Reklama

Reklama

Wallander

(seriál)
  • Velká Británie Wallander (více)
Trailer 3
Velká Británie / Švédsko / USA / Německo, (2008–2016), 18 h 1 min (Minutáž: 88–94 min)

Předloha:

Henning Mankell (kniha)

Hrají:

Kenneth Branagh, Richard McCabe, Jeany Spark, Sarah Smart, Sadie Shimmin, Tom Hiddleston, Barnaby Kay, David Warner, Boel Marie Larsson, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Kurt Wallander (Kenneth Branagh) vede kriminalistické oddělení Ystadské policie. Jeho denní náplní je výslech podezřelých a vyšetřování vražd, ani po letech ale nedokáže ze své podstaty pochopit násilí, které ho stále obklopuje. Do svého zaměstnání je však maximálně ponořen, což v důsledku vede krom obdivuhodného nasazení a schopnosti empatie s oběťmi také k věčné únavě a faktu, že mimo práci nemá krom dospělé dcery nikoho; manželka ho opustila a na budování přátelských vztahů není čas.
Filmová série o třech devadesátiminutových dílech byla v roce 2008 natočena ve Švédsku podle novel švédského spisovatele Henninga Mankella. Vzhledem k příznivému ohlasu kritiky i publika by v příštích letech mělo dojít k natočení dvou dalších třídílných sérií. (StarsFan)

(více)

Recenze (223)

dauby 

všechny recenze uživatele

Kennetha Branagha mám rád, ale nemohu si pomoci, tenhle seriál mě nezaujal. Je to velmi, velmi rozvleklé. Kdyby každou epizodu sestříhali na takových 45 minut, bylo by to lepší, ale stejně by z toho nic brilantního nevylezlo. Opravdu velké zklamání. ()

ostru_zina 

všechny recenze uživatele

Geniální! Kombinace extrémní práce s velmi decentním náhledem do Kurtova života. Ačkoliv jde o zápletky, kriminalitu a podobně, rozpor mezi povoláním a osobním životem je to, co mě na seriálu bere nejvíc a je docela unikátní. Vidim lehkou podobnost se Sagou Noren, Kurt je tak nějak přitažlivě asociální :D. A vůbec, celý seriál je hodně dobrý, nemám víc co dodat ❤️ ()

bertrand 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda. Nepřesvědčivé dialogy a charaktery. Pan Bertrand pokusil se číst i knihu, která trpí stejnými neduhy, takže se tedy jedná o zdařilou adaptaci. Proto ta hvězdička. ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Před tímto seriálem jsem nečekal, že by agenta Gibbse z NSIS některý jiný herec z prostředí krimi překonal. Až takovou prožitou postavu už jsem dlouho neviděl. Všechny 3 díly byli nadmíru vynikající. Od začátku každého dílu až po konec jsem hltal celý děj. I když je v televizi vysílaný v dost pozdním čase, tak jsem si jej prostě nemohl nechat ujít! A až teprve z komentářů jsem zjistil, že je i druhá řada, takže tu si jistě také nenechám uniknout... Tak ne, jsou už tři řady a čtvrtá se má prý natáčet, má být prý jako poslední natočená a pak už nic. ()

NEO27 

všechny recenze uživatele

"Kedysi som bol kresťan, potom som sa stal súdnym patológom." Výborná kamera, výborná hudba, výborný Branagh, výborný seriál... ()

s.911 

všechny recenze uživatele

Proc jsou vsechny skandinavske projekty tak depresivni. Po shlednuti kompletni serie udeluji 5 hvezdicek. Nejoblibenejsi film/epizoda The Fifthe Woman. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Zasmušilý Kenneth ako policajt v tomto mini seriáli je absolútna špička. Depresívny a zničujúci z náznakmi zlepšenia, ktoré prichádza veľmi pomaly a v malých dávkach. Fakt kvalitný krimi seriál. ()

patril 

všechny recenze uživatele

po nadšených komentářích pro mě velké zklamání. Mnohem víc se mi líbil Luther o Sherlockovi nemluvě. Veškeré zápletky i vrazi jsou předvídatelné. Ale to je možná námětem. Na druhou stranu je to stará dobrá filmařina BBC, herci skvělý, krásná angličtina, ale mé srdce si seriál nezískal. ()

Tomatec 

všechny recenze uživatele

Natočte prosím další díly, ...chci se dívat celou noc, chci dům na samotě u moře, chci jezdit ve volvu, chci si dát pivo s Kurtem, ty vole já si snad nastvím stejný vyzvánění na mý předpotopní nokii. Krásné, rezavé, dechberoucí. Trojka supr 95% ()

