proto mám rád snímky, ve kterých se někdo snaží klepnout je přes prsty, i když v tomto případě Will Travers poměrně dlouho netuší, že něco takového dělá. Jako myslitel, který dokáže najít souvislost i mezi táním ledovců v Kongu a migrací kobylek na Island, má veškeré mé sympatie a nevadí mi přitom ani to, že tempo příběhu výrazně zavání lenností. Spíše mám výhrady k tomu, že ač jsem byl zaveden do prostředí analytiků z API, tak se mi chvílemi nedostávalo jistého stupně logického konání. Štěnice slyšely jen nepodstatné informace, kamery cudně odkláněly čočku, když by mohly něco odhalit, Willa netrknul důvod náhlé přítomnosti svůdně pomrkávající krásky v protějším okně a žádného profesionála nevyvedl z klidu černoch v gumových rukavicích, které ochmatávaly něco, na co by sahat neměly. Přes tyto výhrady víc, jak jednu hvězdu srážet nehodlám, protože v principu se mi to hodně líbilo. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Vskutku zajímavý a "aktuální" seriál. Pro vytváření napětí a udržení diváka u obrazovky není vždy nutné používat divoké přestřelky, demoliční čety na silnicích, nechutné mrtvoly a ještě nechutnější úchyly. Ti nejhorší jsou totiž někde úplně jinde. Škoda, že byl ohlášen konec po první sérii - ale nepřestávejte luštit křížovky! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál z prostředí amerických výzvědných služeb, kde hlavní hrdina pomalu odkrývá velké spiknutí. Od začátku je spolehlivě budované napětí, které s každým dílem narůstá. Hlavní devízou seriálu jsou dokonale propracované postavy. Každá dostane svůj prostor, který maximálně využije a to především díky výborným hercům v každé roličce. James B. Dale mi v Pacifiku moc nepadl do oka, ale tady mu role analytika byla napsaná přímo na tělo. Pro každého, kdo si libuje v inteligentních a spletitých seriálech, musí Rubicon znamenat menší svátek. Bohužel dneska by lidi nepoznali kvalitní seriál, ani kdyby je praštil do nosu, takže se druhé řady nedočkáme. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Po sedmi dílech jsem poněkud rozpačitý. Seriál má zajímavou, trochu syrovou, a na druhé straně trochu mystickou atmosféru, výborné herecké výkony, hudbu, ale ten děj je hrozně zbytečně rozředěn. Ve druhém dílu se dozvíme hodně náznaků a stop, aby po nich následně nikdo nešel, a vše se věnuje shromažďování informací poněkud bokem zaměření skupiny. Chtělo by to začít rozmotávat nitky, ta předehra už je zdlouhavá. --- EDIT po 9. dílu: Ne, na tohle nemám. První díl vynikající, pa dejme tomu to prostředí, vztahy, kamera, slušný, ale dějově o ničem a prázdné až na půdu. Asi to nedokoukám. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

K seriálu Rubicon jsem přišel čistě náhodou, ale když jsem si přečetl, o čem to je, neváhal jsem a hned se na něj vrhl. Zabývá se zpravodajskou službou řešící problémy dnešního světa, jako je terorismus a dění na Dálném východě. Svojí aktuálností je až překvapivě dokonalý a už vím, jak to chodí u lidí, kteří tam pracují. To vše je ale pouhá zástěrka. Jádro se točí kolem konspirační teorie útoků na Spojené státy. Člověk si po dodívání všech třinácti dílů uvědomí, že to může být klidně skutečnost, že americké nejvyšší orgány skutečně mohou mít prsty v těchto teroristických útocích, mimo jiné také třeba v 11. září. A tento seriál nutí přinejmenším k zamyšlení, protože způsob, jákým je divákovi podáván, je až neuvěřitelně uvěřitelný. Jediné, co mě mrzí, je že se zřejmě nedočkáme druhé série, protože byl projekt zrušen. A je to škoda, protože po té první zůstalo spousty nezodpovězených otázek. A proč byl zrušen? Zde se můžeme znovu jen dohadovat. Byl skutečně divácky tak neúspěšný? Protože i když jsem ho viděl až teď, jedná se pro mě o seriál roku. Proč vznikají daleko horší seriály s klidně několika sériemi? Protože Rubicon má potenciál jako kráva a je to škoda. A nebo v tom všem mají prsty americké orgány, když zjístily, že je na tomto seriálu něco pravdy? Každý ať si udělá obrázek sám. Pro mě ale 100%. ()

