Reklama

Reklama

Beau Brummell – okouzlující muž

(TV film)
  • Velká Británie Beau Brummell: This Charming Man

Obsahy(1)

Drama odehrávající se v 19. století v Londýně sleduje vzestup a pád britské první celebrity – Beau Brummella, stvořitele šviháckého stylu, módy nošení obleků a rychlého životního tempa, který se proslavil tím, že je slavný. Beau se rychle vypracoval na nejobdivovanější londýnskou celebritu, pověstnou svým štěstím v hazardních hrách stejně jako hladem po milenkách. Ovšem Londýn v letech 1811 až 1820 byl temným a nebezpečným místem a Brummellova sláva brzy přilákala nepřátele. V přesvědčení, že jeho postavení ve společnosti je neotřesitelné, a že ho kontakty s královskou rodinou ochrání před hromadícími se dluhy, udělal největší chybu svého života, když veřejně ponížil svého patrona prince regenta. Brummell strávil zbytek života v exilu, na útěku před věřiteli, sněním o časech, kdy byl princem Piccadilly a Saville Row. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Aky 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem o tom člověku nevěděl. Díky britskému dramatu a díky tomu, že je tak výtečné, že mne zaujalo, jsem se dověděl kousíček z britské historie a hlavně z historie vývoje pánské módy. Film je téměř dokumentem, ale přesto zůstává především zajímavým dramatem. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Beau Brummel, člověk, který změnil styl oblékání. Tento film nám přivádí na scénu požitkáře a marnotratníka, který pařil s nástupcem anglického trůnu, vyhříval se v jeho přízni a taky ji nakonec ztratil. Jeho odkaz ovšem lpí v tom, že se chlapi přestali pudrovat a nosit paruky. James Purefoy je ideálně obsazen a dokonale sedí do role. 75% ()

Reklama

Reklama