Mischak 

všechny recenze uživatele

Wallander je neotřelou sondou do života a práce policajta, který si prošel vším, rozvodem, chlastem, depkama a rezignací. Ale i tak se vám postava Kurta Wallandera dostane pod kůži. Kenneth Branagh hraje i když nic neříká. Jeho umnění hltáte a žerete mu všechno. Jeho Wallander je prostě z existujícího světa. Jedna z dalších perel k podívání. ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Jen málokdy se mi stává, abych považovala seriál nebo film za lepší než knihu, ale v případě tohoto seriálu s výborným Kennethem Branaghem v hlavní roli tomu tak je. Jednotlivé příběhy knižní série dostaly v seriálu odlišné pořadí, ale byly odpovídajícím způsobem propojeny událostmi z Wallanderova života. Samotné případy se však poměrně přesně drží knih. Branagh se v roli Wallandera opravdu našel a hraje ji velmi emotivně, podařilo se mu vystihnout postavu obyčejného a velmi lidského detektiva, který je výborným vyšetřovatelem, ale rozhodně ne žádným superhrdinou. Příběhy jsou více zhuštěny a nezahrnují tak několik desetiletí Wallanderova života jako knihy, což ale považuji spíše za pozitivní. Do atmosféry seriálu výborně zapadá i hudba a titulní píseň. Po zhlédnutí všech 4 sérií byla pro mne poslední série nejslabší, hlavně kvůli už přílišné rozvláčnosti a skutečnosti, že detektivní linie dosti ustupuje do pozadí a její místo zaujímá Wallanderův zápas s onemocněním. První 2 série u mne za 5 hvězdiček, 3. série za 4 a 4. série za 3 hvězdičky. ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava detektiva je ufňukaný, sebe lítostivý děcko. Kameraman je hračička co furt něco zkouší a jeho napolo rozmazané záběry mě za pár minut lezly na nervy. Střihač má 100% nějakej tik, scénarista není žádnej génius a tak jediné co mě ohromilo byla příroda. ()

zebu_cz 

všechny recenze uživatele

Dvě série pecka, Branagh uhrančivý, ale na třetí sérii se měli vysrat. Co to jako mělo být, ten lotyšský díl? To bylo jak silvestrovské vydání Magraita. ()

poppy75 

všechny recenze uživatele

hodnotim po pozreti vsetkych 4 serii-od zaciatku ma wallander ako inspektor neskutocne stval-pripadal mi ako neschopny hnup,ktoreho charakteristickou crtou su predlhe telenovelske pohlady-tam miesto maju,nie vsak u policajta,ktoremu aj pachatel utecie,lebo na neho len pozera a pozera...navyse ta jeho depka-vrazedna kombinacia-frustrovany policajt a zbran...no,v poslednych 2 castiach 4.tej serie sa to vysvetlilo,obzvlast zaverecny diel bol aj pre mna,po tom,co mi cely cas wallander liezol na nervy,tak ten zaver bol fakt smutny,bolestny....inak podla mna ta stvrta seriaa bola nevydarena,hlavne jej prvy diel bol uplne zbytocny....ten nedostatok slnka a farebnej prirody bude asi odpovedou,preco su severania tak posahani...zivot a teplo vydava iba cerstva krv obete,vsetko ostane je tak mrazive...vzdy,ale fakt ze vzdy z nich citim nieco zle...postavy vo mne vobec citovo ani ludsky nerezonovali,akoby som sa pozerala cez sklo v labaku na ten ich slavny socialny experiment....mala som co robit,aby som nekricala na monitor-hej,vsak ste ludia,tak sa tak chovajte....rozhodne by pomohlo skratit dlzku..hudba naozaj skvela...toto ani nie je primarne krimi,skor je to pohlad na zivot jedneho policajta...takze v skratke:ak sa citite stastny a vadi vam to-tak si to pozrite...doplnujem poznamku:pozrela som si aj svedsku verziu serialu-zarazili ma uplne odlisne skutocnosti co sa tyka wallandera,jeho dcery i samotnych pribehov...knihy som necitala,takze neviem ci povodne nebolo vsetko inak a neexistuju tym padom 3 rozne verzie-ale stve ma to-ked raz bolo nieco napisane a stalo to za sfilmovanie,tak by bolo fajn sa toho drzat a nevymyslat inu verziu,to si rovno mohli napsat novy serial.... ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Angelina vystoupila z Orient expresu

Angelina vystoupila z Orient expresu

06.08.2016

Kenneth Branagh sice nevzkřísil novou sérii s Jackem Ryanem, Thor a Popelka ale vydělali takový balík, že si může dát pauzu u něčeho menšího. Jak možná víte, poslední dva roky strávil u čtvrté série… (více)

Branagh jako Wallander ještě jednou a naposled

Branagh jako Wallander ještě jednou a naposled

26.11.2013

Wallander je bezesporu jeden z nejlepších detektivních seriálů současnosti. Možná i proto, že se nejedná o tradiční seriál – každá ze tří dosavadních sérií obsahovala tři devadesátiminutové epizody,… (více)

Branagh zničí Jacka Ryana a americkou ekonomiku

Branagh zničí Jacka Ryana a americkou ekonomiku

22.07.2012

Doufejme, že ne komerčními výsledky nové ryanovky. Ale popořadě. Kenneth Branagh momentálně válí ve třetí sérii detektivního seriálu Wallander. Už se ale připravuje na další velký hollywoodský… (více)

Reklama

Reklama