Ice.dog 

všechny recenze uživatele

Pilot super, má spád, zaujme, další díly začínají být čím dál více fádní. Děj se vleče, hlavní hrdina Will, kterej rozlouskne fikanou křížovku spiklenců rychlejš než normální člověk burák, nemůže vyřešit základní věci několik dílů, aby toho nebylo málo je povýšen na vedoucího týmu v kterém má feťačku, závisláka na cigárech a typickou kancelářskou krysu... Shrnuli to, výborný námět seriálu, který i přes nevyužitý svůj potenciál stojí za to vidět, bohužel vhledem k tomu, že nikdy nebude natočena další série má až příliš otevřený konec...75% ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Tento seriál buduje atmosféru a rozkrývá zápletku postupně. Nepůsobí šablonovitě a nekončí každý díl typicky grandiózně ve snaze urputně udržet diváky v napětí do vysílání dalšího dílu...Nepůsobí podbízivě. A to se mi líbí (podobně působí i další seriály AMC - např. Nad Men). Buď si k seriálu najdete cestu nebo ne. Já si ji našel, protože záplatka je výborná a celé špionážní prostředí působí věrohodně. To mám rád:-) ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Jsem asi u 8 nebo kolikátýho dílu a zatím je to asi takhle..Ahoj jsem Will Travers a několik prvních dílů se budu tvářit jako inteligent s IQ160, ale potom co úspěšně vyluštim křížovku a muj tchán se o tom jen zmíní ho někdo zabije. Pak se ješte chvíli budu chovat inteligentně, ale když mi muj teplej šéf řekne že mě sledujou, mám napíchlej barák ale hlavně se nesmím začít chovat podezřele ! no tak se začnu chovat jako ten největší kretén a všemožne na sebe upozornovat, nemám problém s tím, začít kecat o super tajnejch informacích třeba ve výtahu, nebo na streše :-) a nebo nedej bože v kanceláři ! Dále velím bandičce tří super inteligentních specialistů, z nichž tedy jeden je feták, druhý má komplex z manželský krize a nedokáže se soustředit a třetí je zaujatý hovado trpící jistým druhem nadřazenosti. Upřímě řečeno jestli to takhle skutečně vypadá a většina tajných operací se odehrává díky rozhodnutí takovýhle sebranky tak se nedívím že je na světě takovej bordel. Jelikož už je to takhle dosti nudný tak sem ješte dáme vdovu která tu bude neustále lozit, někde pátrat, ale stejně na nic nepřijde, ale zabijeme s ní pár dílů. Asi největší debilita seriálu je hlavní hrdina, jehož tchán zařve jen kvůli zmínce o křížovce, ale Willa odposlouchávaj, rýpe do čeho může, tlachá o tajných informacích kde může, nebo s klidem projede šéfovi kancelář i když je v budově asi 50 FBI agentů atd....a stejně je pořád v klidu a hlavně živej.....Začátek seriálu je hodně slibnej a napínavej, občas sem měl problém se chytat, ale pak následuje zvrat a seriál je na opačném břehu, sám tak nevím zda ho vůbec dokoukám. Jeden z mála seriálů u kterýho se nedivim že byl rušen ! ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Moc peknej kousek s bajecnou atmosferou, kvuli ktery na ni asi taky vsichni koukame. Mlha okolo prace celyho uradu je paradni stejne jako "autista" James Badge Dale. Jen trochu chybi vetsi spad. ()

Twil 

všechny recenze uživatele

Vyborny serial opet s pomalejsim tempem, coz mi naprosto vyhovuje. Dobra atmosfera, hudba i herecke vykony. Do nebe bych ale vyzvednul roli Truxtona Spanglera (Michael Cristofer). ()

