Reklama

Reklama

Rubicon

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2010, 9 h 39 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Jason Horwitch

Hudba:

Peter Nashel

Hrají:

James Badge Dale, Jessica Ann Collins, Lauren Hodges, Dallas Roberts, Christopher Evan Welch, Arliss Howard, Miranda Richardson, Michael Cristofer (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál točící se kolem americké agentury zabývající se různými šiframi, kódy, spiknutími a tajnými transakcemi. Jeden pracovník si všimne nápadného výsledku vyluštěné křížovky a v jeho okolí začnou podivně umírat lidé... (Tydyt007)

Recenze (30)

honajz 

všechny recenze uživatele

Po sedmi dílech jsem poněkud rozpačitý. Seriál má zajímavou, trochu syrovou, a na druhé straně trochu mystickou atmosféru, výborné herecké výkony, hudbu, ale ten děj je hrozně zbytečně rozředěn. Ve druhém dílu se dozvíme hodně náznaků a stop, aby po nich následně nikdo nešel, a vše se věnuje shromažďování informací poněkud bokem zaměření skupiny. Chtělo by to začít rozmotávat nitky, ta předehra už je zdlouhavá. --- EDIT po 9. dílu: Ne, na tohle nemám. První díl vynikající, pa dejme tomu to prostředí, vztahy, kamera, slušný, ale dějově o ničem a prázdné až na půdu. Asi to nedokoukám. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál z prostředí amerických výzvědných služeb, kde hlavní hrdina pomalu odkrývá velké spiknutí. Od začátku je spolehlivě budované napětí, které s každým dílem narůstá. Hlavní devízou seriálu jsou dokonale propracované postavy. Každá dostane svůj prostor, který maximálně využije a to především díky výborným hercům v každé roličce. James B. Dale mi v Pacifiku moc nepadl do oka, ale tady mu role analytika byla napsaná přímo na tělo. Pro každého, kdo si libuje v inteligentních a spletitých seriálech, musí Rubicon znamenat menší svátek. Bohužel dneska by lidi nepoznali kvalitní seriál, ani kdyby je praštil do nosu, takže se druhé řady nedočkáme. ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Jsem asi u 8 nebo kolikátýho dílu a zatím je to asi takhle..Ahoj jsem Will Travers a několik prvních dílů se budu tvářit jako inteligent s IQ160, ale potom co úspěšně vyluštim křížovku a muj tchán se o tom jen zmíní ho někdo zabije. Pak se ješte chvíli budu chovat inteligentně, ale když mi muj teplej šéf řekne že mě sledujou, mám napíchlej barák ale hlavně se nesmím začít chovat podezřele ! no tak se začnu chovat jako ten největší kretén a všemožne na sebe upozornovat, nemám problém s tím, začít kecat o super tajnejch informacích třeba ve výtahu, nebo na streše :-) a nebo nedej bože v kanceláři ! Dále velím bandičce tří super inteligentních specialistů, z nichž tedy jeden je feták, druhý má komplex z manželský krize a nedokáže se soustředit a třetí je zaujatý hovado trpící jistým druhem nadřazenosti. Upřímě řečeno jestli to takhle skutečně vypadá a většina tajných operací se odehrává díky rozhodnutí takovýhle sebranky tak se nedívím že je na světě takovej bordel. Jelikož už je to takhle dosti nudný tak sem ješte dáme vdovu která tu bude neustále lozit, někde pátrat, ale stejně na nic nepřijde, ale zabijeme s ní pár dílů. Asi největší debilita seriálu je hlavní hrdina, jehož tchán zařve jen kvůli zmínce o křížovce, ale Willa odposlouchávaj, rýpe do čeho může, tlachá o tajných informacích kde může, nebo s klidem projede šéfovi kancelář i když je v budově asi 50 FBI agentů atd....a stejně je pořád v klidu a hlavně živej.....Začátek seriálu je hodně slibnej a napínavej, občas sem měl problém se chytat, ale pak následuje zvrat a seriál je na opačném břehu, sám tak nevím zda ho vůbec dokoukám. Jeden z mála seriálů u kterýho se nedivim že byl rušen ! ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Vskutku zajímavý a "aktuální" seriál. Pro vytváření napětí a udržení diváka u obrazovky není vždy nutné používat divoké přestřelky, demoliční čety na silnicích, nechutné mrtvoly a ještě nechutnější úchyly. Ti nejhorší jsou totiž někde úplně jinde. Škoda, že byl ohlášen konec po první sérii - ale nepřestávejte luštit křížovky! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Duševně se řadím do skupniky naivků, kteří doufají, že mocní tohoto světa ještě neovládli všechny finanční toky a ještě tak je o co bojovat. Patrně proto mám rád snímky, ve kterých se někdo snaží klepnout je přes prsty, i když v tomto případě Will Travers poměrně dlouho netuší, že něco takového dělá. Jako myslitel, který dokáže najít souvislost i mezi táním ledovců v Kongu a migrací kobylek na Island, má veškeré mé sympatie a nevadí mi přitom ani to, že tempo příběhu výrazně zavání lenností. Spíše mám výhrady k tomu, že ač jsem byl zaveden do prostředí analytiků z API, tak se mi chvílemi nedostávalo jistého stupně logického konání. Štěnice slyšely jen nepodstatné informace, kamery cudně odkláněly čočku, když by mohly něco odhalit, Willa netrknul důvod náhlé přítomnosti svůdně pomrkávající krásky v protějším okně a žádného profesionála nevyvedl z klidu černoch v gumových rukavicích, které ochmatávaly něco, na co by sahat neměly. Přes tyto výhrady víc, jak jednu hvězdu srážet nehodlám, protože v principu se mi to hodně líbilo. ()

Galerie (69)

Reklama

Reklama