klida 

všechny recenze uživatele

Když jsem si zvyknul na pomalejší (= hoooodně pomalé) tempo první čtvrtiny, dostal jsem inteligentní seriál bez velkých gest a cliffhangerů, který skvěle graduje desátým a jedenáctým dílem. Arliss Howard (Kale Ingram) a Michael Cristofer (Truxton Spangler) jsou výborní. Povinnost pro ty, kteří mají rádi konspirační teorie. "Pro koho vlastně pracujeme?" ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Vynikajici konspiracni serie, ktere nekteri vycitaji pomale tempo, coz je pro me absolutne nepochopitelne. Kazdy z dilu jsem hltal a pral si aby mel o hodinu dele. Existuji prece i jine finty na divaka nez jen brutalni bourneovske strihy, zvlast pak v prostredi tajnych sluzeb a zejmena analytiku. Doporucuji vsem fanouskum mrazivych konspiraci, pro ktere tempo neni prioritou... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to bylo dost nezáživné a pak to navíc skončilo rozdělaným koncem. V podstatě se tam celou dobu čekalo. Na to, až se jednotlivé dějové linie protnou. Na to, až se tam stane něco teroristického. Na to, co se stane se záporákama (kteří byli mimochodem dost suchopární). Nejdřív jsem vůbec nechápal, co to vlastně je za firmu, ve které pracujou - soukromá nebo národní, fiktivní nebo skutečná - a hlavně jsem dlouho nechápal, co tam vlastně dělají. Analyzují. Stohy papíru v dobách, kdy jde mít vše v elektronické formě? A pak nikdy pořádně nebylo jasné, jak k určitým informacím vůbec dospěli a to mi vadilo - prostě se odněkud zjevily, ale mě právě zajímalo spíš to "jak". Nevím, jestli je to mnou, že se neorientuju v politice, válce, národní bezepčnosti a státních věcech po celém světě, ale vůbec jsem se nechytal, když tam řešili jednotlivé analytické případy - bylo mi úplně putna, kdo je kdo a proč po nich vlastně jdou... ale i kdyby nebylo, tak jsem stejně neměl vůbec šanci pochopit, kde o nich berou všechny ty informace. Pak mi taky vůbec nedošel význam toho čtyřlístku, kterým to vlastně celé začalo. Vlastně jsem se na to začal dívat, abych zjistil, co je to ten Rubikon. Což jsem sice zjistil, ale nedošlo mi, proč se tak ten seriál jmenuje. Když se tam neřeší informační a analytické problémy, je to vyplněno nudnými pasážemi, které tam jsou často úplně zbytečné. Herci, kteří byli ok: James Badge Dale, Arliss Howard a jakž takž Lauren Hodges - ostatní buď nesympatičtí, špatně zahraní nebo blbě napsané postavy. Celkově jsem v podstatě rád, že další sérii už nenatočili, ale mohli to aspoň nějak celé uzavřít. Potenciál to ale podle mě nikdy nemělo. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Patrím medzi trpezlivých divákov, ktorým pomalé tempo neprekáža, no Rubicon sa ťahá až príliš slimačím tempom, čím trpí hlavne snaha vytvoriť akúsi mysterióznu atmosféru. V každej časti sa pritom pre posun deja zásadných udalostí udeje toľko čo by som schoval do hrsti, zvyšok je zazeranie mĺkvych postáv do blba, kedy má človek chuť zakričať strih! namiesto režiséra, ktorý evidentne zaspal. V budovaní nejakej mytológie seriál hravo prekoná aj tá najpriemernejšia epizóda X-Files. Rubicon má za sebou takmer dve tretiny série a ešte stále sa okrem pilota dokopy nič zásadnejšie neudialo, čo považujem za obyčajné mrhanie minutážou, ktoré naznačuje, že tvorcovia sa prerátali a zistili, že na 13 epizód si jednoducho pripravili primálo materiálu. Navyše rôzne drobné odhalenia, ktoré majú budovať napätie sú skôr priemerné a miestami až hallmarkovsky klišoidné. U káblovky som zvyknutý na inú kvalitu. Za zmienku stojí skvelá kamera, ktorá sa už stala akýmsi trademarkom AMC seriálov, no to je z jednoznačných plusov zatiaľ všetko. I napriek pripomienkam ale prvú sériu mienim dopozerať a budem dúfať, že sa to zlepší, potenciál tu je. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Byla to celkem dřina prokousat se dějem, který vám polopatisticky neservíruje a nepředžvýká, co si máte myslet. Pomalé tempo odradí nedočkavce zvyklé na akci a skupinka "geniů" vyvolá polemiku - jak to, že se chovají jako idioti? Přesto, že jsou schopni řešit složité abstraktní problémy, pro běžný život jsou nepoužitelní! Proto nemají zaplacený nájem, jsou osamělí, nejsou schopni běžných lidských vztahů. Celá ta konspirační teorie mi přišla velmi uvěřitelná (tajné informace jsou přece velmi ceněná komodita a jejich vytváření a úprava jsou a budou ještě větší byznys). Potěšilo mě, že jsem mohla přizvat i svůj mozek! Oceňuju skvělé herecké výkony (hlavní záporák jistě vede), civilnost a konec, který vám dá prostor k vlastní interpretaci - vše podstatné bylo řečeno! A co mi chybělo? Nadhled a víc humoru. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Jsem k zešílení rozčílená, jak mohli tvůrci dopustit ukončení při neukončení této show! U žádné jiné mne to snad více nes*alo! Přerušený akt zkrátka nenávidím! Velice příjemná loudavá atmosféra střídaná naprosto překvapivými situacemi volá po nekonečných řadách! Vox populi! A James... ten byl neskutečně grandiózní sexy analytik 😍 ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů rozhodně nadchlo, ale postupná klesající tendence a točení se na místě všechno sráží na kolena. Otevřený konec potom jenom dává za pravdu. Někoho to může nadchnout, někoho naopak naštvat. Já jsem tak napůl, i když při zpětném pohledu musím říct, že vědět jak to dopadne tak na to ani nekoukám. ()

eccola 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři hvězdičky, ale spíš tři a třičtvrtě...tempo je až příliš pomalé, náznaky slibují, ale k ničemu se nedostaneme, protože druhá série už natočená nebyla. Stačilo trochu svižnějšího střihu a trochu scénáristy udržet v soustředění se na hlavní příběh. Škoda, zajímalo by mě, jakou roli skutečně hraje Kale, co je za bratrstvem sedmi, jak se budou vyvíjet osudy hrdinů. ()

Reklama

Reklama